Ti megsértődnétek a nagyi helyében, ha a "mostohát" is elhívnák az anyáknapjára? (anyuka meghalt)
Jogosan sértődött meg a nagymama szerintetek?
Két 6 évesről van szó egyébként. Az anyukájuk 5 éve halt meg, lassan 3 éve van együtt az apukájuk valakivel, majdnem 1 éve együtt is laknak azóta ez az első anyák napi ünnepség. Szerintem aranyos, hogy elhívták, amúgy amennyire én látom tényleg jó "anya". A nagymama (az anya édesanyja) is mehetett volna persze, de ő így nem megy. Szerintem így járt.. De nem tudom miért kell csinálni a fesztivált, most mindenki érezze magát rosszul (az apa és a barátnője is, gyerekeknek csak annyit mondtak nem ér rá a nagyi)
A nagymama rokona vagyok egyébként, de szerintem ez akkor sem normális, dolog. A lánya sem akarná ezt abban biztos vagyok.. Lehet valahogy beszélni vele?
Szia!
Veled értek egyet. Elhiszem, hogy a nagymamának nehéz (vagy inkább lehetetlen) feldolgozni a lánya elvesztését, de azért örülnie kellene, hogy az unokái a "mostohával" normális családként élnek. Szerintem teljesen természetes, hogy az anyák napjára az "új anyuka" elmegy.
ilyenkor pont le kell sz@rni, a nagyi is gondolkodhatna... vajon milyen lett volna annak a két kislánynak, hogy ők nem mehetnek, nem szerepelhetnek, nem mondhatnak verset, mert nincs kinek?? A nagyi egy dolog, de mégsem ugyan az.
Ez csak az ő butaságát mutatja
Nem ismerem teljesen a lányt, de szerintem bőven nem az a kategória. Amit látok és szerintem számít, hogy a gyerekek nagyon szeretik. A gyerekek meg nem hülyék, ha valaki elnyeri a szeretetüket akkor az megérdemelt.
Mi mondanátok a nagyinak? Jó lenne ha mégis csak elmenne.
Nem kellene a nagyinak ezt csinálnia. A gyerekek még kicsit, nem sok emlékük lehet sajnos az anyukájukról, most a mostoha került az anyuka szerepébe a szemükbe, szerintem rosszulesne nekik, ha nem lenne ott ezen az ünnepségen. Érthető, ha a nagyi úgy érzi, hogy a lányának lenne ott a helye, de sajnos ő már nem lehet ott. Biztos nagyon nehéz lehet ezt neki feldolgozni.
A gyerekek miatt viszont igazán elmehetne. Ilyenkor a gyerekekre kéne gondolni, nem az egyéni fájdalmunkra. Ők készülnek erre az alkalomra és elvárják a mostohát is és a nagyit is.
Öt éve halt meg a lánya, ha túllépni nem is lehet ezen, de az élet megy tovább, és el kell fogadni, hogy az apukának van már új társa. A két gyermeknek is jobb így, hogy van körülöttük egy "anyuka", mégha nem is a vér szerinti. Szomorú, de sajnos az élet már csak ilyen.
Megsértődni nem kellene ezen, bár elhiszem, hogy fáj, hogy nem az ő lánya állna ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!