Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyire rossz a nagy korkülön...

Mennyire rossz a nagy korkülönbség gyerek szemmel, ha nincs saját szoba?

Figyelt kérdés
Ha van köztetek olyan, akinek a testvére és közte nagy a korkülönbség (4 vagy 5 vagy 6 év) és nincs saját szobájuk, légyszi írjatok. Mennyiben zavart ez titeket? Vagy éppen hogy jó volt így? Mindenféle vélemény érdekel:)
2013. ápr. 8. 14:42
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
a kérdést azért tettem fel, mert a lányomnak csak ilyen nagy korkülönbséggel lehetne tesója, és nálunk is egy szobába lennének zárva. Én is így gondoltam hogy nem valami előnyös. Inkább veszünk akkor egy kutyát, az is úgy viselkedik mint egy gyerek:D De persze nem neki, mert ő még úgyse tudná ellátni...
2013. ápr. 9. 18:26
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
A lányom 7 éves volt, mikor az öccsei születtek. A picik születése után 1 évvel elkezdett reklamálni, hogy ő szeretne velük egy szobában lenni. Így mi költöztünk a kisszobába, a lányom pedig a nagyszobában alszik az öccseivel. Azóta a lányom sokkal nyugodtabban alszik, nem járkál át hozzánk, nagyon tetszik neki ez a felállás.
2013. jún. 10. 13:50
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok. Még annyit, hogy ez nekünk is jobb így a férjemmel, mert így legalább nekünk is van egy privát szféránk. :-)
2013. jún. 10. 13:51
 14/17 annamari69 ***** válasza:
52%
Szerintem ez a lehetőségektől függ... nem egyszerű egy házat/lakást eladni, és venni helyette egy másikat, amiben több szoba van. A gyerekek megtanulnak egymáshoz alkalmazkodni, mert muszáj, az a gyerek, akinek azért nem lesz testvére, hogy ne kaphasson meg minden, hááát, eléggé félrenevelt, egosita lénnyé válik. Régen sem volt pl. egy 10 gyerekes családban mindenkinek külön szobája, mégis felnőttek. Persze nem ennek kellene az általánosnak lennie. Mi 10 és fél évig laktunk egy szobában a párommal és a 3 gyerekünkkel, csak később volt rá lehetőség, hogy a 2 fiam került 1 szobába (másfél év köztük a korkülönbség), és a lányom kapott külön szobát. Mostanság biztosan nem tudom megoldani, hogy az egy szobában levő fiúkat szétköltöztessem, mert nincs több szoba, és a lakás valószínűleg nem fog megnőni. A nyílászárók és a főfalak miatt nem tudjuk elválasztani a szobát, maximum belső térosztóval (pl. szekrény). Ez van :-(
2013. júl. 14. 16:37
 15/17 A kérdező kommentje:

"az a gyerek, akinek azért nem lesz testvére, hogy ne kaphasson meg minden, hááát, eléggé félrenevelt, egosita lénnyé válik"

itt nem csak erről van szó, bár van benne valami. nekünk felnőtteknek is kényelmesebb ha van elegendő területünk, nem kell nyomorogni se a konyhába, se a fürdőbe.

2013. júl. 16. 10:42
 16/17 anonim válasza:

Én 11 éves vagyok,és most lesz egy fiú tesóm.

Szóval köztünk 11 év lesz,és egy szobába fogunk lenni,emeletes ágyon.

Nem tudom,hogyan fogunk egymás mellett meglenni,lehet,hogy tök jól megleszünk,lehet,hogy sokat fogunk veszekedni.

De az lesz a legrosszabb,hogy majd nem fogok tudni tőle tanulni.:D

Ami azért fontos.

De már nagyon várom,mindig is szerettem volna egy kistestvért.:)

2014. júl. 30. 20:54
 17/17 anonim válasza:
Szia!Én 12 éves lány vagyok a tesóm 18 éves,engem nagyon zavar,de sajnos nem lehet megoldani a saját szobát.
2016. jan. 3. 19:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!