Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek? Már nagyon elfajul...

Mit tegyek? Már nagyon elfajult a helyzet.

Figyelt kérdés
A bátyám 18 éves és mitne mondjak egyetlen jó tulajdonságot sem ismerek benne, vagy legalábbis jól titkolja...Beképzelt, Gőgös, nagyra vágyó szóval minden ami ehez a műfajhoz hozzá tartozik. Nekem van még rajta kivűl 4 testvérem 1 bátyám aki ikertestvére annak akiről most beszélek, egy nővérem aki 17, egy hugom aki 9 éves én 12 vagyok...Na a lényeg, hogy a bátyám mást sem csinál csak mefélemlíti a családot, mindig a testi erejével fenyegetőzik, hogy így meg úgy fog megverni és testvéreimnek sem maradt ki én nekem se maradt ki jónéhány nagyobb ütés esetleg verésből gyerekkorunkba, és beleköt az élő fába is... és egyszerűen retenettesen félek tőle és nem csak én de anyám is és a testvéreim is...anyukám már többször ment neki ami nem volt szép látvány mivel anyukám elég heves ezért hamar felkapja a vizet így verekedés lett a vége... apukám alkoholista, de az a kisebbik gond, a testvérem ellen szeretnék valamit tenni mert ez így nem állapot, hogy 6 éve mást se csinál csak szadil minket,(legalábbis az én életemből ennyit vett el a nővérem nem úszta meg ennyivel) anya próbálja elnézni neki, én próbálom szeretni, de mikor kezedeném szeretni akkor leüvölti a tesvérem fejét vagy valamilyen szép megjegyzést tesz rá mint a "féreg", vagy éppen jól megszorongatja a válát, és nem tudom mit tegyek...ez hosszú lett és lehet nem egybe függő de remélem tudtok valahogy segítni, vagy tanácsot mondani...
2009. szept. 29. 19:15
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

El kéne költöztetni valahogy. A nővéred nem úszta meg ennyivel, ha azt takarja amit gondolok, akkor keresd meg a Családsegítő központot, és próbálj pszichológustól, jogásztól tanácsot, segítséget kapni.

Nincs valami tekintélyes rokon, aki rászólhatna? Az ikerje meg normális?

Vagy : szerezzetek vmi buta lányt, aki elcsábítja otthonról!

Itt is kaphatsz talán ötleteket: [link]

Hát, sajnos több nem jut eszembe.

2009. szept. 29. 19:26
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
A megoldás az lenne, ha anyud kiadná az útját. Keressen munkát, költözzön albérletbe, és húzzon el otthonról minimális határidőn belül.
2009. szept. 29. 19:28
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

hány éves vagy?

anyád tuti nem fogja megoldani. szerintem.- Ha idáig félt kidobni a francba akkor nem is fogja. Pedig az lenne a legjobb. Bár akko biztos visszajárna zaklatni ttieket. Nincs vmi nagydarab haverod akivel jól be tudnátok fenyíteni?

