Anyam nem enged el itthonrol, az eletem olyan mint a borton, mit tegyek?
A barataim tobbszor hivtak el moziba, meccsre stb., de anyam szulo nelkul nem enged el. Azt mondja, majd ha megcsinaltad a hazit, de amikor megcsinalom, akkor azt mondja, h ha odaertel hivj fel, ha talalkoztal veluk, hivj fel, ha eszel hivj fel stb. Meg azt is nezi, mikor jovok haza az iskolabol, kiszamolja mikorra kell jonnom. Egesz nap tanulok, csak tevezhetek es gepezhetek ha szorakozhatok. A bortont azert irtam, mert egyszer hazajott a munkabol, es o azt mondja h o ilyen buddhista, es hozott haza ujsagot, kajat stb. Bejon es ordit mint az allat, gyere ide, vidd el, hozd ide. Nem tud mar normalis hangon se beszelni. Allandoan csicskaztat, de szerinte ez a hala a ruhakert, etelert stb. En kapok tole jo cuccokat, viszont nem bizik bennem, es kikerdez minden lecket. A testveremben bizik, es jo cuccokat is kap, a lecket nem kerdezi ki tole soha. En vagyok az idosebb, o 11 en 15.
En fiu o lany. Mit tegyek h vege legyen ennek?
Akkor valószínűleg a jegyeid a kiváltó okok. Valahogy ezen kellene javítani, keresni valami olyan módszert, ami nálad hatásos. (tanulásmódszertan néven ha rákeresel, szerintem nagyon sok ötletet találsz. és ne fogd a memóriádra, ez sok esetben figyelmetlenség, vagy nem alapos tanulás. persze, nem lehet mindenki ötös, de szerintem Te ettől jobb eredményt is el tudnál érni)
Esetleg bevonhatnád Anyukádat is, talán ha látja, hogy tényleg teszel is a sikerért, engedékenyebb lesz kicsit.
Amúgy nem láttam még ordító buddhistát. kicsit jobban el kellene mélyednie a filozófiában...
Kíváncsi lennék miért pontoztak le..
Én még mindig azt mondom, hogy beszélj egy olyan felnőttel akiben megbízol..
1. "Anyam nem enged el itthonrol"- "akkor azt mondja, h ha odaertel hivj fel, ha talalkoztal veluk"
Szóval anyukád mégiscsak elenged. Innentől értelmetlen a kérdésed.
2. "Meg azt is nezi, mikor jovok haza az iskolabol, kiszamolja mikorra kell jonnom."
Naná, a szülők általában tudják, mikorra kell hazaérni a gyereknek iskola után. Ez mindenhol így van.
3. "h ha odaertel hivj fel,"
ha már elenged, akkor ez a minimum, hogy felhívod, miért esne nehezedre?
4. "Bejon es ordit mint az allat, gyere ide, vidd el, hozd ide. Nem tud mar normalis hangon se beszelni. Allandoan csicskazta"
Az, hogy pakolj el magad után, vagy segíts kicsit, ez is alap, nem csak jogok vannak, hanem kötelezettségek is. Az meg, hogy ordibál... Ha otthon is ilyen stílusban adod elő magad....megértem.
5. "En kapok tole jo cuccokat, viszont nem bizik bennem, es kikerdez minden lecket."
"mert nagyon rossz a memoriam. "
Uram atyám, mi a szülő dolga? Főleg, ha tanulni sem tudsz. Ha nem kérdezné ki, akkor a 3-as sem lenne meg.
Szóval ülj le, és gondold végig, ki az igazságtalan.
Igazából még 11 éves vagy,nem csoda hogy félt.
Azt tudom mondani,hogy beszéld meg vele,hogy te tudsz magadra vigyázni,győzd meg róla.Nekem is így sikerült:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!