Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyi rezsit fizettek egy...

Mennyi rezsit fizettek egy hónapban? A szüleimmel élünk együtt és folyamatosan a rezsin megy a vita.

Figyelt kérdés
120nm-es 2 szintes családi házban élünk és szerintem túl sok rezsit fizetünk. A szüleim szerint pedig ők ennél többet nem tudnak spórolni, de szerintem meg sem próbálják.
2013. máj. 23. 11:15
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
64%
20-as vagyok. Most 55 nm-en lakunk én a párom és két kisgyerek, a rezsi télen max. 40 ezer volt, nyáron max. 30 ezer.
2013. máj. 23. 12:34
 22/34 anonim ***** válasza:
33%

Jézus, ezek tényleg irdatlan számok!

Villany nálunk amíg albérletben voltam 4 embernek volt 9ezer egy villanytűzhelyes, 100 nm-es lakásban. Úgy, hogy az egyik srác IT-területen dolgozott, szóval volt ott egy szervergépe, ami 6-24-ig ment minden nap.

Víz meg ugyanilyen felállásban 9e volt kéthavonta! Nagyon durván sok az a víz. Meg kb minden. Három lehetőség van.

Vagy valahol "szivárgás" van a rendszerben, de erre kevés az esély, hogy minden közműnél egyszerre valami hiba van.

A másik, hogy lopja a szomszéd vagy akárki, mert ez kb két háztartás valós fogyasztása. Ellenőrizzetek le mindent az órák után! Minden csövet, elektromos vezetéket. Sértetlenek? Nincs bennük látszólag sehova sem vezető elágazás? Fogyasztásmérők plombái sértetlenek?

Ha nincs gond, akkor marad a harmadik lehetőség:

Köttessetek be külön mérőórákat. Nem lesz olcsó, de ilyen baromi magas számlák mellett gyorsan meg fog térülni, hidd el. Ha nektek is van benne pénzetek, akkor Édesanyádéknak egy szavuk sem lehet.

Ezután nincsen vita, mindenki azt fizeti, amit fogyasztott. Kész.

2013. máj. 23. 12:35
 23/34 anonim ***** válasza:

85 nm-es, 3 szobás téglalakás.

Víz személyenként 4000 Ft/hó.

Közös költség 4500 Ft/hó.

Net 6000 Ft/hó.

Villany és gáz számla szerint, a villany 4-6000 Ft/hó, a gáz nyáron 8000 Ft/hó, télen max. 30000 Ft/hó.

Tehát mondjuk a leghidegebb hónapban, három fővel max. 60000 Ft/hó.

2013. máj. 23. 13:45
 24/34 anonim ***** válasza:
Nem számla, hanem óra szerint megy a gáz és a villany, elírtam, bocsánat.
2013. máj. 23. 13:45
 25/34 anonim ***** válasza:

Hát mondjuk ha három gyereketek is van, akkor nem olyan vészes 7 főre ennyi a rezsi 120 m2-re. Itt mindenki 4 fővel számolt. 3 gyerek mellett meg minimum naponta megy a mosógép, ha főzöl, ipari mennyiség kell, nyilván nem 30 literes a hűtőtök...

A tévé/net/telefon csomagotok irdatlan, azt cseréljétek olcsóbbra. És kérjetek tételes számlát, ami alapján úgy fizetitek, hogy az alapdíjat felesben, a percdíjakat pedig az alapján, hogy ki telefonált.

Ha elköltözni nem tudtok, akkor a többinél a megoldás a külön mérőóra. Akkor mindenki annyit fizet, amennyit fogyasztott.

2013. máj. 23. 14:07
 26/34 A kérdező kommentje:
Amíg nem laktunk együtt, sokkal alacsonyabb volt a rezsink, pedig akkor is ugyanúgy főztem, mostam, locsoltam és csináltam mindent mint most. Mióta itt laknak, több mint a duplája lett minden, de ők tagadják, hogy pazarolnának és csak 30000Ft-ot adnak a rezsibe.
2013. máj. 23. 14:29
 27/34 anonim ***** válasza:
Hát akkor állj eléjük és mondd meg, hogy apuka, anyuka, nem szeretném, hogy esetleg a pénz közénk álljon, ezért mérőórákat szerelünk föl, és fogyasztás alapján fogjuk fizetni a rezsit. Ugye ti is egyetértetek vele, hogy ez így a legigazságosabb?
2013. máj. 23. 14:54
 28/34 anonim ***** válasza:
na, ezt eddig nem mondtad... 30E-et fizetnek??? az ekkora rezsinél nagyon nem arányos!!! Meg kell mutatni nekik a számlákat, hogy mennyi volt, amikor nem voltak ott, és mennyi most!! ezt ne hagyd annyiban, mert a fejetekre nőnek!
2013. máj. 23. 15:29
 29/34 anonim ***** válasza:

Szerintem a villany az reális.

Viszont a telefon , net, tv az nagyon sok. Felesleges ennyiért. Nálunk a net 3660, a kettőnk mobilszámlája 6000 és ebben jó páran ingyen beszélünk, a digi tv 3000 két egységgel. Szerintem nem kellene vezetékes telefon hanem mobil és azt mindenki maga fizesse, amit beszél. tv csomagunkban van rengeteg csatorna 50-60 biztos és csak 3000.

A fűtésre nem tudok mit mondani, mert mi fával fűtünk, de azért az a húsz fok az nem valami sok.Sokkal olcsóbban kijönnétek a fával. A mi házunk 100nm, kb 20 m3 fa elég, de nálunk nem 20 fok van hanem legalább 25, ez az alap.A víz is elég sok nálatok.

2013. máj. 23. 15:35
 30/34 kovpet ***** válasza:

Régebben a fűtésetek is kevesebb volt?

Milyenek a szigetelések? Ablakok?

Ilyen összegek mellett már megérné az ablakcsere, ha most nem jók. Viszonylag hamar visszahozná az árát.

2013. máj. 23. 16:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!