Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A nevelőapám családja befúrta...

A nevelőapám családja befúrta magát ide, mit lehet csinálni?

Figyelt kérdés

Anyum összejött egy tőle kicsit idősebb pasival, aki itt lakik már évek óta. Nagy házban élünk, 3 szintes de ebből csak a felső két rész lakható. Tél elején anyu megengedte, hogy idejöjjön a mostohaapám lánya és neki a családja átmenetileg, mert a lakásukat eladták és egy újat szeretnének venni legkésőbb tavaszig. Azonban nem tetszik, hogy nem sietnek innen el! Kényelmes nekik, hogy anyu eteti őket. A szobáinkból a tesómat és engem is kitúrtak és leköltöztünk a nappaliba ketten. Engem már zavar a gyereksírás is, a lánynak van két kicsi gyereke, az egyik négyéves, a másik hat. Így tanulni sem tudok délutánonként, mindig jön le fentről a hangzavar. Ráadásul sokszor befognak gyerekekre vigyázni. Már anyunak is elege van belőlük, csak nem akar cirkuszt csinálni, szereti a békét. Egy konyha van és a mostohanővéremnek az ura felzabál mindent (pl. amit magamnak raktam el a hűtőbe). A rezsibe adnak havi 100 ezer Ft-ot kajapénzzel együtt, de (anyuval számolgattuk), hogy kb. 50-60 ezerrel többet élnek föl.

Mit tegyek? Szóljak az édesapámnak, akié a ház fele, hogy tegyen rendet? Előtte direkt titkoljuk, hogy "albérlőink" vannak. Kezdjek el gyerekesen viselkedni és tegyek keresztbe?

2013. ápr. 29. 10:45
 1/9 anonim ***** válasza:
30%

Először is, a havi 100 ezer bőven elég azt is nézd amit te, a tesód, anyukád és a nevelőapád elhasznál, megeszik. Ez pénzéhségre utal nálatok.

Másrészt, velük kell megbeszélni, hogy mi lesz a házvásárlással, lehet, hogy nagy részét már felélték amit a lakásért kaptak és már nem tudnak újat venni, csak nektek nem mondták el. Mindenesetre én finoman rákérdeznék mik a terveik!

2013. ápr. 29. 10:50
 2/9 A kérdező kommentje:
És ami nagyon fáj, hogy aputól kaptam ballagásra 500 ezer Ft-ot, aminek a nagyja arra ment el, hogy kifestettük a felső szintet, új parkettát csináltattunk a tesóm szobájámba és az enyémbe. Vettem új bútorokat. A drága festékkel kikent fal csupa mézga a gyerekektől, a parkettámra ráhugyoztak és a összefirkálták a fenyőfa bútoraimat!
2013. ápr. 29. 10:50
 3/9 anonim ***** válasza:
hát én a te helyedben megmondanám nekik a magamét!
2013. ápr. 29. 10:52
 4/9 anonim ***** válasza:
Költözz apukádhoz!
2013. ápr. 29. 10:54
 5/9 A kérdező kommentje:
Első válaszoló: hidd el, az a 100 ezer Ft nem pénzéhség, nőtt a vízdíj, áramdíj, ide vannak bejelentkezve, szóval más költségek is nőttek. A csaj kb. 180 centi és 100 kg, a pasija nem sokkal magasabb, de ő meg vagy 120 és annyit esznek, mint egy ház. (Korábban elég volt négyünknek pl. fél kiló - 1 kg kenyér most meg elfogy napi kettő kg.)
2013. ápr. 29. 11:02
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Anyukát töketlen, tutyimutyi, már ne haragudj. Eleve milyen dolog az már, hogy titkoljátok a ház másik tulajdonosa elől, hogy ki lakik még ott. Lehet, hogy apukádnak már semmi köze oda, de ha egyszer kiderül, akkor nem csak a kedves bérlők mehetnek a francba, ezt borítékolom.

Neked és tesódnak igazából nem sok beleszólásotok van, anyátoknak kellene valamit tenni. Az már nem béketűrés, hogy a saját házában rá se mer szólni a "bérlőkre".

Nem tudom, mennyi idős vagy, de neked kellene rápirítanod kicsit anyukádra, és ha semmi haszna, akkor megemlíteni, hogy beszélsz apukáddal a kialakult helyzetről.

Hogy rákaptak mostanában az emberek a házbitorlásra, nem semmi...

2013. ápr. 29. 11:04
 7/9 acelsziv ***** válasza:

Egyrészt durva, amibe kerültél.

Be lettek jelentve állandóra? Mert akkor ki sem lehet őket rakni onnan.

2013. ápr. 29. 11:08
 8/9 anonim ***** válasza:

A 100 ezer oké is, hogy elkéritek, az kell is, de hogy még 50-60 ezret, az szerintem már sok. Persze attól függ, hogy pl. a főzésbe ők hogy szállnak be.

Ha állandóra bejelentkeztek, akkor nem tudjátok kirakni őket.

2013. ápr. 29. 11:11
 9/9 anonim ***** válasza:

Én már rég közbeléptem volna. Ez milyen dolog már?

Álljatok a sarkatokra, mert még a végén Ti lesztek azok, akiknek új házat kell keresni, nem is nekik.

2013. ápr. 29. 11:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!