Gyerektartás, amikor az anyának kellene fizetni?
Fiam barátnőjének van két gyereke. Őket az édesapjuk neveli.
Az édesanyjuk nem fizetett semmit eddig, most bíróságra került az ügy.
A fiam barátnőjének 47.000 ft a fizetése, előtte szociális segélyt kapott.( 22.000ft).
Ebből szoktak adni havi 10 000 ft-ot.
A fiam jelenleg nemhogy munkanélkülit nem kap, még segélyt sem.
Több kérdésem is van.
1.Ilyen kevés pénzből is levonnak gyerektartást?
2. A fiam barátnője hozzám van bejelentve ideiglenesen. Én vagyok az egyedüli lakástulajdonos,
Mik ennek a következményei rám nézve? Gondolok arra,- anya körülményeinek a vizsgálata.
3. A fiam és a barátnője nem házasok, nem is bejelentett élettársak.
Ha lenne a fiamnak jövedelme, nem érinti őt a gyerektartás ugye?
4. Ha külön laknak majd, hogy változik a helyzet? összecsapják-e kettőjük jövedelmét, vagy csak az anya keresetét nézik?
Voltatok már hasonló helyzetben?
Köszönöm a válaszokat!
rokontartást a 18éven felüliek kérhetnek a szülőktől, esetleg idősebb szülők a gyerektől, bonyolult és Téged ez esetben nem érint.
nem értem, miért lettem lepontozva. Ha FHTt kapott, abból nem vonhattak, most a 47e-ből kb. 10E-et fognak vonni. Mi nem volt hasznos a válaszomban?
Megvolt a tárgyalás.
47.000-ből két gyerekre 20.000 ft a levonás.
A fiamat nem érinti semmi, kivéve ha házasságot kötnek.
Köszi a válaszokat!
Amelyikőtök szociális munkás, jól tudta, hogy ebből le fognak vonni, még ha nem is sok a kereset.
Mivel 2 gyerek, 2 x 10.000 ft.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!