Párkapcsolati szempontból - milyen lakásfajta "jön" be a lányoknak?
Az a helyzet, hogy 30 vagyok és eddig albérletben éltem a belvárosban, most viszont összespóroltam egy kisebb garzonlakás árát (7.5M Ft).
Több lehetőségem van, én az elsőre hajlok:
-40nm nem panel garzon kevésbé jó helyen, viszont belülről szép (nem 8.ker azért, nem külváros)
-kisebb garzon belvárosban, belülről jóval lepukkantabb, mint az első, még a lépcsőház is, viszont belváros.
-külvárosi panellakás (35nm, közepesen lepukkant)
Szerintetek melyiket válasszam? Úgy vettem észre, mondjuk nem volt nehéz, hogy a lányok többsége eléggé megnézi, hogy hol és milyen körülmények között lakik a "jelölt". Jelenleg egy belvárosi albérletben élek, amiért 80ezret fizetek havonta plusz rezsi, viszont meguntam ezt a kvázi pénznyelőt.
Tehát ilyen esetben kicsit lejjebb kell adnom az eddigi lakás-színvonalból.
Párkapcsolati szempontból érdekel a kérdés, főleg lányoktól várnék választ, hogy melyik "tetszene" jobban?
Nem akarok jelzáloghitelt felvenni, viszont dobbantani akarok az albérletből, úgyhogy kvázi ezek a lehetőségeim.
7.5-ből, vagy egész picivel többől már lehet 1.5 szobásat venni, így én is arra szavaznék.
Őszintén szólva engem nőként hidegen hagy, hogy panel vagy éppen hogy kívülről lepukkant a ház - belülről legyen szépen felújítva, ha van rá lehetőség. Magyarán ne 50 éves gáztűzhely legyen, pvc padló meg nagymamatapéta - mert nekem ez mondja el inkább az illetőről, hogy mennyire igényes a saját környezetére.
Nem is a gyerekvállalás miatt mondok 1.5 szobát, mert azért ekkora helyre nem sok nő szülne, hanem ha komolyra fordulna a kapcsolatod valakivel és összeköltöznétek, akkor 1 db garzonszobában nyomorogni nem nevezhető életnek sajnos. Olyankor már mindenkinek igénye van egy kis térre, néha arra, hogy a másik szobában üldögéljen egy kicsit. Ha hívtok barátokat, rokonokat elférnek, stb.
Egyrészt, olyat vegyél ahol te szívesen laknál. Javaslom, hogy ne túl lepukkantat, ha nincs pénzed a felújításra. Ha lenne rá, akkor nyugodtan vehetsz olyat is.
Másrészt, hogy saját példát mondjak. Most együtt élek a párommal egy egyszobás 30nm2-es diáklakásban, és egy 50nm2-es 1+2fél vagy 2+1fél szobás lakásba szeretnénk költözni a közeljövőben, gondolva arra, hogy még egy jó darabig Pesten kell maradnunk, nem lesz lehetőségünk kertesházba költözni, viszont a gyerekkel nem szeretnénk addig várni. Szóval egy olyan helyet szeretnénk, ahol egy babának van hely.
Azért azt se felejtsük el, hogy egyáltalán nem biztos, hogy a csaj oda akar majd költözni. Nekem ha lenne egy lakásom, tuti nem költöznék oda a pasimhoz, költözzön ő hozzám. Ha meg megházasodunk, adjuk el mindkettőt és az árukból vegyünk egy nagyot a gyerekeknek.
Nem minden csaj csóró :)
Ha vki szeret, akkor neki mindegy, hogy a három panellakásból/garzonból melyikben laksz. Itt még nem is családi ház kontra egy szobás albérlet ellentétről van szó. Azt válaszd, amelyik neked a legszimpatikusabb/amelyiket te szeretnéd. Én ezek közül, ha nem nagyon undorítóan lepukkant, akkor bármelyikkel ki lennék békülve.
23/l
Igaza van ugyan a többieknek, de ez úgymond egy elvont kérdés. Nyilván (vagyis remélem) nem ez alapján fogsz lakást venni, de jogos, hogy ez is eszedbe jutott.
Személy szerint én a 40 nm-es elsőt választanám.
27/N
A lányok nem azt nézik, milyen a lakásfajta meg ilyenek, hanem hogy mennyire tartod tisztán. Szóval ne legyen a szennyes ruha a padlón meg a budikefe az asztalon, mert senkinek nem vonzó egy olyan férfi, akit neki kell kivakarni a koszból.
Ezenkívül ne az olyan lányt keresd, amilyent fent írtak, aki azt nézi, hogy a másfél szobásba már be tud pottyantani egy gyereket, hanem az olyat, mint aki azt írta fentebb, hogy összeköltözéskor mindketten eladjátok a lakásotokat és együtt vesztek nagyobbat. Kerüld az olyat, aki azt hiszi, kegyet gyakorol a hozzád költözéssel és nem tesz hozzá ő is valamennyit.
Panelba meg csak akkor, ha bírod a zajt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!