Segítsek a családomnak vagy sem?
Dióhéjban a történet. Négyen élünk együtt. Anyám, apám, bátyám és én. Anyám nagyon régóta már nem tud dolgozni, leszázalékolt rokkantnyugdíjas. Apámat 1,5 éve kirúgták a munkahelyéről. ő már 58 éves most, és nem talál semmilyen munkát a kora miatt, pedig keres. A bátyám 32 szintén nem dolgozik ő már több mint 2 éve :S A bátyám igazából nem is töri össze magát.
A lényeg, hogy egyedül én dolgozom. Nem kapok sokat átlagban 70-80 ezer Ft nettót. Ők hárman pedig 74 ezret kapnak. Nem valami sok sajna :S A lehetőségekhez képest a Távhőn és a közös költségen kívül minden rezsi ki van fizetve. A távhőnél felhalmoztunk 1,5 év alatt 270 ezer Ft. Most kaptunk levelet a végrehajtótól ha 15 napon belül nem fizetünk visznek a lakásból amit tudnak. Nekem van félretett pénzem kb. pont annyi mint a tartozás. Kifizessem-e a családnak vagy sem? Azért dilemmázom, mert rohadtul mérges vagyok, hogy tesóm csak itthon lógatja a lábát, egész nap a számítógép előtt ül, és nem csinál semmit. Mellette állandóan veszekszem velük, hogy tegyék már le a cigarettát, mert azzal is rengeteg pénz lenne spórolva, de nem rajtam kívül mindhárman cigiznek. Fater ha egy kis pénzhez jut még el is issza. A hívi béremből 40 ezret így is fizetek rezsire (ezért nincs másból elmaradás). Egyedül Anya miatt fizetném ki, mert őt nagyon szeretem. De ezt így nem lehet, hogy rám támaszkodjanak (mármint a bátyám, meg az alkesz apám). Azért gyűjtöttem így is ezt a nyamvadt pénzt, hogy elkezdjem az életem külön. Erre itt van ez... Szóval mit csináljak szerintetek??? Kifizessem vagy szarjak rá??? Bocsánat, hogy hosszú lett.
Ha leteszik a cigit, háromszor annyit fognak másra költeni, leginkább kajára. Tudják, hogy van spórolt pénzed? Megkértek, hogy add oda a távfűtés tartozásra?
Nehéz ügy. :(
Én kifizetném, nem lenne kérdés. De anyunak megmondanám, ha a bátyám nem megy el dolgozni akkor ez volt az utolsó segítség.
Neked sem lenne jó ha a lakást ki ürítenék és maradna az egész lakásban az ágyatok meg egy szekrény.
Anya tudja, hogy van spórolt pénzem, de soha nem kérné el tőlem.
A cigire, amúgy relatív nem sok megy el, de kb. 20 ezer Ft havonta, ez pont annyi, amennyi kellett volna a fűtésre...
A szüleimre nem haragszom, mert Anya ugye nem tud dolgozni. Apám meg iszik-ivott is egész életében, de becsületesen végezte a munkáját mindig, és ha meló volt nem ivott. 40 év munkaviszonya van, és végig nehéz fizikai munkát végzett a fémiparban. Lakatos, betanított munkás ilyesmi. És ha jól tudom, csak 5 év múlva mehet nyugdíjba, addig 22 800 Ft-ot kap. Nagyon jó mi?!
De tesóm... Több mint 10 éve nem tanul. Nem volt még olyan munkahelye, ahol 1 évig kitartott volna. Neki mindig problémája volt a főnökkel, munkatárssal, munkával... Mindegy mivel, de probléma volt, aztán vagy kirúgták vagy ő mondott fel. Aztán munkanélküli segély, majd szociális vagy milyen segély kb. 1 évig. utána el kezdett melót keresni. Büdös a munka neki vagy nem tudom...
Én egyébként 26 éves csaj vagyok, és 19 éves korom óta folyamatosan dolgozom. Mellette elvégeztem az egyetemet, most a jogsit csinálom, aztán nyelvvizsgázni készülök. Most fizettem be a nyelvtanfolyamot is. A nyelvvizsga után megkapom a diplomám, és akkor remélhetőleg több fizut is fogok kapni, aztán a szüleimet szívesen támogatnám a lehetőségekhez képest, de bátyámat.... Hát őt nem. Nem érdemli meg azt gondolom :S
Ha ki is fizeted, semmi nem fog változni. Bátyád csak azt látja majd, hogy hugi úgyis megoldja. Cigire ugyanúgy elmegy majd a pénz.
Én esetleg egyezkednék a végrehajtóval, hogy fizetek x összeget, és a többit rájuk bíznám. A tesód akár a Mekibe is elmehetne, vagy árufeltöltőnek. Ez a szüleid hibája amúgy, hogy hagyják mereszteni otthon a se.ggét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!