Mennyi rezsit fizettek egy hónapban? A szüleimmel élünk együtt és folyamatosan a rezsin megy a vita.
A gáz (évi 1* leolvasás) havi 57000Ft
A villany havi 19000Ft
A víz/csatorna 2 havonta 41000Ft
A telefon/internet/tv nagyjából 30000Ft szokott lenni, attól függően mennyit beszélnek telefonon
A szemétdíj, biztosítás, kéménydíj stb max havi lebontásban 8000Ft
Ez sajna elég reálisnak tűnik. Gondolom, gázzal megy a fűtés, olyankor fűtésszezonban simán elmegy 100 ezer csak a gázra, csak nálatok ez eloszlik egész évre. És ez a legnagyobb költség.
A telefonon tudnának spórolni. Ha úgyis van internet, szoktassátok át őket a skype-ra!
Gáz 57 havonta télen nyáron? Atyaég.Nagyszüleim 300m2-es házában sincs ennyi.
Ez 684ezer évente csak a gáz.
Villany 19 akkor reális ha éjjel nappal megy v,számitógép,ég mindenütt a villany,nagy fagyasztó,nagy hűtő,naponta mosógép,bojler...
Víz 2havonta 41,az havonta 20ezer,ami azt jelenti hogy havi 20m3? Telekádban vagy medencében fürödtök ennyiből?
Telefon,net,tv-re is sok,szerintem.
Szemétdij havi 1500,kémény évente 2-3ezer.Biztositást attól függ milyet kötöttök.
De 130 fele 65ezer,ebből kivesztek egy 30ezres albit és a rezsi is kijön és elvagytok kettesben békességben.
Ilyen pazarlás után kajára el se akaom képzelni mennyi megy el.
Nem tudom mit tehetnék. A ház közös, minden megspórolt pénzünk benne van.
Amikor még nem laktak itt jóval kevesebbet fizettünk, pedig 3 kicsi gyerekünk van. Most meg csak lesek, hogy milyen számlák jönnek.
Én ennél jobban már nem tudom visszafogni dolgokat. A gyerekeket kiskádban fürdetem, a férjem és én csak zuhanyzunk, a mosáshoz összegyűjtöm a ruhákat, nem mosok féladagot, mindenhol energiatakarékos izzók vannak, ha valahol nem vagyunk, mindent kikapcsolok, lekapcsolok, nálunk télen is max 20 °C van.
ketten párommal 63nm-en:
12E villany (villanysütő+tűzhely van)
9E a közösköltség, ebből 3e a hideg víz
10E a fűtés nyáron (átalány+melegvíz- ebből 3E); télen 30E
5E a UPC
szerintem is sok, amit fizettek...
"A víz/csatorna 2 havonta 41000Ft
A telefon/internet/tv nagyjából 30000Ft szokott lenni, attól függően mennyit beszélnek telefonon "
nekünk a telefon/ internet/ tévé 6500 Upc csomag ingyen hívom az összes upc-s számot, de mi nagyon keveset telefonálunk ergo nulla szokott lenni még pluszban a telefon meg van skype is, anyámmal is azon beszélek (külföldön él)
Van egy 2500 forintos mobil előfizetésünk is de azt lebeszéljük és próbáljuk nem meghaladni azt a 2500 forintot, ez a párom telefonja nekem feltöltős mobilom van de évente kb. 2500 forintot beszélek le rajta.
Próbáljatok átmenni egy kedvezőbb csomagba és a telefont próbáljátok információközlésre használni, nem csevegésre. Ez rengeteg!
A vízzel is próbáljatok meg spórolni, mennyi vizet és mire használtok el ennyit egy hónapban?
Hát, ez rengeteg. Én is egy 120 nm-es házban nőttem fel és a párommal 1 évig 1 kisgyerekkel ott laktunk. Talán fele annyi se volt a rezsi, mint neked, pedig voltunk én, a párom, anyu, apu és a húgom és neki elég sokat ott volt a barátja is.
Na, télen a konvektort lecseréltül kályhára, ha nagyon hideg volt, akkor segítettünk rá a konvektorral. A fűtésszámlát is úgy kértük, hogy annyit fizetünk, amennyit az adott hónapban elhasználunk, nem átalányt.
A villany maradt átalányban, havi 13 ezer körül volt, gázbojlert lecseréltük 200 literes villanyra, ugye egy nap kétszer fűtötte a vizet, ha elfogyott, nem volt melegvíz, lassan mindenki tudott alkalmazkodni.
Vízszámlánk nem volt vészes, kb. havi 8 ezer, de ha nyáron medencéztünk, akkor persze az megnyomta.
Internet+tévé, kb. 4-5 ezer között volt UPC-nél, persze nem 120 csatoornás digitális csomag, hanem a sima bronz, ennyi. Mikor lejárt pl. az internet hűsége, akkor felhívtam őket, hogy lemondom, mert drágállom, már van olcsóbb, egyből felajánlottak olcsóbb csomagot, sőt fél évig féláron, és a 25 Mbites net, tehát nem is lassú. Próbáld ki. Telefont is átvittük a UPC-hez, még olcsóbb lett minden.
Soha nem volt vita a rezsivel, mindenki beszállt. Nem tudom ti mit csináltok, hogy ilyen sok a rezsitek, szerintem rengeteget pazaroltok ti, vagy a szüleid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!