Nagyon szépen kérem, hogy valaki segítsen. Mit tegyek?
Egy tinédzser lány vagyok. 14 éves.
Az anyukám gyógyszerfüggő, cigarettafüggő és régen alkoholfüggő volt, de a mostani állapota ismeretlen. Nem vele élünk együtt, hanem az apukánkkal. Aggódom anyu miatt, mert leírhatatlanul szeretem és nem tudom mit tegyek. Nincsen munkája, antidepresszánst szed, és fogalmam sincs, hogy még miket. Egy dokumentumfilm világosított fel, hogy itt baj van, és anyunak szüksége van rám. Anyu elég nehéz helyzetben volt, illetve van. A doktora nagyon sok gyógyszert írt fel neki régen, és ennek hatására most életképtelen. Jólelkű, és iszonyatosan gondoskodó, de a függőség, a szenvedélyei tönkretették az életét. Az az undorító ebben az egészben, hogy néhány ember élete egy koszos papírtól, vagy érmétől függ. A pénztől. Most nem tudja kifizetni az albérletet. Apukámat megkértem, hogy szállásoljuk el itthon, de nyomós okok miatt, nem képes ideengedi őt. Megértem, mindkettőjüket. Elváltak, az okok pedig természetesen a káros szenvedélyek. Mi nem élünk rosszul, boldogak vagyunk és minden oké. De anyu nem. Egyedül van, és félek. Nem akarom elveszteni őt, én nem élném túl!! Hogyan segítsek rajta? :'( Nem fogok leírni mindent, és nem fogom leírni az életemet. Mert szerencsésnek érzem magam. Viszont a legboldogabb attól lennék, ha édesanyám kigyógyulna ebből az állapotból. Hiányzik. Fáj, hogy nem vigyázhatok rá. Nem lát tisztán, nem érzi a helyzeteket. Én meg csak sírok.. Fogalmam sincs mit csináljak vele. Még pedig akarok, és fogok is segíteni!! Viszont tanácsokra van szükségem, tőletek. :)
Köszönöm, hogy végigolvastad. Remélem tudsz segíteni, és mindenképpen írd le a véleményedet, mert számít! Minden számít!
14:04-nek!
Elég ostoba unokád lehet.Én nem mérném hozzá más 14 éves gyermeket.Az én kisebbik fiam is 14 éves
Ja és a netten ismeretes a szövegjavító!!Tehát igen lehet helyesen írni.Akinek meg van szókincse az már csakis nagymama lehet? Ez nevetséges.
Szegény kislány pont te hiányoztál neki! Ezért kár volt írnod,hogy b@sztasd.
Kedves 9. válaszoló! Mindenki azt hisz el, amit jónak lát. De azért azt tudd, hogy az emberek képességei, IQ-ja és tehetsége elég széles skálán mozog. Ez bármely korosztályra igaz, 14 évesen pedig már tényleg nagyok a különbségek. Lehet, hogy a Te unokád nem érett meg még az ilyen gondolatokhoz (bizonyára nincs is úgy rákényszerítve, mint a kérdezőhöz hasonló helyzetűek), talán nem olyan érzelmes típusú ember, vagy egyszerűen nincs olyan szókincse, olyan erős szépérzéke és nem olyan magas elvárású önmaga felé a helyesírásban. És az is könnyen lehet, hogy a 14 éves kérdező jobban ért éppen a magyar nyelvhez - lehet, hogy csak ehhez, de könnyen lehet, hogy általánosságban is intelligensebb az unokádnál. Mivel oly sok különbség lehetséges, felesleges más, hasonló korú emberekhez viszonyítanod a kérdezőt.
(Még annyit, hogy jó osztályzatok sem mindig jó mutatói a képességeknek.)
Próbálom a lehető legérthetőbben, és legnormálisabban megfogalmazni, hogy buták vagytok.
Vicces, hogy 14 éves lány vagyok, és képtelenek vagytok felfogni, hogy GYEREK vagyok!
Logika.. Mi értelme lenne azt hazudnom, hogy egy tinédzser lány vagyok? Megerőltettem magam a fogalmazásban, mert ez egy olyan helyzet, hogy csak akkor kaphatok rá normális tanácsokat, ha érthetően megfogalmazom. De ebből is csak az sül ki, hogy Én egy egyetemista hallgató vagyok, aki azt állítja, hogy 14 éves. EMBEREK, VICCES! erre azt szoktam általában hozzáfűzni, hogy OMG.
:'DDDDDDD és tudjátok, ez a legviccesebb.
Köszönöm, feldobtátok a napomat.
Én nem okos vagyok, hanem tapasztalt..
Attól, még hogy nem mindennapi kifejezéseket is alkalmazok, attól még nem vagyok OKOS.
Az okos szubjektív.
Van olyan ember, aki érti a törit, a matekot és a kémiát, de tudjátok mit? ÉN NEM ÉRTEK HOZZÁ. ÉN AZ ÉLETHEZ ÉRTEK. MERT SOK MINDENT ÁTÉLTEM MÁR, AMIT TI SOHA SOHA DE SOHA NEM FOGTOK. :D ennyi. de ha gondoljátok írhatok nektek helytelenül, irogathatok itt mint egy gyerek. de akkor nem értitek meg. :)
Oh, és a smileyt azért irtam a "Nehéz"-hez mert nem kell mindent tragikusan felfogni. Egész idáig a dokumentumfilm hatása alatt voltam, de mivel a hormonok tombolnak bennem, ezért a hangulatom is gyorsan változik. A smiley-t azért irtam, mert mááár annyira bonyolult a helyzet, hogy vicces. de a legviccesebbek mégis ti vagytok! Azta ebben a sok rosszban, irtam egy mosolygos fejet? Behalás. akkor is lehetet mosolygós fejet írni, amikor már annyira fáj, hogy mosolyogsz és közben sírsz. Amúgy, gondolom észrevettétek, hogy a helyesirásom most szörnyü. ezt akartátok? ;) beszélhetek én nektek gyerekként is. helytelenül. a lényegen nem változtat. Az esett szarul, hogy leirtam nektek mi történt anyuval, ti pedig az egészből annyit fogtok fel, hogy hazugság, és mi a francért durrogok itt nektek?:D tökmindegy.
De a gyógyszereket zárjátok el előle. Nyugalommal szeretettel, beszélgetésekkel sokkal hamarabb gyógyulna. Az antidepresszánsoktól még soha senki nem gyógyult meg, de annál többen lettek öngyilkosok.
Csak gratulálni tudok,te biztos okosabb vagy mint egy orvos.Mivan akkor ha elveszik a gyógyszereket és anyuka öngyilkos lesz?ja hogy te csak egy anonim iró vagy semmi közös hozzá...Ilyet nem tanácsolunk senkinek!!!mint ahogy gyógyszert sem ajánlunk a másiknak!!
(egy volt depressziós aki antidepreszánsok segitségével gyógyult meg)
A gyógyszer nem megoldás :)
Tényleg köszi a válaszokat, de ennyi épp elég volt. Köszönöm :)
A gyógyszer nem megoldás :)
Igen, a gyógyszer önnmagában nem,ez mellé még kell terápia,és jó adag akarat hogy meggyógyuljon az ember.Amelyik ember nagyon mélyre süllyedt azt nem gyógyitja meg egy szeretetteljes beszélgetés.
A kirohanásomért elnézést de most halt meg egy ismerősünk mert úgy gondolta hogy nincs szüksége gyógyszerre,közel 20éve szedte,abbahagyta,bekattant és felkötötte magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!