Mit csinálnátok egy olyan nagyival, aki különbséget tesz a két gyerek között (örökbefogadott és vérszerinti)? Megkeseríti az életünket
Anyósom nálunk él pár éve, mert elváltak, hitelt vett fel, nincs pénze. Korábban nem volt semmi gond vele, nem mondom, hogy ez álmaim élete, hogy velünk él, de más megoldás nincs. 6 éve örökbefogadtunk egy kisfiút, majd 1,5 éve mégis született egy vérszerinti, meglepetés baba. Míg nem volt a kicsi, addig anyósom is szerette a nagyot, biztos most, de látványosan különbséget tesz. Ezerszer kértük már hogy ne tegye, korábban a férjemre hagytam, de mostanában nálam is kezd elszakadni a cérna. Most jönnek elő a nagyban is kérdések, amúgy is meg kell birkóznunk a kis lelkével, nem tesz jót hogy már ő is érzi, megfogalmazza, hogy anyósom a kicsit jobban szereti, és hogy ennek mi az oka. Állandóak a veszekedések közte és a férjem között, utána pár napig odafigyel, de kezdi előröl a kivételezést. "kirakni" nem tudjuk, de már néha ezt is kinézem a férjemből. Őt tényleg nagyon zavarja, hogy ilyen az anyja, pont az anyja, mikor mindenki más egyformán tekint a két gyerekre.
Valamit tudnátok ajánlani? esetleg egy vonalat amin elindulhatunk vagy könyvet, akármit.
Itt vagyunk, évekig küzdöttünk, vártunk gyerekekre, most megvannak mégis állandó feszültség az életünk.
Akkor ne vaciláljatok ha lépni kell.
Ne tedd tönkre a kisfiút,bőven elég lesz neki feldolgozni hogy ő örökbefogadott gyerek.
Keresétek fel a gyámügyet vagy a nevelési tanácsadót ott biztos van olyan terápiás csoport ami az örökbefogadók családtagjaival foglalkozik pont az ilyen estek miatt.
Lehet úgy érzi anyira véditek a nyagyott hogy a kicsi szorúl háttérbe és túl kompenzál.
Én a gondoskodj a szüleidről, mert ők is gondoskodtak rólad elv híve vagyok, de ha nem képes változtatni a magatartásán, minél előbb el kell távolítani a gyerektől, mielőtt komolyabb lelki károkat okozna(!), ami kihatna a fejlődésére.
Szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!