Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy mondhat ilyet egy anya a...

Hogy mondhat ilyet egy anya a gyerekének? Annyira elegem van már, mégis mit tudnék/kéne csinálnom ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

Anyám folyton üvöltözik velem és a két testvéremmel, semmit nem tud rólunk és nem is akar. A kapcsolatunk annyiból áll hogy parancsolgat, üvöltözik. Én már 14, lassan 15 vagyok, nekem már nem akkora probléma, megszoktam. A 11 éves húgom is érti már a helyzetet, de van egy 6 éves húgunk akinek még nagy szüksége lenne egy szerető anyára. Rendszeresen le van cseszve amiért nem tud tökéletesen olvasni, vagy mert csak 75%-os matek feladatot írt. Ha valami jó lesz meg csak egy "na végre", vagy egy "az jó" jár neki. Már ezt lassan meg is szokta, inkább elkerüli anyát és máshoz megy tanulni amíg nem tudja, de amit ma művelt az nálam is betett pedig azért már egy ideje vele élek.

Szóval ma nélküle voltunk kint a telkünkön, mert neki valami programja volt. Nagyon jó volt meg minden, amikor hazaértünk mosolygott stb. Aztán 5percel a megérkezés után elkezdett kiabálni a húgommal, hogy rakja el a nadrágját. Ő erre azt mondta h mindjárt. Anya meg magából teljesen kikelve kezdett ordítozni, hogy nem mindjárt, hanem most és hogy nézze a szobáját is hogy milyen rendetlen, hogy szétdobálta a cuccait stb. ez is egész megszokott, de ezután azt mondta a húgomnak, hogy egy ilyen gyerek neki ne is adjon holnap semmit anyák napjára, mert egy ilyen hülye, rendetlen gyerektől neki nem kell semmi. Erre a húgom persze elsírta magát, mert már készült, meg minden, de hisz nem is csoda, ez még nekem is fájt.

Mit kéne tennem? Az oké, hogy én 3 év múlva elmehetek, de a két húgommal mi lesz? Hogy könnyíthetnék a helyzetükön?

2013. máj. 4. 21:00
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
0%
"szoktak házzá is jönni." Mit szoktak csinálni?
2013. máj. 4. 22:26
 12/20 acelsziv ***** válasza:
84%

Úgy látom, alakulnak a felismeréseid, kedves kérdező.

És mi lenne, ha mindezt megosztanád anyukáddal is felhívva a figyelmét, hogy nem a húgod tehet arról, hogy megszületett ezért ne is rajta verje le a port.

2013. máj. 4. 22:57
 13/20 anonim ***** válasza:
58%
Azért 14 évesen nem hiszem, hogy valaki tudja, hogy a családban ki volt tervezett gyerek és ki nem.
2013. máj. 4. 22:58
 14/20 anonim ***** válasza:
74%
Miért ne tudhatná, ha a testvéréről van szó? Mondjuk ez még jobb annál, amit az egyik volt barátnőm anyja csinált... Nem terveztem -> irány abortuszra... 3 volt eddig neki és van 3 gyereke 3 apától.
2013. máj. 4. 23:40
 15/20 A kérdező kommentje:

12-es fogalmam sincs miről beszélsz. Nem vagyok öreg nő és nem is értem hogy ezt honnan szedted..

am pedig tudom, hogy a második húgom véletlen és azt is hogy én is félig meddig az vagyok(ezt úgy értem, hogy a már nem gond a gyerek, de még ráér kategória).

2013. máj. 4. 23:48
 16/20 anonim ***** válasza:
0%

16

Te ezt elhiszed? Én látatlanban azt mondom kamu és hazugsággal vagy beetetve.

De természetesen ha be akarod nyelni akkor tedd, csak nehogy nagyokat less, ha kiderül az igazság:DD

2013. máj. 4. 23:49
 17/20 A kérdező kommentje:
Mégis miből szedted ezt le? Most komolyan nem értem mi bajod van. Ha nem akarsz értelmes választ adni nem kell, de fölösleges kommentek se.
2013. máj. 5. 00:03
 18/20 acelsziv ***** válasza:
74%
Kérdező: akkor jelentsd a modoknak, hogy egy idióta zaklat téged és floodolja a kérdeseidet.
2013. máj. 5. 00:13
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Veszekedni nem érdemes, és elmagyarázni sem tudod neki mi bánt, mert abból is csak vita lenne. Egy nagyon egyszerű dolog és nekem mindig bevált: ahányszor valaki kegyetlenül viselkedik veled, te viszonozd kedvességgel. Ha anyukád ordít szó nélkül vonulj a konyhába és mosogass el helyette. Vagy söpörj, vagy csinálj meg bármit amit neki kellene. Ilyenkor az emberek (főleg az anyák) borzasztóan elszégyellik magukat. A példamutatás a legjobb módja hogy felhívd a figyelmet a hibájára.
2013. máj. 5. 01:31
 20/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tanácsokat:)

(a 15/19 kommentemnek már nincs értelme, ki lett törölve amire írtam)

2013. máj. 5. 11:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!