2009. szept. 29. 19:35
 4/14 A kérdező kommentje:
mondom, hogy 12 éves vagyok az ikerttestvérét (Leventét) nagyon szeretem. egyszerűen pontos ellentéte Petinek (mert így hivják) Csenge és péter között mivel csak egy év van így Csenge hamarabb megszívta mint mi mert miután mindketten akkorák lettek (kb. 6-7 évesek), hogy tudják, hogy milyen bántani a másikat akkor peti már meg is tette, fenyegetőzött...mondjuk anyukám nagyon sokáig vert minket az elmúlt 3 évben szokott le róla szóval a nővéremet meg a bátyáimat több éven át nagyon megverte, de ha minden igaz ez attól volt mert őt is verték gyerek korában és ezért lett ő is ilyen, így elhittük neki és én nagyon szeretem anyukámat, de van mikor kitör belőle...apukámra nem tud felnézni mert én se nézek fel rá mivel minden nap 6 doboz sör után nem éppen a legjózanabb, nagyszüleimet nem ismerem, mert anya rosszban van velük őket ezért, apai ágról meg csak levi jár ki hétvégente besegíteni a boltba mert már öregek más rokonunk nincsen...
2009. szept. 29. 19:54
 5/14 anonim ***** válasza:
66%
Nincs valami felnott rokon akinek tudnal szolni? Vagy egy tanar a suliban? Ha a novered bantotta ``ugy`` akkor mindenkepp kerj segitseget. A sulidban biztos tud valamelyik tanar segiteni,hogy a gyamugyhoz fordulhas.
2009. szept. 29. 19:56
 6/14 A kérdező kommentje:
nemhiszem, hogy nővéremet bántotta volna olyan értelemben nálla ez csak a testi erőe megy meg a retentő nagy hiúságára...parancsolgat, utasít miközben ő nem csinál semmit, van barátnője nem is az első és neki a "jó fiú vagyok és szeretem a tesvéreimet" személyiségét adja elő nekik...szóval erről nem is tudnak, hogy milyen is valójában, nagyon teszi magát mások előtt...és nem látja azt ami a szeme előtt, teljesen úgy van vele, hogy amit ő mond az szent és sérthetetlen...
2009. szept. 29. 19:59
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Anyád a hibás , tőle vette át a verekedést és az agressziót.

Nehéz lesz leszoktatni, tényleg segítséget kellene kérngyámügyön

2009. szept. 29. 19:59
 8/14 A kérdező kommentje:
Anyukám nem dolgozik csak apukám de neki sem bejelentett állása van csak viszi tovább mama bolját...szóval abból élünk amit anya ránk kap és amit apa haza hoz. Szóval anyám ha el is küldeé akkor testvérem visszavágni neki, hgy milyen ingyenélő, meg stb. és van igazság a dologban...
2009. szept. 29. 20:02
 9/14 anonim ***** válasza:
Nagyon aranyos vagy és öszinte h ezt igy elmondod,igazábol az lenne a legjobb hogy ha valamelyik felnőtnek szolnál hogy igen is bántani szokott és igazábol elkellene vele beszélgetni persze ez nemhiszem hogy menni fog...Én a tehelyedben azt csinálnám hogy amikor éppen háziháboru van akkor felhivnám a rendőrőket hogy jöjjenek ki ...és akkor lehet hogy visszafogna utána..
2009. szept. 29. 20:44
 10/14 anonim ***** válasza:

Szia!

Mindenképpen keress valakit, akivel ezt megbeszélheted. Pl. ha az iskolátokban nincs gyermekvédelmis, pszchiológus (vagy félsz beszélni velük),iskolaorvos próbálj személyesebb kapcsolatot kialakítani egy tanárral (én sem tudnék kerek-perec odamenni az osztályfőnökömhöz, és ilyenekről beszélni vele... egyébként is nagyon gátlásos vagyok, de szeretem megismerni az embereket, mielőtt mélyebb kapcsolatokat építek velük), és mondd el neki. Vagy bármilyen megbízható felnőttnek. Olyannak, akiről tudod, hogy segít, és hogy fontos neki az ügyed.

Mi is gyűlöljük a bátyámat... de nálunk azért nem ennyire durvák a dolgok (testi erőszak nincs). A lelki terror... hát az viszont borzasztó... Én például az egyik tanárommal beszélgettem erről, segíteni nem tudott (mert a család másik részének helyzete elég komplikált... szóval most nem tudunk ezen változtatni.) De megértő volt, és tudom, furcsa ezt leírni, de valahogy "barátra" találtam benne. Mármint azzal, hogy elmondtam neki a dolgaimat... A barátnőimmel nemigen beszélünk ilyenről. Szóval már az is haladás, ha valakivel beszélsz a dologról. Nekem legalábbis segített. Sok szerencsét!

2009. szept. 29. 20:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!