Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A családom teljesen kisajátít...

A családom teljesen kisajátít és megakadályoz az ismerkedésben, barátkozásban. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
már huszas éveim elején járok és még nem mehettem el diszkóba, ismerkendni, szinte sehova nem engednek. a gépemen az előzményeket ellenőrzik és figyelik kivel bezsélek miért, hogy ki hív...stb. teljesen megőrjít ez a helyzet. elköltözni nem tudok, mert itthon lakok...mit tegyek? :(((
2013. ápr. 7. 21:05
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
81%

Vegyél nagy levegőt, és határozd el, hogy mivel ők nem egészen egészségesek mentálisan, többet nem alkalmazkodol hozzájuk. Az előzményeket le tudod törölni például, és el is mehetsz netcaféba, nem kell az otthoni közös gépen netezned, amit ők is használnak. Rakathatsz a gépre jelszót is például, és akkor a saját fájljaidat nem látják.

Saját szobád van?

Ami a saját intim szférádba tartozik, azt védd meg! Teljesen jogos az! Megerősítelek ebben!

Én nem mentem el 22 évesen vidékre hétvégére a netszerelmemhez, mert anyukám balhézott miatta, és nem vállaltam be az érzelmi következményeket. Ma már nagyon, nagyon bánom, de ma már le tudnám szarni. Akkor nem tudtam.

2013. ápr. 7. 21:10
 2/18 A kérdező kommentje:
nagyon nehéz, de igazad van. csak nem merek lépni, mert még tanulok és ha ők megsértődnek, vagy kitesznek, vége mindennek. és ők ezt nagyon jól tudják szerintem.
2013. ápr. 7. 21:12
 3/18 anonim ***** válasza:
81%
Tényleg reális, hogy kitegyenek?
2013. ápr. 7. 21:17
 4/18 A kérdező kommentje:
ha úgy nézzük, már nem kötelesek eltartani...pl ha nem tetszik nekik a viselkedésem...többször volt már, a "amíg az én kenyeremet eszed" dolog porondon... :(
2013. ápr. 7. 21:20
 5/18 anonim ***** válasza:
86%

Ebben nincs igazuk, a gyerek tartásköteles 25 éves koráig, ha nappalin tanul.

És cserébe nem kérhetnek semmit.

Még a jog is bölcsebb, szeretőbb, mint ők.

2013. ápr. 7. 21:22
 6/18 zabmester ***** válasza:
81%

És mindezt miért tartják szükségesnek? Sosem beszéltetek erről?

Mondjuk az "elköltözni nem tudok, mert itthon lakok" elég fura magyarázat. Ha ez a helyzet nem változik, valamit kezdeni kéne ezzel, mert az abnormális, hogy egy huszonévesnek a szülei szabják meg, hogy elmehet-e mondjuk szórakozni, vagy hogy ellenőrzik, kivel beszél, milyen oldalakat néz az interneten. Biztos nem tudnál elköltözni? Nem tudnál munkát vállalni tanulás mellett, és pár sulis társaddal összeköltözni? Ha az én szüleim lettek volna ilyenek, én mindent megtennék, hogy meneküljek ebből a helyzetből, számomra ez kibírhatatlan lenne.

2013. ápr. 7. 21:23
 7/18 A kérdező kommentje:
hihetetlenül rossz ez így nekem. de ők észre sem veszik. nincsenek barátaim, nincsen párom... nekik nem tűnik fel, hogy ez így nem egy ideális élet?
2013. ápr. 7. 21:24
 8/18 A kérdező kommentje:
belebambultam a saját kérdésembe, a vége az akart lenni, hogy elköltözni nem tudok, mert még tanulok.
2013. ápr. 7. 21:25
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Azt gondolod képesek lennének kitenni téged?
2013. ápr. 7. 21:35
 10/18 anonim ***** válasza:
81%
Ja, látom mar válaszoltál erre. Nem próbáltad megkérdezni, h miért csinálják ezt?
2013. ápr. 7. 21:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!