Egy anyának ilyenkor melyik oldalon illene állnia?
Anyósomat elhagyta a férje amikor a fia 2 éves volt. Az ő anyósa falazott apósnak, ezért utálta az anyósát.
28 évvel később a fia egy nagy szerelem miatt elhagyja a terhes feleségét aki így egyedül marad egy 2 évessel és egy kisbabával szülés után. Anyós a szétköltözés után pár nappal a FB-on a fia üzenőfalán nyomatja hogy "ez a te életed, úgy éld ahogy neked a legjobb, ne törődj senkivel", majd meghívja magához új csajt (gimnazista) hétvégére és FB-on likeolgatja a közös szerelmes képeiket válóper előtt, miközben osztja az új unokáról a képeket is hogy neki unokája született, akit azóta sem nézett meg.
Csak én érzem hogy ez a nő nem százas vagy mégiscsak a fia és teljes mellszélességgel mögötte kell álljon, nyilván ezért a lelkesedés az új párkapcsolat mellett miközben még nem elvált a fia?
Fantasztikusan ismétlik a történést.
2éves volt, mikor apja elhagyta,->2éves gyerekét hagyta el.
Ehhez anyja segített -> ehhez anyja segít
Ez pszichológia tankönyvbe illő eset. Ez történik, ha nem éber, szellemi életet élnek az emberek, hanem holdkórosan a volt mintát utánozzák, lemásolják, persze észre sem veszik.
Kérdező, ez nem illemtani kérdés, mindenki arra az oldalra áll, amelyikkel jobban azonosulni tud.
Egyébként még az sem jósolható, hogy mi történik, ha az anya az egyik vagy a másik oldalra áll, lehet, hogy pont azzal tenné lehetetlenné a normális válást, ha az ex feleség mellé állna.
Csak itt nem az a kérdés, hogy az ex feleség mellé áll, vagy a fia mellé. A kérdés az, hogy az unoka mellé áll vagy a gyerekesen viselkedő fia mellé.
Támogathatja ugyan a fia új kapcsolatát, és ugyan ez fájó pont az elhagyott feleségre nézve, de mégiscsak a fia. Bár ha az én fiam tenne ilyent, azt megemlegetné.
De az unokáját is támogatnia kell. És íly módon nem alázhatja az unokája anyját azzal, hogy ilyen mondatokat ír: "ez a te életed, úgy éld ahogy neked a legjobb, ne törődj senkivel"
De válasz a kérdésedre. Sajnos a nő százas. Csak a fiús anyák mindenben az ő icipici fiúkat támogatják, akár még az unokájuk kárára is. (Tisztelet a kivételnek.)
Akkor rosszul fogalmaztam, ha támogatja is a vérét, azt tehetné annyira diszkréten, hogy a külvilág ebből ne érzékeljen semmit, nem hogy a mellét verni hogy az én fiam!
Szerintem is ismétli a sors önmagát, sajnos már későn vagyok okos. Szerencsére lányaink lettek.
De, szerintem a Kérdező anyósa teljesen 100-as... persze, viselkedhetne úgy is, hogy a Kérdező meg az unokája mellé áll - és akkor bérletet váltana rá, hogy egyedül marad öregségére... mert Kérdező nyilván tovább fog lépni a válás után, és nem az ex anyósával fog törődni évtizedekig akár...
Egyszerűen ez az anya reálisan mérte fel, hogy hosszabb távon csak a fiára számíthat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!