Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyire van (nak ) tekintette...

Mennyire van (nak ) tekintettel a pici babára az előző házasságból született gyerek (ek)? Kimondottan arra gondolok amikor apás (anyás) hétvége van.

Figyelt kérdés
2009. szept. 22. 09:55
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem kellene, hogy a pici diktáljon. Amikor az első gyeremekem megszületett, azt mondta a barátnőm, hogy úgy alakítsam az életünket, hogy NEKEM jó legyen. Mertha én kiegyensúlyozott vagyok, mindenki az. Szóval nálunk ez baromira bevált. Az meg, hogy alapvető higiéniás szabályok, azok ugye akkor is voltak, amikor nem volt még kisbaba. Én is azon a véleményen vagyok, hogy nem kell túlságosan ezzel foglalkozni, minden megy a maga útján. Málunk is volt, hogy az egy hónapos körül alvás időben összefutottak a családból a gyerekek, 3 -vestől a 16 évesig, és egymást túlkiabálva ordítottak, hogy csend legyen, mert alszik a pici. (és a pici tényleg aludt. :)

Hagyd, hogy megszeressék, ne korlátozd a nagyokat.

2009. szept. 22. 10:56
 12/20 anonim ***** válasza:
82%
Nem vagy gonosz némber, és nem is leszel az, ha nem most kezded megreformálni a gyerekek hétvégi életét, főleg nem úgy, hogy a kisbabára hivatkozol.
2009. szept. 22. 11:00
 13/20 A kérdező kommentje:

11:00

Nem akarom őket átnevelni,de vannak dolgok amiket(előző komm.)elvárok,eddig is elvártam.Eddig is hadakozni kellett most még jobban ki vagyok hegyezve rá.Nem is az én dolgom megreformálni őket,viszont a kicsiért én vagyok felelős.

2009. szept. 22. 11:11
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

10. 47. vagyok.

Akkor arra figyelj, hogy ne a kicsire hivatkozva kérj tőlük dolgokat (csend, tiszta kéz, satöbbi). Én erre nagyon figyelek, hogy ne legyen féltékenykedés.

Azért nem kell kiabálni, mert ÉN megsüketülök.

Azért kell kezet mosni, mert fúúúúj (:-)) koszos a kezed. És koszos lesz tőle a fal, nézd meg, itt a kézlenyomatod, apa mit fog szólni??? Most hívhatjuk a festőt. Van rá pénzed? Mert az sokba kerül ám nekünk! Akkor most nem eszünk fagyit, mert kell a pénz a festőre...

És így tovább. Persze ezek csak példák voltak,de érted a lényeget, ne a baba miatt! Hanem amúgy is! Akkor nem lesz oka féltékenységre, aminek a veszélye itt különösen fennáll (nem teljes családban nőnek, pláne "ellenfél" a pici).

2009. szept. 22. 11:18
 15/20 A kérdező kommentje:

11:18

Ez szerinted működőképes egy 14-17 éves kamasznál?

2009. szept. 22. 11:21
 16/20 anonim válasza:
15%
Inkább Neked kellene hálás lenni a szegény gyerekenek, hogy elfogadtak egyáltalán, mint az apjuk új nőjeként!!!
2009. okt. 3. 20:28
 17/20 A kérdező kommentje:

20:28

Próbáltam kihámozni a ragok tengeréből mit is akarsz írni.

Ismétlem ,nem rossz a viszonyunk.Valószínű,hogy Te egy ex lehetsz,aki utálja a jelenlegit.

2009. okt. 5. 07:36
 18/20 anonim ***** válasza:
78%

Én rászólok a nagylányra, persze normális hangnemben, hogyha bejön, vegye le a cipőjét és mosson kezet, mielőtt a gyerekhez nyúl.

Néha húzza a száját, pedig tudom, hogy szeret.ilyenkor századszorra is elmagyarázom, miért szükséges.Türelem.:)

2009. okt. 5. 10:12
 19/20 anonim ***** válasza:
84%
Én úgy gondolom szeretetteljes hangnemben bármit kérhetsz a nagyobbaktól. De nem szabad h csak a froclizást lássák az amúgy teljesen kézenfekvő elvárásaidból. És az is normális h olyankor ha nálatok vannak a ti szabályaitokat kell betartani.
2009. okt. 5. 16:06
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Szia,

mi öcsémmel 15 és 16 évesek voltunk, mikor megszületett apu új házasságából a hugicánk.:) nagyon tiszteletben tartottuk a kicsit és apukánk "új" :)) feleségét is és mindent úgy csináltunk, igyekeztünk, ahogy kérte. (igaz, mi csak vendégségbe jártunk oda, és néha ott aludtunk, de nem éltünk ott). amúgy ebben apu nem is tűrt volna ellentmondást! de nem is volt kérdés, hiszen a kishugunk... én nem mertem nagyon hozzáérni se, féltem, hogy elejtem, de öcsém ringatta meg altatgatta. nagyon édes baba volt. csak nem volt szabad hangosan beszélni, amit néha elfelejtettünk, és amikor ránk szóltak, kicsit szégyelltük magunkat. de egyszerűen tényleg csak elfelejti az ember (főleg, hogy kamasz). amúgy semmi, de semmi probléma nem volt. Most 12 éves és kis ördögfióka :))

2009. okt. 5. 18:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!