Miért van mostanában olyan sok hűtlen feleség? Szex és New York hatása?
Nyilván a férfiak közt is akad bőven szemétláda, nem akarom védeni az egész férfi nemet.
De az én baráti/haveri körömben magamat is beleértve eddig mi csesztünk rá, minket vertek át, csaltak meg, és nem mi őket.
Sok helyen a válasz az volt, hogy önbizalomhiány miatt történt a dolog, ezért írtam ezt az előző válaszomban. Szörnyű, amit a mai feministák nyomatnak, lassan ha egy nő nem kúr félre meg nem flörtölget, akkor nem is tekinthető igazi nőnek, mert úr isten, nem kell már senkinek sem biztos a párján kívül. Mondjuk ha így is lenne, nem értem, mi baj lenne ezzel...
Azért, mert régen annyira el voltak nyomva a nők, hogy meg sem fordult a fejükben, hogy bármit tesznek, ami a férjüknek nincs az ínyére. Aztán most már egyre szabadabbnak érzik magukat, és mernek kitörni egy rossz házasságból - csak van aki gerinctelen módon csinálja. Egyébként a férfiaknál ez miért elfogadhatóbb?
A minden nekik nem tetsző női viselkedésre Szex és New York-ozós idiótákat meg utálom. Vicces, hogy olyanok pampognak, akik egy rohadt részt nem láttak a sorozatból. Akkor tudnák, hogy NEM arról szól, hogy szinglinek lenni milyen király, meg dugjunk mindig mással. Egyedül Samantha olyan karakter, de nagy általánosságban a szereplők keresik a szerelmet, és igenis van tanulság minden egyes epizód végén, hopgy mit nem lehet csinálni, kipellengérezik a hülye viselkedést. Erre a pasik hőbörögnek, hogy jaj, szinglik, meg szex van a műsor címében, mekkora fertő...
Hogyan jelenthetsz ki ilyesmit, ha egyszerűen nem rendelkezel átfogó statisztikával erről? Ez annyira bután demagóg. Vagy mivel támasztod alá mindezt? Azért, mert a nagyon szűk kis környezetedben tavaly csak egyszer fordult elő, idén meg már kétszer?
Közelítsük meg máshonnan az egészet, ami még mindig nem reprezentatív adat, de magyarázatot adhat pár dologra.
Kevesebb, mint száz éve van csak a nőknek itthon választójoga, és a munkaerőpiacra is akkor kezdtek csak belépni. Addig folyamatosan csak háziasszonyként és anyaként tekintettek a nőkre, akiket a férfinak kellett eltartani, a nőnek a háztartás vezetésén kívül nem volt semmibe beleszólása. A bántalmazást is el kellett tűrnie.
Később a nőket teljes mértékben bevonták a munkába, csak a bérek maradtak el a férfiakétól, ez csak manapság változik meg lassan, fejlettebb országokban nincsenek már különbségek a nemek között.
A nők anyagilag is függetlenné váltak, nem kell többé olyan férfi mellett élniük, akik ugyan pénzt hoznak a konyhára, de mellette iszákosak, agresszívak, esetleg hűtlenek is. Nem kell örökre beleragadniuk a rossz házasságba. Ez megmagyarázza a válások számát is, hiszen egy mai nő könnyebben válik el, hiszen anyagilag kevésbé van függésben.
Hogy a válást megelőzi -e megcsalás vagy sem, és ez milyen mértékben következik be és melyik nem követi el nagyobb arányban, erről nincs és nem is lesz adat.
A különféle tv műsoroknak erre nincs hatása, mert egy nő a saját maga érdekében cselekszik, nem azért, mert egy kitalált sorozat kitalált szereplői sugallják neki.
Köszi előző, szépen levezetted, hogy igenis több a hűtlen nő.:D
Hogy miért, azon lehet vitázni, de tény, hogy több van. Ezt tényekkel is alátámasztottad.:D
Én a mamámtól azt tanultam, hogy a hűség választás kérdése. Ennyi.
Lehet példálózni az ösztönökkel, a feministákkal, a médiával vagy az UFÓk fogmosási szokásaival... nem számít. Csak az adott egyén adott esete a mérvadó. Ő úgy döntött és kész.
És mellesleg: minden korban félrekeféltek a nők. Csak akkor 3x annyira ügyeltek hogy ne derüljön ki.
Mert minden média ezt sulykolja bele a nőkbe!
Idén kivel jársz?
Csak nem még mindig a régi pasiddal?
Amúgy meg a technika rendkívüli módon megkönnyítette.
Akiben meg van a hajlandóság az pillanatok alatt sms-ben, e-mailben, vagy mobilon leszervezi a félrekeffentést.
Azért ez 20 éve még nem ment ennyire könnyen.
Akkor megírta pl. levélben a feleség a szeretőjének, hogy "jöhetsz, mert elutazott a férjem."
Csak olyan lassú volt a posta, hogy lehet, hogy mire kézbesítették, addigra már vissza is jött a férj.
Régen is volt megcsalás. A sorozatot ide keverni szerintem hülyeség, semmi köze a hűtlenséghez.
Egyrészt régebben jobban adtak a látszatra, a feleségek is vigyáztak, nehogy kiderüljön.
Ez is az egyenjogúság mellékterméke. Régen inkább a férfiak privilégiuma volt, ma már a nők is élnek vele.
Ne ítélkezz, mert nem vagy a helyükben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!