Holnap lesz a hagyatéki tárgyalásom, hogyha nem szeretnék örökölni, kell fizetnem a közjegyzőnek?
Figyelt kérdés
kaptam levelet a közjegyzőtől, hogy a hagyatéki tárgyalásra vigyek magammal x forintot, mint közjegyzói díj. az a szituáció áll fenn, hogy örökölni nem szeretnék, ezért nem tudom a közjegyző díját nekem kell fizetnem? ha senki sem örököl akkor a közjegyző díját ki kell fizetni, vagy a hagyatékból fog menni?2013. máj. 6. 09:49
1/4 anonim válasza:
Ha több örökös van és egy visszautasítja az örökrészt akkor a többiek fizetik a díjat. Az örökségből kimaradó nem.Ha senki nem fogadja el akkor az államnak el kell fogadnia, és a díjat is az állam állja.
2/4 anonim válasza:
Egy forintot sem kell.
Én se fizettem,nem kértem se hitelt,se romos putrit,semmit.
(érdekes is lett volna igy fizetni)
3/4 A kérdező kommentje:
köszi, megnyugodtam, csak az utóbbi időben annyi végrehajtó baszogat, hogy már azt se tudom, mi a jogom...
2013. máj. 6. 14:18
4/4 anonim válasza:
csak aki örököl az fizet,ha mindenki lemond az örökségről akkor az állam elkárolja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!