A szüleim komoly keresztények (meggyőződésbôl). Hogy
értessem meg velük, hogy én nem hiszek ebben az egészben
és másmilyen életet akarok?
Felvázolni? Mi a lóf@sznak? Éld az életed a saját elképzelésed szerint.
2013. ápr. 11. 07:36
Csak úgy tudod megértetni velük, ha következetesen kiállsz az elveid mellett és úgy élsz, ahogy a szívednek megfelel. Ha szeretnek, márpedig minden vallás lényege a szeretet kell(ene), hogy legyen, akkor ezt megértik.
2013. ápr. 11. 07:38
Nem kell sehogy megértetni velük. A te életed úgy éled, ahogy akarod. Amíg gyerek vagy kötelezhetnek arra, hogy pl. elmenj velük a templomba, de később úgyis azt csinálsz, amit akarsz. Felesleges ezen vitatkozni velük.
2013. ápr. 11. 08:17
Milyen az a másmilyen élet? Alapvetően a hívők és a nem hívők élete nem sokban különbözik, a hitközösségi életet leszámítva. Feltéve ha mindenki normális értékrenddel él. Gondolom helyesen neveltek a szüleid, tehát nem állsz most neki lopni, csalni, hazudni, orgiákat rendezni, drogozni és a többi. Kifejtenéd, hogy pontosan mik lehetnek a nézeteltérésre okot adó körülmények?
2013. ápr. 11. 10:31
Élj úgy, ahogy jól esik és kész, ebbe nem tudnak beleszólni. Nem kell templomba menni, imádkozni, stb, úgyis elmész egyszer onnan, addig kibírod ezt is.
2013. ápr. 11. 11:51
Nyilván arra gondol, hogy pl. nem jár templomba, nem imádkozik, stb.
2013. ápr. 11. 15:50
Vallástalan ember? Valóban, csak mindenki másban hisz. Én a megbecsülésben, szeretetben, összetartásban, barátságban, sok dologban hiszek, egy felsőbb erő létezésében viszont nem, akkor nem vagyok ember?
2013. ápr. 13. 18:59
17#, én szerintem te meg egy büdös paraszt vagy. 16 évesen az ember már el tudja dönteni,hogy hisz -e Istenben,vagy nem. A vallastalan ember sem különb a vallásos embertől. De te sajnos elfogult, és beteg gondolkodású vagy.:)
17L
2013. ápr. 14. 14:08
Miért, mi a probléma? Köteleznek rá, hogy eljárj istentiszteletekre/misékre és nem szeretnél menni? Vagy köteleznek bármire is? Ha nem köteleznek semmire, akkor minek nagy feneket keríteni neki? Amúgy meg ha úgy látod, hogy a szüleid szeretetben élnek egymással, akkor lehet, hogy van benne valami, amilyen értékek szerint élnek.
Mindent szabad, de nem minden használ.
2013. ápr. 16. 07:27
20/20 Fekete Samuel válasza:
2016. dec. 10. 14:19
Kapcsolódó kérdések: