Mennyibe kerülne megváltoztatni a nevem Kiss Boglárka Virágról símán Kiss Boglárkára? (többi lent)
Van már személyid? Én úgy tudom, hogy akkor megkérdezik, hogy szeretnéd viselni a kétféle keresztneved.
Az én gyerekeim is elhagyták a 2. keresztnevüket. Nagyon hivatalos iratokon ott van, de a magánéletben sehol.
De az ismerőseid már úgyis tudják, máshol meg ne mondd!
amennyiben ez az első névváltoztatásod, akkor 10e Ft+ az okmányaid lecserélése
az anyakönyvi csoportnál kell kezdeni az ügyintézést
10e a nevvaltoztatas kervenyezese. Ha nem vagy meg 18, mindket szulod beleegyezese kell. Ha engedelyezik, minden iratot le kell cserelni, ez szinten tobb 10e forint.
OFF Elso, a nev az nem kivansagmusor, ilyen nincs, hogy megkerdezik, akarja e hasznalni, max az iskolaban kerdezi meg a tanar, hogy melyiken szolitsa....
Akkor kérik a születési anyakönyvi kivonatot, ha sem útlevele, sem személyije sem jogosítványa nem marad valakinek, tehát fényképes dolga. Az alapján csinálnak újat.
Ha most az a válaszoló elhagyná az összes iratát, akinek időközben "eltűnt" a harmadik neve, elég nagy galibát okozna. Lehet, hogy akkor beadatnának vele egy névváltozási kérelmet.
Mióta számítógépes rendszer van és feltöltötték az adatokat, azóta azok úgy maradtak. Ha valaki akkor már csak az egyik nevét használta, úgy van nyilvántartva.
Lehet, hogy nem temetnek el, míg vissza nem adják a 2. keresztnevemet? Érdekes dolgok történtek akkor. Emlékszem, az egyik osztálytársam neve Aknai volt. Aztán kiderítették, hogy az eredeti okmánya szerint Vízaknai a neve,nem tudom miért használta másképp. Így kellet viselnie ezután. Nevettük is, hogy a névsor elejéről a végére került.
Mikor cserélték az okmányaimat, mindig az előző alapján állították ki, nem kérték a születésit, így nem is tűnt fel senkinek a "csonkulás"
Lehet, hogy lesz még belőle kellemetlenség, ha pl ellopják a személyimet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!