Mit tegyek a munkamániás anyámmal?
Na nem a szó eredeti értelmében munkamániás, mert nincs sem munkahelye (álrokkant), illetve a legrendetlenebb nő, akit valaha ismertem, folyamatosan én meg a párom takarítunk itthon, különben megenne minket a kosz, anyám annyit nem tesz.
Én még egyetemre járok, viszonylag jobb tanuló vagyok, így az elmúlt években az ösztöndíjakból és külföldi nyári munkákbl sikerült egy szép összeget felhalmoznom (szerencsére a suliban elég sok pénz jár erre-arra). A szüleim csak a rezsit és a kaja egy kis részét állják nekem, a többit én, a saját pénzemből fizetem (sőt ha pl elviszem a kocsit, mindig beletankolok 15-20ezret, miközben alig megyek vele, a maradékot ők hajtják ki belőle). De még így is élősködőnek vagyok beállítva. Utolsó éves vagyok az egyetemen, lassan gyakorlati helyet kell választanom és el kellene kezdenek a szakdolgozatomat, de anyám még így is azt várja, hogy közben dolgozzak. Bevallom, elkezdtünk a párommal külföldön dolgozni heti pár napot, de 1 hónap után én otthagytam, egyrészt, mert még a kinti mekis munkát is jobban bírtam, másrészt meg mert 2-3ezer Ft-ért dolgoztunk napi 10-12 órát kint a hóban-fagyban és széthajtottuk a kocsit is - mondtam, hogy én ezt nem vállalom, mivel van elég pénzem, kibírom a nyári gyakorlatig ezen munka nélkül is. De anyám azóta is csak engem cseszeget, hogy vesz gumicsizmát, majd abban tudom folytatni a munkát és hogy ő sem halt bele, amikor kijött segíteni nekünk. Nem érti meg, hogy én nem akarok ott dolgozni és nem is vagyok rászorulva. Nemrég kitaláltunk egy nagyon jó vállalkozást, amibe bele is fogtunk szabadidőnkben a párommal, ha sikerül, fél éven belül pénzt is hozhat (csak kihasználtuk a párom programozói múltját :)). Folyamatosan ezen dolgozom én is, most, hogy otthagytam a külföldi munkát, szinte minden nap ezzel dolgozom több órát, hogy minél előbb létrehozzuk a vállalkozást. Mégis, folyamatosan csak azt hallom: miért nem mentél be órára? Miért csak ülsz itthon és semmit nem csinálsz? Jobb lenne, ha a "hülyeségeid" helyett inkább vissza kimennél dolgozni, legalább pénzt is keresnél. Nem fogja fel, hogy nekem most a kis "projektem" a legfontosabb és azzal akarok dolgozni, hisz itthon, a gép előtt is ugyanúgy munkát lehet végezni és ugyanúgy munka ez is, mint kint az esőben-hóban-fagyban a kétkezi munka - csak ez jobban megtérül, ha összejön.
De ez mindegy is, szerintetek hogy állítsam le anyámat? Mikor pl megkérem, hogy hozzon egy zsugor üdítőt haza, akkor is képes a fejemhez vágni, hogy "először a pénz megkeresésén törd az agyad, az elszórása másodlagos legyen". Folyamatosan, még ha ránézek, is ezt hozza ki, már kishíján az őrületbe kerget. Érdekes módon a család többi tagja megért, sőt még a párom is, aki bár tovább dolgozik kint, azt mondja, ha nem vagyok rászorulva, tényleg nem kell szenvednem vele.
De hogy állítsam le anyámat?
21/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!