Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek hogy egészséges...

Szerintetek hogy egészséges szülőt/anyóst látogatni? Vagy ti hogy csináljátok?

Figyelt kérdés
Egyszer egy héten (hétvégén) kb. 4 órára átmenni vagy 2 naponta átmenni, összesen kb. ugyanannyi időre, mint az első esetben?
2009. szept. 24. 11:14
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem 2 naponta túlzás! Mindenki élje a saját is életét, nem? :)
2009. szept. 24. 11:17
 2/15 anonim ***** válasza:
97%
Mi anyósomat hétvégente szoktuk, kb fél nap(más városba laknak), de az én szüleimhez meg sűrűbben szoktunk,de rövidebb időre:)
2009. szept. 24. 11:18
 3/15 anonim ***** válasza:
84%

Én azt tanácsolnám, hogy tartsuk a tisztes "távolságot". Hétvégén, amikor nincs munka, akkor egy ebéd vagy egy közös program erejéig nincs vele probléma, így elkerülhetőek a viták, sértődések. Mi kb. két hetente látogatjuk anyósékat és így szent a béke. :)

Szerintem egy-egy hétvégén az a pár óra látogatás belefér, de két naponta, az elég sűrű beosztás a jó viszony megtartásához, legalábbis anyós-szempontjából. :)

2009. szept. 24. 11:20
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ. Mindenkinek mások az igényei és a szükségletei.
2009. szept. 24. 11:20
 5/15 anonim ***** válasza:
87%
Biztos nem járnék 2 naponta se a saját szüleimhez, se anyósékhoz. Én még a heti látogatást is túlzásnak érzem, főleg, hogy akkor a másik szülő joggal háborodik fel, hogy miért nem hozzá mennek a gyerekek. Lehet 2 hetente menni, egyik héten szülőkhöz, másik héten anyósékhoz. Bár én személy szerint gyűlölöm a kötelező dolgokat, és zavarna, hogy nincs egy szabad hétvégém se, de nem vagyunk egyformák. Én nem vezettem be ilyen rendszereket.
2009. szept. 24. 11:21
 6/15 anonim ***** válasza:
91%
Nálunk a távolság miatt inkább a 2-3 havonta látogatás megy. Nem mondom hogy sajnálom.
2009. szept. 24. 11:25
 7/15 anonim ***** válasza:
91%
Ahány ház... Mi konkrétan nagyon jó viszonyban vagyunk a szüleinkkel, és egymás szüleivel is, szóval ha tehetjük mindennap, vagy minden másnap hazaugrunk egy pár percre. Nem órákat vagyunk ott, de egy kicsit dumálunk aztán megyünk. Nekünk ez nem sok. Jó fejek a szülők. És nem is lakunk annyira messze egymástól.
2009. szept. 24. 11:28
 8/15 anonim ***** válasza:
90%

Amikor kicsi voltam, akkor anyuval egész nyarakat töltöttünk az ő szüleinél vidéken a jó levegőn, apám meg közben itthon, Pesten dolgozott, mert ő nem vehetett ki annyi szabadságot, néha 1-1 hétre jött ő is, de minden hétvégén ott volt. Az ő anyukája akkor már nem élt, apja beteg volt apám egyik testvére gondozta, oda ritkábban mentünk.

Egyik unokatesómék úgy vannak, hogy többgenerációs házban élnek, nagynéném a földszinten (nagybátyám már meghalt), és a 2 lány a saját családjával a 2 emeleten, köztük nincs harag, a nagymama nagyon szívesen besegít a lányoknak az unokáknál, sose volt ez probléma, és így megoszlik a rezsi is. Nincs mindenkinek ilyen családja, de akiknél ez működik, náluk ez a normális.

Ha jó a kapcsolat, akkor miért ne lehetne gyakrabban, ha rossz, akkor meg nem kell. A helyzet adja magát, de senkit nem kell ezért lenézni vagy megszólni, mert másképp csinálja.

2009. szept. 24. 11:31
 9/15 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Nálunk olyan közepes a viszony. Nem utálom anyósékat, de nem is hiányoznak pár hétig.
2009. szept. 24. 11:37
 10/15 anonim ***** válasza:
78%
Milyen a nagyszülők igénye erre? Gondolj arra, hogy jó ha van valaki aki vigyázni tud a gyerekre amikor szükséges. Ezért is érdemes a jó viszonyt fenntartani.
2009. szept. 24. 12:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!