Milyen előnyei vannak egy gyerek számára annak, hogy a szülei házasok?
Szerintem nem attól lesz egy gyereknek előnye vagy hátránya, hogy a szülei házasok-e avagy elváltak. Csak a szülők gyerek felé tanúsított szeretete, viselkedése és hozzáállása számít.
Lásd: nekem azelőtt sem volt igazán apukám, hogy a szüleim elváltak. Utána még kevésbé lett. Mégis boldogabbak voltunk a válás után, mert nem volt otthon feszültség és veszekedés. Szóval nem az számított, együtt voltak-e.
Szerintem azért a házasság egy jó példa (lehet, nem feltétlen az!) a gyerek előtt arra, hogy ha szeretek valakit, azért felelősséget vállalok, felvállalom mindenki előtt, hogy egy család vagyunk, számomra a másik nem "eldobható" stb stb.
Lehet mondani, hogy de papír nélkül is meg van ez meg stb, de még a (gonosz-gonosz) médiában is azt hallani, hogy azért a házasság egy erős elköteleződési lépcsőfok az ember életében, amihez felnőtteknek és érettnek kell lennie a feleknek.
Nem hiszem, hogy a gyereknek mindegy, hogy mit lát otthon ezzel kapcsolatban (és igen, van rengeteg rossz házasság, épppúgy ahogy rengeteg rossz együttélés is, csak arról talán kevesebbet hallunk, mert ott hamarabb lépnek le a felek, míg a házasságból ez nem annyira egyszerű, neadjIsten, még a megjavításán is elgondolkoznak a felek).
Jó példát mutatnak a szülők.
Az iskolában nem fogják cikizni.
Semmi, apu és anyu házasok ez a mostani korosztályban már nem számít... Max a szülők érzik jobban magukat (és azok közül is a nők).
A gyereknek édes mindegy, hogy anyu xy-né ként ír e alá vagy sem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!