Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » "Húsz évesen nem tesz semmit,...

"Húsz évesen nem tesz semmit, ha az ember nem élete párját akarja megtalálni"? Szerintetek?

Figyelt kérdés
egy kérdés alatt olvastam és elgondolkodtatott. Soha nem jártam senkivel érzelem mentesen, de már 16 éves korom óta azon görcsölök h a jelenlegi barátom lesz-e a férjem. képtelen vagyok évezni h együtt vagyunk mindig el akarok köteleződni. Most 21 éves vagyok, de mindig arra vágyom h már feleség legyek, mert akkor már biztonságban érezném magam a kapcsoltomban. ÉS tudom h ez nagyon rossz hozzáállás, elvárásokat állítok emiatt mindenféle téren, nem hagyom h a saját tempónkban haladjunk, szinte megfojtom a barátom. Fél éve vagyunk együtt. Eddig folyton azon paráztam, h le tudnám-e élni vele az életem. Talán igaza van annak aki ezt a sort írta, nem baj ha rámegy pár évünk h olyannal járunk akivel jól érezzük magunkat, és ha mégsem jön össze hát vége lesz, ez jobb, mintha csak azért mindenkit visszautasítanánk aki közeledik, mert h úgyse ő lesz a férjem?
2013. ápr. 11. 23:06
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Én írtam ezt a mondatot. És én is mindig az igazit kerestem. Speciel 20 évesen megtaláltam. De addig nagyon nagy csalódás volt, hogy én mély, tartalmas kapcsolatra vágytam, összetartozásra, és nem kaptam meg. A férjemmel 4 évig voltunk együtt az esküvő előtt és 3 évig együtt is laktunk. De nem mindenki ilyen. Amikor belevágtam ebbe a kapcsolatba, nem gondoltam, hogy egy életre szól. Csak pár hónap múlva, hogy valóban fontos-e ez nekem, mert én még csak 20 voltam, a párom már elmúlt 30. És úgy gondoltam, hogy én még ráérek, de ő már nem. Ezért kellett átgondolnom. Átgondoltam. 11 éves házasok vagyunk.
2013. ápr. 11. 23:30
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

Én 23 éves vagyok, de szerintem ami téged kísért, az önbizalomhiánynak vagy nem is tudom minek nevezzem. Nem tudsz kiteljesedni.

A kapcsolataiddal az a baj, hogy olyan mint egy nagy "A"-betű. Egymásnak dőlve adtok egy egészet. Ezzel a felállással az a baj, hogy mindig a domináns fél felé fog dőlni a kapcsolt. Vagy szétesik.

Nem lehetsz egyenjogú egy kapcsolatban, mert nem hagyod magad kiteljesedni. Szerintem nem azzal van a baj, hogy keresed az igazit, hanem ez a beteges függőség.

Én addig nem kezdenék párkapcsolatba, amíg magamat nem raktam tisztába. Ne egy társ jelentsen mindent. Neked akkor is helyt kell állnod kell a sarat, ha valami történik a pároddal, az pedig így nem fog menni.

2013. ápr. 11. 23:31
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
És nem érzelemmentességre gondoltam, csak hogy nem dől össze a világ, ha szakítás lesz a vége. Viszont a lehetőség... :) Hát én tudom, mi az. :)
2013. ápr. 11. 23:33
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

ha feleségül vesz sem leszel biztonságban. bármikor elválhat :D

amúgy szerintem a kérdésedre csak te tudhatod a választ. ha olyan kapcsolatot keresel, aki veled szeretné leélni az életét és te vele, akkor lehet nincs sok értelme olyanokkal időt töltened, aki ehhez nem passzol. ha viszont szeretnél kísérletezni, megismerni több fajta embert, mindegy mi lesz, akkor megint más a jó. de ekkor meg lehet éveket töltesz el a célod szempontjából eredménytelenül. a lényeg, hogy ne bántson, hogy valami kimarad, mert valami mindenkinek kimarad. mindent nem lehet egyszerre :)

2013. ápr. 11. 23:36
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

#2 két kis megjegyzés: van olyan kapcsolat is, ahol a felek nem válnak eggyé, hanem megmaradnak két elkülönült független személynek.

másrészt szerintem arra nem lehet várni, hogy rendbe tedd magad. azért nem, mert soha nem leszel rendben.

2013. ápr. 11. 23:43
 6/19 anonim ***** válasza:
Áá, ugyanmár! Mindenkinek van valami defektje. De lehet, hogy két defekt pont kiegészíti egymást. És lehet, hogy valaki nem is akar egyenlő fél lenni, hanem uralkodni akar, vagy alárendelődni.
2013. ápr. 11. 23:52
 7/19 anonim ***** válasza:
hát amit 6#-os mond az tényleg nagyon aranyos... csak az a baj, hogy amikor egy kapcsolat felborul, akkor elő fognak jönni ezek a dolgok, és ne adj Isten egy gyermek fogja megszívni, aki nem tehet semmiről.
2013. ápr. 12. 00:00
 8/19 anonim ***** válasza:

Irigyellek, engem mindig megijeszt egy kicsit amikor a barátom olyanokat mond, hogy na majd amikor(!) gyerekeink lesznek....szeretnék elköteleződni szeretni.

Szerintem ez tök jó, hogy hosszú távra tervez az ember, de azért a barátod megijesztheted ha állandóan felhozod a témát, adagold ezt a közös együttélés dolgot csepegtetve.

Amúgy meg sosem tudhatod végül ki lesz a férjed, mit hoz a sors.

2013. ápr. 12. 00:14
 9/19 anonim ***** válasza:
Én is így vagyok vele. Ha valakit megszeretek, rögtön az esküvőt tervezem. Persze neki ezt igyekszem nem mutatni. Viszont nagyon elgondolkodtatott az, ami a 2. írt.
2013. ápr. 12. 00:45
 10/19 anonim ***** válasza:
100%
Én mindig úgy fogtam fel, hogy tartson erre a kapcsolat, de ha nem sikerül, az sem tragédia, alakul, ahogy alakul.
2013. ápr. 12. 01:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!