Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit lehet tenni, ha a gyereket...

Mit lehet tenni, ha a gyereket verik az iskolában?

Figyelt kérdés

Ki a felelős mindezért?Általános iskolás korú gyerekekről van szó, s tisztában vannak vele, hogy nem büntethetőek.

Más gyereket rá akarnak kényszeríteni, hogy lopjon nekik. Ha nem teszi meg a gyerek, akkor megverik!

A rendőrség mit tud tenni ilyenkor?

2013. ápr. 18. 19:49
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
77%

Nos, a 14 éves gyerek (de azt hiszem, már a 12 éves is) büntethető. Szóval amiket tettek, bűncselekmény, és feljelentést kell tenni ellenük. Bemegy a rendőrörsre a szüleivel a bántalmazott gyerkőc, és szépen jegyzőkönyvbe veteti a történteket.

Ha közel van Miskolc, akkor ezt akár a bíróságon is meg lehet tenni.

Amúgy meg neten is be lehet jelenteni: panasz@orfk.hu.

2013. ápr. 18. 20:20
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Amikor verés van, akkor meg az eset után látleletet kell vetetni orvossal, és a feljelentéshez csatolni.
2013. ápr. 18. 20:21
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Hát nagyon vigyázzatok,mibe mentek bele,nálunk is volt szinte hasonló eset és ugye a dakota kölkök fedezték egymást,nem volt bizonyítható a bántalmazás,-"a gyerek csak elesett,ügyetlen stb...-az osztálytársak is féltek.nem köptek",a bántalmazott gyereknek még igazságügyi orvosszakértője is volt még is elálltak a pertől,mert mivel nem volt meg a bántalmazó (igazgató sem látott,tapasztalt semmit,hisz akkor el kellett volna ismerni a mulasztásait,mulasztásaikat,hogy került kés meg paprika spré a 12-13-éves dakota kölkökhöz)-itt is elszedték a gyerekek kajáját,pénzét,értékeit stb,kiröhögték megalázták őket. Sokan más iskolába menekültek,aki küzdött annak a gyereke járt rosszabbul.Végül az önkormányzatot kellett volna perelniük az illető gyerek családjának,megfenyegették őket,hogy ellehetetlenítik a vállalkozásuk az életük élhetetlen lesz.Végül is elköltöztek,elálltak a pertől,hogy megkíméljék a gyereket a további támadásoktól.Győzött az elkendőző,szőnyegalásöprő pozícióikra alkalmatlan de összetartó szemetek társasága.De mindenki mosolyog,azóta is,hogy minden rendben van....
2013. ápr. 18. 20:34
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Engem is bántottak gyerekként.. Hála az égnek a szüleim észlelték, pedig én nem is mertem még otthon sem szólni.. Átvittek másik iskolába.. Ennek már 10 éve és még most is fájnak az emlékek.. Semmi nem volt bizonyítható, semmit sem lehetett tenni.. Nagyon hálás voltam, hogy kiszabadultam onnan.. Szerintem még ha ki is lehetett volna őket rúgatni, akkor sem éreztem volna magam többet biztonságban, jól abban az iskolában..
2013. ápr. 18. 20:46
 15/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Sajnos én is attól félek, amit a ma 20:34-es írt.Jól tükrözi a mai valóságot.

2013. ápr. 18. 20:52
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Én is ilyen iskolába jártam gyerekként. A tapasztalataim: Semmi jó. Az egész falu rettegett a cigányoktól, csak névtelenül mertek bejelentést tenni a rendőrségen. Sorban vertek meg nálunk is mindenkit, ugyanez ment, elvették mindenki kajapénzét és hasonlók. Azt csinálták, hogy mindig rászálltak egy valakire és azt készítették ki olyan szinten, hogy elmeneküljön az iskolából. Nem tudsz tenni semmit, a rendőrség nem fog szembe szállni velük, mert túl sokan vannak, ennyi. Ez egy rettentő, korrupt, gyökér ország. Ha vállalkozó, vagy valaki pénzes paraszt gyerekéről van szó, ugyanez a helyzet. Ti csak azt tehetitek, hogy elmenekítitek a gyereketeket onnan, mert nem éri meg ilyen környezetben felnőni. Nekem nagy megkönnyebbülés volt gimibe átmenni. Jó környék volt, nem voltak cigányok, nem kellett hazafelé rettegnem és lehetett beszélgetni a többiekkel, nem úgy, mint a beszűkült falubeliekkel.
2013. ápr. 18. 22:33
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Ja és nem mellesleg az az iskola tönkrement, elmentek a jó tanárok és a jobb családi körülmények között élő gyerekek, mára már tényleg csak a szemét maradt ott. Így kell tönkretenni egy olyan iskolát, ami az egész megye legjobb iskolája volt egy időben, jó tanárokkal.
2013. ápr. 18. 22:35
 18/23 A kérdező kommentje:

Azért elég szomorú, hogy itt tartunk, itt tart az ország.

S még őket kell sajnálni, támogatni-hát marha jó!

2013. ápr. 18. 22:44
 19/23 anonim ***** válasza:

A helyszín már teljesen mindegy. Győrben éppúgy megvannak a gettó sulik, mint Miskolcon. Nincs más megoldás a normális gyereket menekíteni kell másik iskolába.

A tanár fél, az igazgató tehetetlen, a rendőrség...biztos jót akarnak, de nem tesznek semmi kézzelfoghatót.

Menekülni kell! ...és bízni abban, hogy máshol jobb lesz.

2013. ápr. 19. 11:12
 20/23 A kérdező kommentje:

Kis városban laknak, ott egy általános iskola van.

Ilyen esetben lehet olyat tenni, hogy egy másik városba íratni általános iskolába?

2013. ápr. 19. 12:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!