Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Örökség! Tényleg utcára kerülhet?

Örökség! Tényleg utcára kerülhet?

Figyelt kérdés
A családom nagymamám lakásában lakik. Édesapám anyukájáról van szó. Apunak van egy bátyja is, akivel nincsenek jó viszonyba régebbi anyagi vita miatt. Arra lennék kíváncsi, hogy ha nagymama meghal, akkor a lakást el kell adni? És mivel édesapámnak sajnos van x összegű adóssága, akkor egyből lecsapnak az örökölt vagyonra? Ha a lakás ára odalesz utcára kerülhetünk?? Megijedtem. Köszi.

2013. ápr. 4. 20:04
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
9%

A kedves mama nem túl jóindulatú, és ostoba is. Ha a báty eleve valahol lakik a saját lakásában, akkor a mama nem tudom miért sajnálja a másik saját fiától a lakást. Tűrtétek ápoltátok a mamát, nem túl korrekt, hogy halála után még a testvért ki is kell fizetni.

Ha az adósság nem az ingatlanon van, akkor nem kell kifizetni.

2013. ápr. 4. 20:40
 12/16 anonim ***** válasza:

illetve 5ös voltam, bocsi!

szóval 50-50%!

2013. ápr. 4. 20:40
 13/16 anonim ***** válasza:
51%

de nem érted, ha a mama meghal, akkor az apja és nagybátyja nevén lesz a ház, így az apja tartozását ráterhelhetik!

és nem az apjától sajnálja a mama, hanem a kérdező és a tesója közt nem akar feszültséget!

5ös

2013. ápr. 4. 20:41
 14/16 A kérdező kommentje:
Tisztázzuk! Én nemsoká betöltöm a 17-et. Édesapám és az ő bátyja közt van a feszültség. A nagybátyám saját házban lakik, nemrég építkeztek. Hitel van a házán. Már évekkel ezelőtt el akarta adatni a mamával a lakást amiben lakunk, hogy a nagybácsinak ne kelljen kölcsönt felvenni a házépítéshez. De nem ment bele a mama. De mivel nincsen semmi félretett pénz vagy vagyon ezért félek hogy mi lesz!
2013. ápr. 4. 20:47
 15/16 anonim ***** válasza:

Igen, sajnos ez is megtörténhet.

Ha az apukádnak nincs más vagyona és behajtják a tartozást, árverezhetnek is.

A "tűrtétek a mamát" hozzáállás meg milyen már, megengedte, hogy a lakásában éljenek nem?

2013. ápr. 4. 21:56
 16/16 anonim ***** válasza:

"Tűrtétek ápoltátok a mamát"

Nagyon undorító vagy. Persze a nagymama meg ingyen lakhatást biztosított nekik, meg a nyugdíját.

2013. ápr. 4. 22:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!