Hogyan szóljak kedvesen a barátom szüleinek, hogy zavar,
amit csinálnak?
Figyelt kérdés
barátom szülei kedvesek meg minden, viszont van egy nagy hibájuk: imádnak enni, ebből az következik, hogy barátomat és engem is tömnek étellel. ha átmegyek hozzájuk, és kajálásra kerül a sor, rögtön elénk raknak többféle kaját, és ha szedek magamnak egy normális adagot, beszólnak, hogy jaj ez de kevés, szedjél még. eleve nem vagyok vékony, de nem szeretnék mégjobban meghízni. vissza szoktam utasítani, ugyanis van szám, nem félek közölni velük, hogy csak ennyit kérek, de a világért sem szoknak le erről. amikor megyek a konyhába és csinálok magamnak valami könnyű, kevés vacsit, odapattannak hogy szívesen sütnek nekem sültkrumplit vagy pizzát. aztán kinyitják a hűtőt és sorolni kezdik, hogy mi van benne. pedig tisztában vagyok velük és nem értik meg, hogy nem akarok állandóan sokat és zsíros ételt enni. benézek én is a hűtőbe és ha valami olyat látok amit enni akarok elveszem. nem kell mondani. hogy lehet nekik kedvesen szólni?
köszi a választ, de sajnos az ő szülei elég kövérek...
és tényleg így mutatják ki a szeretetüket? de ez miért jó?
2013. ápr. 18. 18:44
12/17 anonim válasza:
Szerintem meg éppen hogy bunkók. Ha szépen meg van nekik mondva, hogy köszönöm nem kérek, akkor minek erőltetni? A barátom anyja is ilyen. Mindig enni kell nála, sokat, mert akkor jó és "ne most fogyókúrázzatok." De, mi most fogyókúrázunk. Ha a barátom jön hozzánk, vesz amennyit akar, aztán kész. Esetleg mikor anya már elvinné a tálakat, megkérdezi, hogy kér-e még vaalaki, és mivel a barátom a vendég, őt név szerint is. De ha nem kér, akkor nem kér.
Szóval a párod szülei bunkók!!!
Akárhányszor tukmálnának mondd, hogy nem kérek többet... nem kérek többet.. nem kérek többet... egyszer csak megunják.
2013. ápr. 18. 18:44
13/17 A kérdező kommentje:
utolsó, maximálisan egyetértek veled! :)
nálunk is így van, és szerintem mindenkinél így kéne lennie. annyit eszel amennyit akarsz, ha nem kérsz többet akkor nem kérsz többet.
2013. ápr. 18. 18:47
14/17 anonim válasza:
A mi családunkban is vannak olyanok, akik állandóan kínálgatnak, hogy ne szégyenlősködj, vegyél még! Ezzel tényleg csak kedvesek akarnak lenni lehet azt hiszik, udvariasságból utasítod vissza őket, vagy ilyesmi. Biztos nem gonoszkodásból kínálgatnak. Írtad, hogy amúgy kedvesek, meg gondolom, jó a kapcsolat. Ezért írtam, hogy olyanokat ne mondj, amikkel megsértheted őket, mert ilyenért nem érdemes. Szerintem jobb, ha kedvesen utasítod vissza őket és elviseled, hogy újra és újra kínálgatnak. Ezért nem érdemes konfliktusba keveredni. Mindig lehet mondani, hogy nem vagy éhes, már ettél, semmi nem fér beléd most nem kívánod, vagy hogy most konkrétan erre és erre vagy éhes és el is készíted magadnak (mondjuk a vacsi téma).
2013. ápr. 18. 18:50
15/17 anonim válasza:
Jól értem? Egyetértesz azzal a véleménnyel, ami szerint ezért(!) bunkók a párod szülei? Hááááát... akkor nem tudok mit mondani, ha ezt így fogod fel. :(
2013. ápr. 18. 18:55
16/17 anonim válasza:
Nálunk is így van. A barátom a tehetős nagyszüleinél él (az anyja kidobta), és a nagymamája eléggé visszamaradott érzelmileg, a törődést csak azzal tudja kifejezni, hogy folyamatosan süt, főz, etet. És tényleg idegesítő, hogy folyamatosan kínálgat. Ha átmegyek, mindig az az első kérdése, hogy kérünk-e enni valamit. Vicces volt a karácsonyi vacsorán, konkrétan én voltam az egyedüli sovány az asztalnál, pedig azért olyan vékony én sem vagyok, éppen van mit rajtam fogni. Mivel tudom, hogy szeretetből teszi, igyekszem mindig udvariasan visszautasítani. Ez minden, amit tehetsz.
2013. ápr. 18. 20:17
17/17 A kérdező kommentje:
ezen az oldalon engem mindenki félre ért... nem a bunkóságra mondtam, hogy egyet értek. hanem arra, hogy nem szabadna belém tömni az ételt. -.-"
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!