Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hát menni, vagy nem menni?

Hát menni, vagy nem menni?

Figyelt kérdés

Nehéz döntés, de valamerre el kellene indulnom. Tudom, van pár pont, ahol elszúrtam, van amit nem, aki csak le akarna hurrogni, kérem, ne is válaszoljon...

A többieknek pedig: itt a történetem:

Van egy lassan 4 éves kapcsolatom, másfél évvel ezelőtt vettünk egy házat hitelre. Neki az előző kapcsolatából van egy kisfia, aki 6 éves. Közös gyerekünk még nincs, nem akarom.

Nem miattam lépett ki az előző kapcsolatából, az élettársa megcsalta, aztán találkoztunk.

Nekem is, és neki is vannak barátai, de mellette jó a kapcsolatunk, néhány megalázó veszekedéstől eltekintve. Az egyik ilyen után, mikor részegen féltékenységi jelenetet rendezett (az egyik barátom miatt, aki fiú, viszont évekkel fiatalabb tőlem is, szinte a testvérem, de semmi alapja nincs, nincs köztünk más, csak barátság)én megelégeltem, és azt mondtam, elhagyom. Egy hétvége után már könyörgött, hogy menjek vissza, megváltozik (mert eléggé komolyan kezdett inni egy pár hónapja akkor,hetente 5 estét biztos kocsmában volt, de gondja/gondunk is volt sok, sokszor megígérte, hogy leszokik, nem lesz kocsmázás, többek között amikor a házat terveztük megvenni, de sosem lett belőle semmi).

Én hittem neki, még egyszer utoljára-mondtam. Ez volt a nyáron.

Azóta észrevehető valami változás, de nem jelentős, orvoshoz is akartam vinni, de azt mondta, először megpróbálja saját erőből. Ha baj van, azóta is mindig jön az ital. Ritkábban, és már csak hetente 3 este körül, de van, hogy 1-2 hét is tiszta. Nem durva, vagy ilyesmi, de én nehezen viselem. Nem verekszik, nem üt meg, nem kiabál...Csak...

Szóval most megint együtt vagyunk, de engem nehezen érintett a dolog, és nem is mertem/merek megbízni benne annyira, mint régen. Attól félek, már elpárolog a szerelem is. Testileg sem elég...ha értitek.

Ez egy folyamat volt, már nem nagyon tudom, mit tegyek. Ha maradok (megvárom, míg változik, mert akar, csak nem tud gyorsan) tisztességesebb, és kényelmesebb, de addigra már lehet, hogy elmúlik a szerelmem.

Ha megyek, lehet, hogy megváltozik, de lehet, hogy az eddigi kis eredményeit is feladja, és újra a pia rabja lesz, mint régen. Én meg lehet, hogy megbánom. De ha megyek, akkor tudom, hogy mostmár végleg mennék.

Nekem már jó lenne, ha nyugodt családot alapíthatnék, de így, a bizonytalanságba nem merek...

Tudom, szeret. Kimutatja más-más formában, törődik velem, intelligens, megértő, dolgozik, nem lusta, mindent megbeszélünk, mikor tiszta, ebben sincs hiba...Ha hamarabb kezdte volna a változást, lehet, hogy könnyebb lenne...

30 környékén vagyunk mindketten. Én vagyok a lány :).

Remélem nem hagytam ki semmi fontosat.

Mit tegyek, várjak, menjek, kezdjek új életet? Lehet hogy nem találnék még valakit, akivel ennyire passzolunk egymáshoz? Törődjek bele, vagy vegyem elő a büszkeségemet? Más is van így, ez normálisnak mondható egy idő után? Nem tudom. Döntésképtelen vagyok. Please help...

(Ha valami nem egyértelmű, légyszi, kérdezzétek, leírom, hogy érthetőbb legyen...)

2009. szept. 25. 13:37
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
*ja, nem 12 év, hanem 1-2...
2009. szept. 25. 15:14
 12/14 anonim ***** válasza:
Én nem hiszem, hgy megváltozna, ebben nem szabad reménykedni. Ha most nem kezded újra, valószínűleg megfogod bánni később, amikor már tényleg késő lesz. Az internet világában nem hiszem, hogy nehéz lenne megtalálni az IGAZIT.
2009. szept. 25. 18:39
 13/14 anonim ***** válasza:

Próbál változni,ez jó.

Te türelmes vagy,ez is jó.

Az alkoholról,meg minden élvezeti cikkről nagyon nehéz lemondani.Segíts neki,maradj mellette a bajban is.

Gondolom nagyon nehéz most neked,de én szorítok így ismeretlenül is.

2009. szept. 25. 20:00
 14/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Jó, hogy ilyen kedvesek vagytok.

Azt a végkövetkeztetést vontam le, - ami a válaszokból is látszik - hogy bonyolult ez a helyzet.

Adok magunknak egy fél évet.

Innentől számítva. Tehát 2010 március 28-án döntöm el. Az nem olyan nagy idő, hogy bármihez is késő lenne. Közben meg támogatom, ahogy csak tudom. Ha nem él vele, akkor egyértelmű...

Remélem sikerül a jó döntést meghozni.

Köszönöm Nektek!!!

2009. szept. 28. 09:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!