Hogyan győzzem meg a családom? Kérlek, olvasd el!
Probléma a következő. Panel lakásban lakunk. Eddig simán fenn tudtuk tartani, de közben jelentős változás állt be anyagi helyzetünkben.
Arra gondoltam , adjuk el ezt, meg egy pici panellakásunkat, és a kettő árából vegyünk egy kertes házat. A családom szereti ezt a lakást, jó beosztású , tágas, kényelmes.
A fő gond, ha esetleg 2-3 éven belül el tudjuk adni, hova megyünk, amíg a másikat is eladjuk, illetve találunk megfelelő házat. Meg főleg, hova tegyük a rengeteg bútort, cuccokat? Én is félek, de sajnos, a későbbiekben nekünk csak nehezebb lesz, nem fogjuk tudni fenntartani ezt a drága lakást.
Szerintetek hogyan lehetne megoldani ezt a kérdést?
Ha nem tudjuk eladni, úgyis mindegy, addig nem álmodozom a házról. Legrosszabb esetben maradunk. (A férjem nem bánná:)
De hosszú távon jobb lenne, ha sikerülne.
Ha nem kertészkedtek, akkor is kell füvet nyírni, fát metszeni, havat lapátolni, stb. ami ahogy egyre idősebbek lesztek, majd másra fog áthárulni, ami nem biztos, hogy olyan jó döntés.
Anyukámék is családi házban élnek, mi ott nőttünk fel, de ők már tudatos lépéseket tesznek arra, hogy hogyan fognak ott 10-20 éve múlva élni, amikor már nem megy a lépcsőzés és semmi. A fürdő felújításnál úgy lett minden megtervezve, hogy esetlegesen kerekesszékkel is el lehessen férni, ha szűkösen is, a zuhanyzónak nincs szegélye és bejárati ajtó cserénél is gondoltak a szélesebb ajtókra, biztos ami biztos. Ergo, ahogy öregednek és jön valami felújítás, mindig előre gondolkodnak 15 évet, mert eljön majd az a nap, hogy már azon a 3 lépcsőn sem tudnak lemenni, ami a bejárati ajtóig vezet.
Én azt mondom, nagyon szép dolog kertes házban élni és az unokáknak is jó, hogy ki lehet menni az udvarra játszani, de alaposan meg kell fontolni, mert eszméletlen költségeket vállal az ember magára egy családiház megvásárlásánál. Folyamatosan van mibe fektetni a pénzt, nyílászáró csere, korszerűsítés, bojler csere, szigetelés, tető javítás, mindig mindig van valami és minden kétséget kizáróan nem olcsó családi házban lakni!
Nálunk is vándorolnak inkább az idősek a liftes panelokba, egyszerűbb fenntartani, annyi gond sincs vele. A nagymamám is bajban volt, amikor rámaradt a 3 szobás ház és egy nyugdíjból egy szobát is nehezen tudott felfűteni, pedig egy jóminőségű téglaépítésű házban lakott.
Mindezek ellenére tiétek a döntés. Én esetleg kiadnám a másik lakást albérletbe addig is, amíg el nem döntitek mi legyen. Az is egy biztos bevételi forrás. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!