Hol tudom a nevemre irattatni a családi pótlékot?
Szia!
Most ez komoly? :) A családi pótlékot 18 éves korig adják, a szülőknek.
A családi pótlékot a Magyar Államkincstárnál (MÁK) kell igényelni akár a szülőknek, akár saját jogon...
Szerintem hívd fel a "Telefonos ügyfélszolgálatot", ott pontosan megmondják, hogy kaphatod-e sajár jogon, illetve meddig és hogyan kaphatod, milyen nyomtatványt kell kitöltened és hova kell beküldened...
A "saját jogú" családi pótléknak feltételei vannak : az állandó lakcímed nem lehet ugyanaz, mint a szüleidé (vagy aki eddig felvette utánad az összeget)...
(Szóval a kollégium nem elég.)
18 éves korod után is kaphatod, ha nappali iskolába jársz és nincs önálló rendszeres jövedelmed! (18 éves korod után a szüleid is csak így kaphatják utánad.)
Itt vannak a tudnivalók ("Kapcsolódó anyagok"-fülön a letölthető nyomtatványok) :
A leírás szerint "rendszeres jövedelem" az, ha 3 hónapnál tovább van kereső foglalkozása...
Amúgy az én lányom (19 éves) idén már csak úgy kaphatta, hogy nyilatkoznunk kellett : nincs jövedelme, CSAK iskolába jár. :-[
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!