Tegnap a férjem morcosan érkezett haza, nyoma sem volt az előző napi lelkesedésének, jövő tervezgetésének, a vacsorából nem kért, ellenséges hangnemben válaszolgatott nekem, te ezt milyen mértékig tolerálnád?
Nem volt hajlandó megmondani,hogy mi a baja ,talán ő sem tudta ,mérgesen rámmkiabált ,hogy én azt sem tudom mi a fizikai munka ,mert mi az egészségügyben több műszakban nem tudhatjuk mi az igazi építőipari munka ,ez nagyon rosszul esett.
Amikor rákérdeztem ,hogy mi lesz a munkahellyel ahol rövidesen kezdett volna ,akkor pedig végképp felháborodott ,hogy azt sem tudja hol áll a feje a sok hirtelen jött alkalmi munkától,nemhogy most elmenne külföldre .Egyébként télen nem volt munkahelye és most két hete adódott néhány alkalmi munka ,de a külföldi munkahelyet amit hosszabb távra ígértek neki már másodszora halasztaná ,nem először menne külföldre dolgozni,mivel itt felénk sajnos szinte semmi munkalehetőség nincsen,ha végez ezzel a pár alkalmi munkával akkor ismét nem számíthat semmi lehetőségre itthon.
Megbocsájtható ha neki valami baja van akkor nem mondja meg őszintén hanem a más dolog iatti mérgét,dühét ,tehetetlenségét rám zúdatja nem törődve azzal ,hogy megaláz ?
Nem volt hajlandó megmondani -> tehát b.szogattad miatta. Nem csoda, ha felfortyant.
Nekem is vannak néha ilyen napjaim, néha nem is nagy ügy, csak tele a hócipőm mindennel és arra vágyok hogy hagyjanak békén. Az igyekezeted meg olaj a tűzre. Ha nem piszkáltad volna, akkor lehet, hogy fél óra bambulás után magától elmondta volna.
Tényleg hagyd. Lehet, hogy a munkahelyén eltolt valamit és magára is mérges. Vagy aznap felidegesítették, és csak le szeretett volna nyugodni.
Tényleg nem jó érzés,ha ott lihegnek az ember nyakában és beszéltetik akkor is, amikor nem szeretne.
Rossz napja volt, hadd nézzen maga elé - ha beszélni szeretne róla, úgyis fog.
Ilyenkor jobb "elfelejteni" a viselkedését, mint az orra alá dörgölni. Gondolom neki is leesett, hogy nem viselkedett szépen, hagyd kihátrálni ebből. Ha felemlegeted, akkor védekezni fog és egyre mélyebbre süllyedtek a veszekedésspirálban.
Én ezt mondjuk nem értem. Hazajön a férjed a munkából fáradtan, morcosan, gondolom valami nehézsége volt. Semmi kedve beszélgetni, tervezgetni. Te meg ahelyett, hogy békén hagynád egy kicsit, hogy összeszedje magát rögtön elkezded izélgetni, nem hagysz neki egy nyugodt percet sem, akkor ne csodálkozz, ha a végén leüvölti a fejedet.
Kicsit nézzél magadba is.
Ha látom hogy a férjem morcosan jön haza köszönök és szép csendben megkajálunk,max én mesélek neki mi volt aznap.Nem kérdezem mi baja van,nem morgolodok.Kb fél óra mulva már nevetgél jó kedve van,ennyi kell neki hogy belerázodjon hogy itthon van.
Ha elkezdeném szekálni tuti igy járnék mint te,hisz az elején mikor még enm tudtam hogy kell őt kezelni nem ment ilyen simán az ügy.
Hagyni kell lenyugodni,csupán ennyi a titok.
Nem az a gond, ha bemész, hanem az, hogy ha láthatóan baja van, akkor még a tetejébe felhozol egy olyan témát, ami nyilvánvalóan frusztrálja.
A párom például tök jól megnyugtatja az, ahogy látja, hogy csinálom az esti teendőket körülötte. Ha nyűgösen jön haza, adok neki egy csókot, aztán megkérdezem, kér-e valamit enni. Ha kér, adok neki. Ha nem, akkor hagyom, hogy leüljön a gép elé, kicsit később azért viszek neki valami gyümölcsöt. De csak szó nélkül leteszem mellé. Olyankor morog egyet, hogy nem kért, de aztán mindig megeszi, mint egy gyerek :D A nyűgösségétől függően egy-két óra után lenyugszik, akkor odaülök mellé, és általában teljesen magától elmondja, mi is volt a baja.
Hagyd ilyenkor békén. Ha azt látja, hogy nyugodt, békés környezetet teremtesz neki, ő is hamarabb lenyugszik és nem fog megalázni, hanem magától mesél majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!