Páromnak van egy 1,5 éves kislánya. Nagyon félek az első találkozástól,nem vagyok az a gyerekek felé könnyen nyitó típus és biztos fájni is fog látni őket együtt, hisz már én is rettentően vágyom babára és fáj, hogy még nincs sajátom.
Szeretném, ha megkedvelne, sokat álmodoztam arról, hogy találkozunk és az ölembe bújik, együtt játszunk, persze a valóságban tudom, hogy visszahúzódó lesz, hisz én csak egy idegen vagyok számára.
Hogyan tudnék helyesen viselkedni és megkedveltetni magam vele?
Légy őszinte, de ne tolakodj, és ne gagyogj, gügyögj neki. Várd meg, amíg ő közeledik hozzád. lehet, hogy ez azonnal megtörténik, és lehet, hogy csak pár találkozás múlva. Nerőltesd a közeledést, haladjatok az ő tempójában.
2009. szept. 28. 10:39
2/16 anonim válasza:
Egy másfél éves kislánnyal könnyen össze tudsz majd barátkozni. Ha 10 lenne, sokkal nehezebb lenne. Viselkedj úgy vele, mint bármely más kisgyerekkel. Vigyél neki valami kis meglepetést. Mosolyogj rá sokat, és várd meg, hogy ő közeledjen feléd. Ezek a pindurkák barátkozósok, nem hiszem, hogy gond lesz!
Amiatt meg ne érezz fájdalmat, hogy még nincs sajátod. Még lehet. Hány éves vagy?
2009. szept. 28. 10:39
3/16 anonim válasza:
Alapvető: a kicsik megérzik, ha szeretik őket. És utána minden megy a maga útján...
2009. szept. 28. 10:44
4/16 anonim válasza:
szia!
Csakis természetesen viselkedj, ne kezdj el neki mókázni, meg "jajj, hát mi nagyon jó barátnők leszünk" nyávogásokat előadni! :) Valaki nagyon jól írta, egy gyerek rögtön megérzi, hogy hogyan közelednek felé, és erre válaszol a viselkedésével. Ha Te természetes vagy, ő is elfogad majd téged!
2009. szept. 28. 10:48
5/16 anonim válasza:
10.44-hez a folytatásom: ez persze oda-vissza játék, ami fokozatosan erősödik mindkét félben...
2009. szept. 28. 10:53
6/16 anonim válasza:
Ezen nem kell görcsölni. Minek előre elképzelni a dolgokat, mikor a valóság a legtöbb esetben mást ad? Gondolod, hogy a 1,5 éves gyerkőc tele lesz előítélettel, nem pedig vigyorog, ha csak teheti?
2009. szept. 28. 10:58
7/16 A kérdező kommentje:
Persze, hogy lehet, tervezünk is közös gyerekeket,28 évesen már ideje is lenne és nagyon vágyom rá.
Viszont ha gyerek közelébe kerülök mindig leblokkolok, hogy úristen mi van, ha közeledik felém, nem tudom hogyan reagáljak, ezért félek annyira. És persze azt sem szeretném, ha a párom látná milyen zavarban vagyok ha gyerekekkel való kapcsolatteremtésről van szó.
2009. szept. 28. 11:02
8/16 anonim válasza:
menni fog az nyugi! Igazság szerint én meg olyan voltam a szülésem előtt, hogy a kisgyerekekkel 3szor gyorsabban kötöttem "barátságot". Elmentünk párom rokonaihoz, hogy bemutat engem , én meg 1 óra múlva a játszószőnyegen "mókáztam" a 2 évessel :DD Mostmár érett anyuka vagyok, már nem merném :) /majd a sajátommal...:)/
2009. szept. 28. 11:10
9/16 anonim válasza:
Nagyon jó taktika,ha hagysz neki időt,hogy ő közeledjen. A családomban nagyon sok pici gyerek van, náluk bejött,hogy nem akartam rögtön ölelgetni őket,meg megpuszilni. Persze azokra gondolok,akikkel ritkán találkozom. Szépen leülök a közelükbe és megpróbálok bekapcsolódni a játékukba,vagy bohóckodni velük.Pl.: Kezdj el rajzolni szép élénk színes ceruzákkal úgy hogy lássa és valószínű ő is csatlakozik. Szeretettel közelíts felé és ne azon agyalj,hogy neked miért nincs,hanem azon,hogy ez a kis ember lesz a Te gyereked nővére és rajtad nagyban áll,hogy milyen testvérek lesznek.
2009. szept. 28. 11:11
10/16 anonim válasza:
A kisgyerekek többsége nem visszahúzódó, épp ellenkezőleg, nagyon könnyen összebarátkoznak idegenekkel, úgyhogy ne aggódj!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!