Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan viselkedjek párom...

Hogyan viselkedjek párom kislányával?

Figyelt kérdés

Páromnak van egy 1,5 éves kislánya. Nagyon félek az első találkozástól,nem vagyok az a gyerekek felé könnyen nyitó típus és biztos fájni is fog látni őket együtt, hisz már én is rettentően vágyom babára és fáj, hogy még nincs sajátom.

Szeretném, ha megkedvelne, sokat álmodoztam arról, hogy találkozunk és az ölembe bújik, együtt játszunk, persze a valóságban tudom, hogy visszahúzódó lesz, hisz én csak egy idegen vagyok számára.

Hogyan tudnék helyesen viselkedni és megkedveltetni magam vele?

2009. szept. 28. 10:34
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Egyszóval: Természetesen.

Ne akard megkedveltetni magad vele!

Én már két éve élek együtt a párom kislányával (2.5) és most már egész gyakran jön oda, bújik hozzám. Amikor először tette, nagyon jól esett, elérzékenyültem. Most már majdnem természetes, hogy reggel odajön hozzám is, hogy öleljem meg. És néha már emlékeztetnem kell magam, hogy nem az én gyerekem, ezért nem is haragudhatok rá, amikor kihangsúlyozza, hogy most nem nekem hozott valamit oda, hanem a páromnak. Szerintem ehhez nem kellett a részemről szinte semmi, csak szeretet és türelem. Abból viszont jó sok. ;)

2009. szept. 28. 11:22
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

sokáig én is azt hittem, hogy nem értek a gyerekekhez.

aztán nyáron elmentünk rokonlátogatóba, és ott volt egy kétéves kislány. olyan aranyos, értelmes volt, hogy nem is akartam mással foglalkozni, mint vele. jót mókáztunk, babáztunk, állatkertet építettünk.

pár óra múlva pedig már az én pólómat húzgálta, h kísérjem el kakilni :) szóval nagyon a bizalmába fogadott, és kérdezgette, hogy ott alszom-e vele :) tündéri volt.

szal ne foss, csak lazán! az ekkora gyerekek még nagyon nyitottak. az a lényeg, hogy beszélgess vele, kérdezgesd, ha játszani szeretne veled, akkor játssz vele!

22L

2009. szept. 28. 11:58
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
szerintem ha hagyod, hogy ő nyisson, érdeklődjön, akkor gördülékenyen megy a dolog. bár még csak másfél éves nagyon is tisztában van a szerepekkel, szóval ami szerintem fontos, hogy ne próbáljátok meg titkolni, hogy az apukájával 1 pár vagytok. pl ne szégyelld megpuszilni a párod előtte. aztán persze ő is kapjon figyelmet, szeretetet. így sem idegen nem leszel számára, sem pedig betolakodó, aki elveszi az apukáját. viszont egy tapasztalatot megosztanék veled, nem személyes, de a családomban történt. ugyenez a helyzet állt elő. apum tesója vált el, unokatesóm akkor volt 2,5éves. nyugis válás volt, sosem volt gond a gyerekelhelyezéssel. unokabátyám új párja nagyon kedves, aranyos, imádja a gyerekeket, nagyon igyekezett megkedveltetni magát, ami sikerült. persze az anyjának feltűnt, h szívesen van ott a kislány, sokszor akar menni, emlegeti a mostoháját. mondanom se kell óriási perpatvar lett, úgy érezte jobban szereti a lánya a mostohát, mint őt. elkezdte tiltani a kislányt...szóval fontos, h sose akarj vele nagyon anya-lánya szerű kapcsolatot kiépíteni. szeressen, mint embert, de ne mint anyát, pótanyát. szerintem ez fontos. amúgy pedig sok sikert!
2009. szept. 28. 12:50
 14/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,jó olvasni a sok biztatást, kissé megnyugtatott, bár persze még mindig félek :))
2009. szept. 28. 13:01
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Legyél természetes... ne eröltess semmit.
2009. szept. 28. 13:51
 16/16 anonim ***** válasza:
Játsz vele!Légy barátságos hozzá...majd vidd el fagyizni:)A zenélős játékoknak is nagyon tudnak örülni:)
2009. szept. 29. 11:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!