Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Más is átélt ilyen helyzetet?

Más is átélt ilyen helyzetet?

Figyelt kérdés

a párommal osszekoltoztunk kb 6 honapja. fel szeretnénk ujítani a házat, itt laknak a nagyszuei is. *gyakorlatilag kulon lakunk,mivel 2 kulon bejárata van, ebedlo, furdoszoba minden van kulon...Bele vannak betegedve,hogy csereljuk az ablakokat, a tetot is muszaly lesz,mert mar nagyon regi es tonkre van, szoval minden felujitasra szorul. A nagyapa minden sajnál,a butorokat, szonyegeket szoval mindent. szerinte azok meg jok, ujak, pedig vannak már 30 évesek is. Tekintélyes vagyonnal rendelkezik, amitaz unoka orokol, ert a gyerekei már nem elnek.A ok neveltek fel a páromat, most viszont o gondozza oket. Szoval a párom nem dolgozik( vagyis itthon- gondozo) a bácsi sem vegzett soha fizikai munkát és olyan nevelesben reszesult a parom is,hogy sosem kell megkuzdenie( megolgoznia a pénzért) met van neki " elég". Ennek ellenére o dolgozna, csakhat 2 oregtol nem mehet sehova.

Na szoval a nagyjat o nagypapa finanszirozza,csak hát nehez vele. Hogyan tudnánk kozos nevezore jutni, ugy ,hogy az egyik oldal se seruljon?

2013. ápr. 20. 20:33
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Még meg lehet, csak az ablakok ujak
2013. ápr. 20. 21:06
 12/13 anonim ***** válasza:

Itt van a gond hogy ugye az idősebb emberek zöme ilyen hogy sajnálják már a régi elrohadt bútoraikat, mert ők olyan világban nőttek fel ahol kicsit másképp működtek dolgok.

Az én nagyapám is ugyanilyen ember volt, arra rábírtuk venni hogy szigeteljék le a házat meg új ablakok ajtók legyenek, ezzel nem is volt gond, mert szép lett a tető is rendbe lett rakva és kialakítottunk ott egy tetőtéri részt is ahová mi be is költöztünk a párommal hogy figyeljünk rá.

Nagyapám már 20 éve egyedül él nagymamám halála óta, azóta apám segített neki mindenben de most hogy felnőttem meg van párom ide költöztünk és ha figyelünk cserébe megkapjuk mi a házat meg mindent ami az övé volt.

Persze a tetőtéri rész az nálunk elég modern 2008-ban volt megcsinálva barátnőmmel lassan 3 éve vagyunk együtt 1,5 éve költöztünk ide, akkor csináltuk meg a falakat, új bútorok meg minden, csak ugye a vezetékekkel volt már gond az alsó részen, így azzal kellett foglalkoznunk, de mivel vizesedett a fal és egy szekrénysor is már szó szerint annyira szét volt rohadva hogy amikor kihúztuk az alja szét hullott, a hátsó részét meg kézzel lebontottam

Amikor a falat megcsináltuk, mondtam nagyapámnak hogy ez a bútor már úgy kaka ahogy van, vágjuk össze télen fűteni jó lesz még és csinálok egyedi bútort neki, meg felajánlottam hogy a hálószobáját is rendberakom, kényelmes új ággyal, új szekrénnyel, mert már büdösödött minden és az ágy is annyira gatyán volt hogy már a háta fájt, de nem és nem volt a vége. Persze végül beadta a derekát az új ágyra rábólintott meg az új szekrénysorral is, mivel én rendeltem hozzá az anyagot, méretre vágattam, haverommal meg összedobtuk az egészet, így tetszett neki, de amikor odáig jutottunk el hogy akkor legyen új járólap a konyhában mert a régi már 70 es évekbeli repedt, törött darab volt, az újat nagyon olcsón tudtam szerezni mert ilyen helyen dolgozom és ott akadnak dolgok amiket megtudok így venni és mondta hogy nem, szó sem lehet róla. Ragaszkodott az új dolgaihoz, az LCD TV-je is egy 60 es évekbeli bútoron volt rajta aminek a lábát már fakockák tartották és félig már szétvolt rohadva hát ahogy az kinézett alatta a csipketerítővel olyat szerintem a világ ne látott, de nem lehetett kivágni.

Az idősebb emberek ilyenek.

Nagyapám tavaly októberben halt meg sajnos egy csúnya májbetegség miatt, és konténernyi kacatot amiknek semmi értékük nem volt vágtunk ki a ház alsó részéből plusz a bútorai 70%-t már össze is vágtam egy 2 hónapnyi tüzelőnk lett belőle.

Sajnos ezt a gondot így nehéz megoldani, de amit tehettek hogy valahogy rábeszélni őket hogy a ti részetek legyen olyan amilyennek akarjátok, és ha annyira ragaszkodik a bútoraihoz akkor átviszitek oda, az ő részük meg lesz olyan amilyennek akarják.

2013. ápr. 20. 21:32
 13/13 anonim ***** válasza:

Jó, ezek nincsenek még 30 éves bútorok se, nem rohadnak.:)

Az én bútoraim 100 évnél idősebbek, vagy abban a stílusban készült újak.:) Ami "új", az is 30 éves nálam is, a heverőm jövőre lesz 30 éves, 9 éves korom óta alszom benne, semmi pénzért nem válnék meg tőle én sem.:)

2013. ápr. 21. 01:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!