Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyám miért ilyen? Hogyan...

Anyám miért ilyen? Hogyan lehetne ezt megszüntetni? Kinek van igaza?

Figyelt kérdés

Nos a helyzet a következő:

20/F vagyok, és anyámnak a telefon a mániája.

Ha a testvére, mamám, vagy akárki nem veszi fel, akkor "jól van biztos nem hallotta, majd megpróbálom később".

Ha én nem veszem fel elsőre, akkor már egyből pánikba esik, sőt néha rendőrségi kerestetéssel fenyeget (tudom, hogy hülyeség), és nem hogy később megpróbálná, zsinórban akár 11-szer felhív egymás után, utána én vagyok a szemét, hogy miért csinálom én ezt vele, egyből követeli, hogy hol voltam, ne hazudjak, stb.

Miért csinálja ezt?

Szerintem anyám enyhén pánikbeteg, de ő ezt letagadja, azt mondja, hogy hagyjam a hülyeségemmel.

Megbeszélni nemigazán lehet vele.

Egyszerűen képtelen vagyok megérteni, miért ilyen....ha az új barátja (pasija, bár nem tudom) itt van, akkor nem hív annyiszor....

Miért ilyen? Lehet az ilyen esettel valamit kezdeni?

2013. máj. 3. 08:37
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
Más lehetőség biztos nincs? Pszichológushoz önszántából nem menne el, el meg csak nem rángathatom...
2013. máj. 3. 09:59
 12/30 anonim ***** válasza:

Előre tisztázd vele, ha olyan helyre mégy ahol nem veheted fel: a suliban le kell némítíni, fegyelmit kapok, ha előveszem..., a buszon úgy sem értem ....

Másik lehetőség, hogy ha módodban áll felvenni, csak annyit mondasz, hogy most nem tudunk beszélni, visszahívlak. Azután szép fokozatosan növeled a visszahívásig eltelő időket.

2013. máj. 3. 11:52
 13/30 A kérdező kommentje:
a "majd visszahívlak"-ot próbáltam. zsinórba felhív utána rögtön vagy 100-szor....
2013. máj. 3. 11:55
 14/30 anonim ***** válasza:

Az a gond, hogy beteg. Ha nem kezelteti ki a betegségét pszichológussal, akkor neked kell szembesíteni a valósággal.

Mi lesz, ha majd össze akarsz költözni a barátnőddel? Megzsarol, hogy ne?

Persze ne bántsd, mert szeret, szeretetből teszi. Viszont rá kell valahogyan döbbenteni, hogy helytelenül cselekszik. Kb. olyan mint egy féltékeny feleség, már bocs. :)

Ezért írtam, hogy vegye fel valaki más a telót, lehetőleg nőnemű, hogy érezze magát egy kicsit kínosan.

Persze a legjobb lenne egy pszichológus.

2013. máj. 3. 13:23
 15/30 anonim ***** válasza:

Előző vok.

És még idéznélek:

"zsinórban akár 11-szer felhív egymás után, utána én vagyok a szemét, hogy miért csinálom én ezt vele, egyből követeli, hogy hol voltam, ne hazudjak, stb."

Ilyent a féltékeny, esetleg megcsalt feleségek szoktak a férjükkel játszani.

2013. máj. 3. 13:24
 16/30 A kérdező kommentje:
Apám alkoholista volt, elváltak, anyám első barátjával is szétmentek. (kb fél éve)
2013. máj. 3. 18:48
 17/30 A kérdező kommentje:

Miért lenne féltékeny? Vagy ezt nem értem.

Hisz a gyereke vagyok, nem a férje, és nem is az élettársa, meg nem is a szerelme....

2013. máj. 3. 18:50
 18/30 anonim ***** válasza:
Az én anyám is dettó ugyanilyen.Én is 20 éves vagyok,anyámék is elváltak mert apám alkoholista.Engem is naponta 100x felhívott régen is és most is.Én elköltöztem otthonról,azóta mégtöbbet hív,ezért vettem egy másik telefont,és a régi telefonon meg csak ő szokott hívni,de az egésznap az ágyamba van,én meg egésznap vagy suliba vagyok vagy dolgozok,de soha nem viszem magammal azt a telefont.Mindennap van legalább 20 nem fogadott hívásom tőle.Nem érti meg,hogy se órán,se munka közben nem tudom felvenni,akkor is hív,ezért hagyom itthon a telefont(amit ő nem tud),aztán ő elvan azzal,hogy hivogat.Este 11kor megszoktam csörgetni,amikor már alszik és tudom,hogy már nem fog visszahívni.Nem tudsz mit tenni,ez tényleg betegség.Mihamarabb költözz el,és vegyél másik kártyát.Anyám is tudja,hogy úgysem veszem fel soha,de akkor is hív egésznap.
2013. máj. 4. 21:17
 19/30 A kérdező kommentje:
De milyen betegség ez? van valami neve?
2013. máj. 4. 22:14
 20/30 anonim ***** válasza:
Gondolom az "egyedüllét" miatt van.Mivel te is írtad,hogy a szüleid elváltak,meg nekem is,így csak arra tudok gondolni,hogy nincs akivel beszéljen a családban és ezért hívogat.Nem fogom megérteni,hogy mért hív,mikor megmondtam neki,hogy úgysem fogom felvenni,de ha ő így jól érzi magát,akkor hívogasson nyugodtan.
2013. máj. 5. 01:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!