Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyukám lett a kisfiam gyámja,...

Anyukám lett a kisfiam gyámja, mert úgy volt, h külföldön fogunk dolgozni, de mégsem jött össze, és most rendesen szabályozni akarja, mikor láthatom! Megteheti ezt?

Figyelt kérdés
Azt mondja,nála kell lennie a gyereknek,èn napközben pár órára áthozhatom magamhoz,ès azt állìtja,hiába kèrem a családbafogadás megszüntetèsèt,nem ogom visszakapni,mert nem dolgozom ès egyedülálló vagyok,de ettől függetlenül,el tudom tartani.
2013. ápr. 20. 16:35
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
83%
Úgy bírom, mikor valaki feltesz egy kérdést, másoknak lennének ezzel kapcsolatosan még kérdései, de nem válaszol. Hogyan tudnánk segíteni? Nyilvánvaló ilyenkor, hogy alapvető fontosságú információkat hagyott ki a történetből. Csak találgatni tudunk, effektív segítséget nem tudunk adni!
2013. ápr. 20. 17:58
 12/21 anonim ***** válasza:

Hát igen utolsó ezzel egyetértek,a 17:46 osnak pedig azt mondom eszerint ő írta is,hogy kéri a megszűntetést,de nem kapja meg,az indoklás szerint,mert nincs munkaviszonya.

Vagyis már nem beadni akarja a szöveg szerint,hanem úgy tűnik már el is van utasítva.

Én ezért írtam be magyarázatként előzőleg,amiket beírtam!

2013. ápr. 20. 18:02
 13/21 anonim ***** válasza:

Ja nem,én hagytam ki valamit,a mama állítja,hogy ez alapján nem fogja visszakapni.

Hát akkor viszont inkább tőlünk kérdezed,mert ha szerintünk nem,akkor be sem adod a kérvényt?

2013. ápr. 20. 18:19
 14/21 anonim ***** válasza:

Elképesztő, hogy az édesanyád inkább a hatóságoknak drukkol, mint a saját lányát segítené az unokája nevelésében. Mennyit kap a gyámság ellátásáért? Arra gyanakszom, hogy emiatt sem akarja visszaadni a kisfiadat.

Ha egy idegen tenné ezt veled, talán még meg is érteném, de, hogy a saját anyád, ez felfoghahatlan. Mi lenne ha minden anya gyermeke gyámság alá kerülne, akinek átmenetileg nincs munkája? A helyedben összeszedném magam és bebizonyítanám, hogy el tudom tartani, mellettem a kicsi helye. Anyukád meg szégyellheti magát. Mint a héja, úgy lecsapott az unokájára.

2013. ápr. 20. 18:33
 15/21 anonim ***** válasza:
Most látom, hogy a gyámságért nem jár semmilyen juttatás. A családi pótlékot azonban ő kapja. Ez is oka lehet a kisfiúhoz való ragaszkodásnak amellett, hogy szereti is. Mégis törekednie kellene arra, hogy visszakerüljön hozzád.
2013. ápr. 20. 18:36
 16/21 anonim ***** válasza:
57%
Indokolja valamivel? Lehet valamilyen okból kifolyólag felelőtlennek vagy a gyermekre ártalmasnak tart és azért nem meri odaadni mert övé a felelősség? Természetesen nem gyanúsítani akarlak, de lehet vmi rögeszméje, h pl. te drogozol, ami persze nem igaz, de ő beképzeli magának.
2013. ápr. 20. 19:52
 17/21 anonim ***** válasza:
52%
A láthatást semmikép nem szabályozhatja az a bíroság dolga. Ha nem tudtok megegyezni először a gyámügyhöz meny hátha meg lehet beszélni ha nem müködik a bíroságon indits gyerekelhelyezési pert.
2013. ápr. 20. 21:19
 18/21 A kérdező kommentje:
17:58-as, ne haragudj, hogy nekem nincs időm egész nap a gép előtt ülni és kemény 1 napot várnod kellett a válaszokra! Nem vagyok kiskorú, 26 éves vagyok, és igen, anyám egy nem is tudom minek nevezzem, minden fillért sajnál tőlem, a saját gyermekét inkább hátráltatta világ életében. Szerintetek az milyen dolog, hogy a legjobb barátnőmnek megtiltja, hogy kölcsönadjon nekem akár 2000 ft-ot is, ugyanis egyik hó végén megszorultam és segített nekem kajcsit venni. Igen, valóban furcsa, és sajnálom, hogy ilyen rokonságom van, sőt, szégyellem is, dehát a rokonait az ember nem válogathatja meg, a barátait annál inkább. Egyébként alkalmi munkákból élek, kapom a családi pótlékot, gyermekvédelmit, most még munkanélküli járadékot is, és az apukája is támogat szép összeggel, szóval el tudom tartani!!! Nem érzem magam felelőtlen anyának, szerintem az én anyámnál kattant valami, mikor elvesztettem előző kisbabámat 3 hónapos korában, nem tudta feldolgozni, ezért is ez a görcsös ragaszkodás, na meg az anyagiak, mert már nekik sem megy olyan jól, mint rég és ott a nagy ház, 3 autó... Ja, és még nem kértem a megszüntetést, mert azok után,a miket mondott nekem, a kedvem is elment az egésztől! Nos, remélem, mindenki számára kielégítő volt a válaszom és bocsánat a késésért!!!
2013. ápr. 21. 15:46
 19/21 Senkimégisvalaki válasza:

Szia!

Nézd, a legtöbben segíteni akartak neked, nem beléd kötni. Mindenképp menj a gyámügyi hivatalba és érdeklődd meg hogy mit lehet ilyen esetben tenni. Te vagy a gyerek anyja, nem azért mondtál le a gyámságáról mert nem tudnád eltartani, hanem mert biztonságban akartad tudni amíg nem az országban fogsz dolgozni.

2013. ápr. 24. 15:29
 20/21 A kérdező kommentje:
Igen, köszönöm is a segítőknek, és remélem, akinek nem inge, nem veszi magára! Nem értem a magyar embereket, könnyebb a másikba még ilyen helyzetben is belerúgni, ahelyett hogy azt adná, amire vár szerencsétlen! Köszönöm még egyszer!
2013. ápr. 25. 15:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!