Mit tegyek? Ti sem mernétek a gyereket közelébe engedni? Vagy én reagálom túl?
Anyósom házában lakunk, egy külön lakrészben, de közvetlen átjárással. Hazaköltözött a sógornőm, nincs munkája, de elvárásai annál inkább, ergo eltartatja magát, mi meg tűrjük a kicsapongásait. Mert érdekes módon bulira, cigire, autó tankolására van pénze (gondolom abból, amit az anyjától kunyerál). Egész nap zajong, még éjszaka is, járnak hozzá a barátnői, vihognak, zuhognak az emeleten, csapkodja az ajtókat, átront hozzánk is és hozza az éppen itt lévő barátnőt, stb.
Sajnos a férjemmel pontosan tudjuk, hogy korábban drogozott, és gyanús a viselkedése, hogy most sem hagyta el a szert. Néha olyan, mint egy élőhalott, zavarodottan beszél, kapkod, rángatózik, mint egy idegbeteg, a családnak előadja a szenvedő szegény kislányt, közben meg hallom egész nap, ahogy telefonon röhögcsél a barátnőivel, és sokat eljárkál ide-oda, ki tudja mit csinál olyankor. Éjszaka jön haza, veri az ajtót, mert nem vitt kulcsot, abszolút nincs tekintettel arra, hogy itt egy kicsi gyerek van, aki olyankor már javában aludna. A szerelmének hívja az unokaöccsét, nekem meg hányingerem van, ha csak átjön egy pillantást vetni rá.
De mégis ő van itthon, most hogy mondjam az anyjának, hogy nem akarom itt látni, mikor több joga van itt lenni, mint nekem, aki "csak" a férjem és a gyerekünk révén lakok itt, eltekintve attól, hogy mi beleszállunk a rezsibe elég rendesen. Nyilván egy anya nem dobja ki a saját gyerekét, legyen az akármilyen is.
Fogalmam sincs, hogy mi lenne a megoldás. Vagyis a költözés az egyetlen, ez biztos, rajta vagyunk a dolgon, de addig is hogy tartsam távol magunktól úgy, hogy anyósom ne sértődjön be?
"és a férjed mindezt tétlenül nézi? az ő testvére, az ő háza (lesz), ő van otthon, ahogy Te írtad"
Miért a lányank nem ugyan annyira az ővé lesz.
9.
akkor meg mi a kérdés. elmentek, ahoyg írod. azt is szépen leírtad, h hogyan tartod távol a ygereket (zárt ajtó, aludtam kifogások). ehhez mi már nem nagyon tudunk hozzátenni, hacsak annyit nem fűznék hozzá, h egy esetben lehetne még rosszabb a helyzet: ha a sógornőd is olyan ellenséges lenne veled, mint te vele. mert az írásodból süt az ellenszenv, abból, amit a sógornőről leírtál, úgy tűnik, ő szeretne jó viszonyt nem csak a tesójával, de veled és a közös gyereketekkel is. szóval, lehetne rosszabb, ha ő is úgy állna hozzá, mint te.. amúgy tényleg nem a nagykönyv szerinti nagynéni, de azért nem egy leprás, h ennyire tiltani kellene tőle a srácot. tudod, az sincs rá jó hatással, h érzi, h vkivel direkt nem érintkezhet. és a gyerekek ezt megérzik, csak a felnőttek hiszik, h nem.
kedves 11-es, kijavítom, de csakis a Te kedvedért:
"és a férjed mindezt tétlenül nézi? az ő testvére, az ő háza (IS lesz), ő van otthon, ahogy Te írtad"
most áruld el, jobban érzed magad, hogy ebbe beleköthettél?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!