Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért érzik a nők biztonságban...

Miért érzik a nők biztonságban magukat, ha elveszi őket a párjuk?

Figyelt kérdés

Számomra kicsit furcsa, hogy azzal indokolják sokan a házasságot hogy akkor a pasi nem tud csk úgy lelépni, meg hogy akkor válásnál nincs vita, 50-50% jár.

Nem túl romantikus :-(

2013. ápr. 18. 12:00
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Nekem van elég sok férfi barátom, mert nagyon fiús lány vagyok. Kevesen házasodnak azért, mert akarnak. Vagy mert a nő kierőszakolja, vagy mert egy idő után már illik elvenni a nőt.
2013. ápr. 18. 12:38
 12/19 anonim ***** válasza:
Én nem a pénz miatt érzem magam biztonságban, hanem az érzelmi része miatt. Az, hogy felelősséget vállal értünk, hogy mindenki előtt felvállal jóban-rosszban, Isten színe előtt, ez szerintem nagy dolog. És persze az együttélésnél is ez van, de ott nincs kimondva és persze lelépni is könnyebb. A házasság egy örök szövetség, hogy kitartunk egymás mellett, bármi is jön és ezt felvállaljuk. A válás-szakítás meg nagy átlagban mindig csúnya dolog és együttélésnél is 50-50%, szóval ott sincs ebből "vita"
2013. ápr. 18. 12:54
 13/19 anonim ***** válasza:
12es vagyok. Mi szerelemből házasodtunk. 1hónap után megkérte a kezem, rá 1évre volt a lagzi :) Azóta eltelt 7év. Ha a férfi eljut odáig, hogy önként akarja és nem külső kényszer miatt, akkor az biztos egy életre szól.
2013. ápr. 18. 12:55
 14/19 anonim ***** válasza:
11-es, nekem is sok férfi barátom van és egytől egyig mind azért házasodtak, ha házasodtak, mert igazán akarták. Aki nem akart, nem is házasodott semmilyen rábeszélésre. Úgyhogy ne általánosítsunk!
2013. ápr. 18. 13:00
 15/19 anonim ***** válasza:

Szia!

Nálunk szóba került...

Na de neeeeem... Így tudja, hogy teperni kell mert ha valami nem gyere be, fogom a gyereket a ruháinkat és kalap kabát.. Minden kettőnk nevén van, ketten érünk el mindent nincs különcködés...

Az autó annyira az enyém mint az övé a házzal együtt... Engem senki nem fog kiforgatni így se semmiből...

Ez már rég nem szól romantikáról, meg esküről... Az eskü ott megdől hogy a bíró kimondja a válást... Szart nem ér az egész... Majd férjhez megyek ha nem lesz engedélyezett a válás.

Most összeházasodunk 10 év múlva meg kiradirozom az egészet? ez nem így megy, vagy legalábbis nem így kéne működjön. Azért házasodjak most hogyha válunk jusson valami? Már most azt alapozzam, hogy lelépek egyszer?

Akkor minek? Minek a gyerek és az egész hajcihő? Akkor maradjunk míg jó és szebb jövőt..

Egyik ismerős meg összeszedett egy romániai csajt,az annyira féltette a seggét hogy 7 év után közölte, hogy ne idén vagy elveszel vagy szétmegyünk.. a csaj azt mondta, hogy nem akar úgy járni, mint a barátnője, hogy együtt voltak szülői házat megörököltek a csajnak semmi nem volt a nevén plusz házasság sem volt és minden nélkül konkrétan a ruháival lett kirakva... Ott meg van vagyon ott az esküvő ki lett ám taposva csóri srácból... Még abban az évebn a papucs meg is kérte a kezét rá 2 hétre már minden készen állt az esküvőre a ruháktól kezdve minden meg volt... Szerintem szörnyen görcsösen ragaszkodik a csaj a pénzhez a jóléthez de a srác ezt nem veszi észre...

2013. ápr. 18. 13:23
 16/19 anonim ***** válasza:
Nem tudom, ez nem túl reális amit írtál, amelyik férfi házasodni akar, az nem akar lelépni, amelyik kényszerből házasodik, az meg marha. Én személy szerint nem akarok házasodni, semmivel se lesz jobb az egész. Ha egyszer szeretem és mindig vele leszek, papírok nélkül is tudom ezt, nincs szükségem arra hogy valaki papírba foglalja, meg eskü. N
2013. ápr. 18. 14:12
 17/19 anonim ***** válasza:

szóval akkor azok a nők, akik annyira erőltetik a házasságot, azok anélkül nem érzik biztonságban magukat?

nekem pont ezért nem kell a házasság nő létemre, nem is erőszakolom ki. a párom szeretne elég nagy vehemenciával feleségül venni, de egyelőre még hárítok. :)

a kapcsolatunk pusztán érzelmi alapú, nem keverjük bele a jogot és a vagyont.

ismerem, tudom róla, h nem fog lelépni csak úgy. már eddig is megtehette volna, ha nagyon úgy érzi, h nem megy, elvégre 5 éve együtt vagyunk.

egy jó kapcsolatot nem szabad elrontani házassággal :)

számomra semmi romantikus nincs benne. hiszen tulajdonképpen csak egy szerződés. sokan azt sem tudják, h pontosan mit írnak alá, azt hiszik, h ez a nagy szerelem jelképe.

válni meg aztán végképp nem szeretnék, szóval esélyt sem adok rá :P

2013. ápr. 19. 00:28
 18/19 anonim ***** válasza:
Köszönöm a lepontozàst....vicc.
2013. ápr. 19. 03:06
 19/19 anonim ***** válasza:

Agyon misztifikáljátok a házasságot. Aki hülye, az így is úgy is hülye lesz, ha házas, ha nem. Ugyan úgy le fog lépni, ugyan úgy kifosztja a másikat stb...na a kérdésben szereplők pont ezek a hülyék.

Egyszerűen van akinek fontos, van akinek nem, és értem mindegyiket.

Én néhány éve el sem tudtam képzelni, hogy ez fontos, aztán jött az ember, akivel meg hirtelen fontosnak éreztem, nem nem milliomos, és elvett, és most tök jó. Nem bántam meg, örülök neki. Ennyi. De olyan eget verő különbség nincs ahhoz képest, mikor még nem voltunk házasok. Egyszerűen csak jó érzés, és nem azért mert nem tud kirakni, mert nem igaz, ki tudna. De így leszünk teljes család, MI, mások meg nem érdekelnek. Ők mások, semmi közöm hozzá, mit gondolnak az egészről, meg miért házasodnak. De azért mert sok a hülye azért nem szabad ledegradálni, egy önként választható, egyesek számára értékkel bíró dolgot.

Mondok egy példát. Ha valahol kitörne a háború az arany miatt, akkor az arany már sz@r? Senki se vegyen? Akkor sem ha értékálló és szép? És ha én kapok a férjemtől egy aranyláncot, és örülök neki, mert tőle kaptam, nem is azért örülök, mert arany, akkor érezzem magam sz@rul, mert mások meg háborúznak érte? Hát nem.

2013. ápr. 19. 10:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!