Rabszolgatarto-e az a nö, aki a volt ferje unokahugat ingyen dolgoztatja?
Magyarán, ha a munkaadója nem lenne, mehetne a sarokra...
Ahogy a környéken lévő gyerekfaluból legtöbb kilépő lány. Mennek anyuci mellé. Volt osztálytársnőm is SOS-es volt, anyuka prosti, apuka meg a strigó. A gyereket berakták zaciba, aztán amikor betöltötte a 18-at, mehetett anyu mellé. Apu boldogan segített neki.
Azért ez mindenképpen kihasználás.
Ha igazán törődni akarnának vele, akkor megcsináltatnák vele az iratait és legálisan foglalkoztatnák és segítenének neki egy idő után talpra állni.
Így semmilyen biztosítása sincs. Mi lesz ha netán megbetegszik vagy baleset éri?
Erre mar en is gondoltam. Amugy szerintem is kihasznalas! Meg akkor is, ha a lany lusta es nem tul igenyes a munkajara, magyarul nem szeret es nem is tud rendesen dolgozni.
Valojaban itt mindenki elegedetlen a szituacioval. A munkaado is, hiszen kapott egy szemtelen, visszapofazo lusta dolgozot. De a munkas is, hiszen rabszolgakent tartjak.
Igen, ez a lány "csicska", ahogy nagyon sokan ebben az országban, főleg vidéken, a falu-és tanyavilágban. (A mellékelt ábra mutatja, külföldön is.)
A csicskarendszer nagyon megalázó, embertelen, de sok esetben ez az egyetlen menekülési mód a hajléktalanság elől.(Ettől pedig bármi jobb.) A csicska kiszolgáltatott helyzetben van, a munkájáért(ami nem 8 órás, hanem reggeltől-estig, minden nap, amikor szükség van rá)ellátást kap. Legtöbbször nem a családdal lakik, hanem mondjuk a fészerben, vagy a telken álló kunyhóban/kisházban.
Igen, "rabszolgatartó" a nő. Ha nem lenne az, lenne a lánynak szabadnapja, kapna legalább "zsebpénzt", egy minimális összeget az ellátás mellé-mit mondjuk a bébicsőszök-, és nem utolsó sorban rajta lenne, hogy a lány megcsináltassa az iratait.
Na, persze, jelen esetben ez nem érdeke, hiszen ezáltal válik kiszolgáltatottá a csaj.
kap kaját, szállást, ruhát, kávét, cigit, édességet.... ezért cserébe dolgozik.
Ha elmegy (tudom, hogy nem tud, de képzeljük el) más helyre, magának kell fizetni az albérletet, számlákat, főznie kell magára, be kell vásárolni, ruházkodni, stb. Ugyan ott van, ha nem rosszabb helyzetben.
Nézd, azt is lehet csinálni, hogy kap havonta fizetést, de abból magának fizeti az albérletet, a rezsit, az ennivalót, tisztálkodó és tisztító szereket, ruhákat, közlekedést stb. Biztos vagyok benne, hogy nem telne neki se cigire, se édességre.
A lány NEM ingyen dolgozik, hanem eltartják, fedél van a feje fölött, nem éhezik és még luxuscikkeket is kap (egy doboz cigi 800ft).
Bármennyire is furcsállod, egy felnőtt ember eltartása nem két fillér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!