A barátaink miért nem értik meg, hogy most kevesebb idő jut rájuk az összeköltözésünk miatt?
Most költöztünk egy régi házba, hatalmas kerttel, így megszámlálhatatlan mennyiségű teendő zúdolt ránk tanulás és munka mellett. Késő délután esünk haza, akkor takarítunk és főzünk, hétvégente mostanság szintúgy.
Múltkor is megkaptuk, hogy milyen merevek vagyunk, mert nem találkoztunk velük már este 10-kor. A közös baráti nyaralással is már szó szerint nyaggatnak, nem értik meg, hogy még nem tudjuk, hogy hogy lesznek a mindennapjaink nyáron a munka és a kölyökkutyánk miatt, akit mellesleg ha nem nő meg nem is hagyhatunk itthon mert kifér a kerítésen. Rábízni senkire nem tudjuk!
Szerintetek ezek miatt tényleg merevek vagyunk? Majd ha beáll a rendszer az életünkben újra császkálni szeretnénk velük de addig így eléggé le vagyunk terhelve.
Nem tudom, hogy mennyi idöt kérnek töletek, de ha egyáltalán nem mentek akkor bizony ti vagytok merevek.
Hétvégén simán lehetne egy délutánt a barátokra szánni, a munka nem fog elszaladni.
Aztán hívjátok át a barátokat pl segíteni. Vagy mondjátkok meg hogy nincs idötök menni, de jöjjenek át míg ti kifestitek a szobát.
Ha így folytatjátok, akkor hamarosan nem lesznek barátaitok, akik találkozni szeretnének veletek, vagy együtt menni nyaralni. Leszetk szépen magányosan kettecskén és ennyi.
Nem érdemes felégetni magatok mögött mindent, mert nagyon magányosok lesztek a végén. De hát, mindenki a saját életét úgy rontja el, ahogyan neki jól esik.
Attól még szakíthatnátok kis időt rájuk, a munka megvár.
A kutyára meg találjatok ki valamit, ne mond már, hogy az végett maradtok otthon egész nyáron... Kössétek meg...
Szerintem meg le kell tojni az ilyen haverokat.
Egyrészt a ház miatti pénzkiadás, ha régi akkor gondolom renoválni is kell, a kertet is rendbeszedni - idő is, pénz is. Ha a barátotok lennék, maximum felajánlanám, hogy hétvégén szívesen átugrok segíteni, közben gyártunk 1-2 frissítőt is és beszélgetünk, aztán kész. De egyébként meg nem csesztetnélek, ha nem.
Mi is éppen a házépítést tervezzük, spórolunk, stb., így kimoccanni (közös nyaralásra pl.) elég macerás, inkább költjük a kevés maradék pénzt a saját nyaralásunkra.
Szerintem nem vagytok merevek, egy költözés, egy új életritmus sok energiát elvesz, ilyenkor előbb szeretne belerázódni az ember.
Egyébként nálunk úgy van, hogy az én barátaim (női oldal) nem problémáznak ezen, a párom barátai viszont hisztiznek néha, hogy jajjj mostmá' komoly és felelősségteljes ember, nem jön koncertezni mert otthon az asszony. Hát nem. Csak éppen nincs pénz többezer forintos koncertekre + az utazásra + az ott elfogyasztott alkoholra, főleg nem két főre. A párom meg sz*rik rá nagyban, annyi a véleménye, hogy ha nem szállnak le róla és erről a stílusról, akkor majd lesznek más barátai. Bár azóta az egyiknek sikerült összeköltöznie a barátnőjével, és hirtelen felfogta, hogy ilyenkor nincs kedve az embernek hetente koncertre rohanni.
A válaszolók hozzáállásán látszik, hogy nagyon fiatalok vagytok még.
A környezetemben nem egy olyan pár, család van, akik szintén így gondlokoztak, hogy összeköltöztünk, már nem kényelmes a barátokkal időt tölteni, leépítjük őket, és 30-40 éves korukra itt állnak magányosan, senki barátjuk nincs, nem számíthatnak senkire, mert nem voltak hajlandóak befektetni a barátságba.
Kívánom mind a kérdezőnek, mind a válaszolóknak, hogy ne így legyen az ő életükben, de ilyen hozzáállással várhatóan ez a jövőtök.
9.: Itt nem arról van szó, hogy a jövőben nem akarnak velük időt tölteni, hanem arról, hogy feltehetőleg elég sok idejüket leköti a költözés, a kutyusok, a felújítás, ha van, és a pénz is kevesebb. Ilyen esetben elvárható lenne a barátoktól, hogy ne cseszegessék őket. Én nem lepődnék meg túlzottan, ha az én barátaim este 10-kor, egész napos renoválás után aludni akarnának, és nem sörözni...
Aki meg ezt nem érti meg, az nem nagy veszteség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!