Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hol tehetnék névtelen bejelent...

Hol tehetnék névtelen bejelentést családon belüli erőszakról? Vagy mit tegyek?

Figyelt kérdés
anyukámat veri apám, én már nem élek velük együtt, pont a folytonos agresszió, alkoholizmus, és még sorolhatnám mik miatt. most jutott a tudomásomra, hogy veri, mikor észrevettem a kék, zöld foltokon a testén mindenhol. hiába kértem lépjen az ügyben, nem mer, se költözni, se segítséget kérni. igazából nyíltan én sem merek szembeszállni apámmal, de valamit tennem kell. kinek szólhatnék? két kiskorú testvérem is van, akik ugyanúgy ki vannak készülve és tönkre vannak téve, mint ahogyan én is tönkre lettem.
2013. máj. 13. 16:55
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Mit ersz vele, ha bejelented? Ha edesanyad nem vall ellene, nem tortenik semmi....
2013. máj. 13. 17:03
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
A gyerekeket fogjak csak elvenni es allamigondozasba helyezni es edesanyad is jo kis buntetest kaphat kiskoru gondatlan veszelyeztetese miatt. Apad meg megussza egy ejnyebejnyevel....
2013. máj. 13. 17:04
 3/10 A kérdező kommentje:
de vallani fog, csak a kezdő lépéseket nem meri megtenni.
2013. máj. 13. 17:04
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Aha. Nos, en elso korben beadnam inkabba a valopert es kernem a gyerekek ideiglenes elhelyezeset aztan elkoltoznek. Utana meg lehet feljelenteni.
2013. máj. 13. 17:07
 5/10 A kérdező kommentje:
köszönöm, de nem kaptam választ a kérdésemre, HOL?
2013. máj. 13. 17:11
 6/10 anonim ***** válasza:

Rendorsegen, ha amiatt akarod feljelenteni, hogy bantalmazza edesanyadat. Ezt csak szemelyesen lehet. Illetve max kihivod a rendoroket, amikor veri...

A gyamhivatalnal, ha a gyerekekre hivatkozva akarod - ez azzal jar, hogy elveszik a gyerekeket.

2013. máj. 13. 17:13
 7/10 anonim ***** válasza:

Édesanyád elmehet anyaotthonba a kiskorúakkal(családok átmeneti otthona).És otthagyhatja apukádat.Nem tudom melyik megyében laktok?

Vannak ilyen jellegű szervezetek.Ott biztonságban lennének az biztos.

2013. máj. 13. 17:31
 8/10 anonim ***** válasza:
Ha bejelentést tennél azt a gyámhatóságnál lehet,na de azzal az a gond hogy nem apukád kerülne bajba hanem lehet hogy inkább kiemelnék a gyerekeket a családból.Tudod a rendőrség és a bíróság nem törődik a családon belüli dolgokkal,saját magának kell megoldania az áldozatnak a helyzetét.Meg nagy tortúrával is jár a bíróságra hivatalba járkálás és aki jól tud beszélni hiába bűnös mondjuk az illető akkor a bíró szóra hajló lehet és talán ti járhattok rosszabbul ha hamis tanúzással megvádolnak titeket.Másik lehetőség meg az hogy apukád megússza egy ejnye bejnyével.Sajnos ennyi igazság van a földön.Ennyit a bíróságról meg a jogról,meg az igazságszolgáltatásról.
2013. máj. 13. 17:37
 9/10 anonim ***** válasza:
Tehát ettől ne várj sok mindent.
2013. máj. 13. 17:39
 10/10 anonim ***** válasza:
Minden hiaba, csak akkor jon ki a rendorseg, ha ver folyik... Sajnos tapasztalat........:(
2013. máj. 13. 18:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!