Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek? Ti sem mernétek a...

Mit tegyek? Ti sem mernétek a gyereket közelébe engedni? Vagy én reagálom túl?

Figyelt kérdés

Anyósom házában lakunk, egy külön lakrészben, de közvetlen átjárással. Hazaköltözött a sógornőm, nincs munkája, de elvárásai annál inkább, ergo eltartatja magát, mi meg tűrjük a kicsapongásait. Mert érdekes módon bulira, cigire, autó tankolására van pénze (gondolom abból, amit az anyjától kunyerál). Egész nap zajong, még éjszaka is, járnak hozzá a barátnői, vihognak, zuhognak az emeleten, csapkodja az ajtókat, átront hozzánk is és hozza az éppen itt lévő barátnőt, stb.

Sajnos a férjemmel pontosan tudjuk, hogy korábban drogozott, és gyanús a viselkedése, hogy most sem hagyta el a szert. Néha olyan, mint egy élőhalott, zavarodottan beszél, kapkod, rángatózik, mint egy idegbeteg, a családnak előadja a szenvedő szegény kislányt, közben meg hallom egész nap, ahogy telefonon röhögcsél a barátnőivel, és sokat eljárkál ide-oda, ki tudja mit csinál olyankor. Éjszaka jön haza, veri az ajtót, mert nem vitt kulcsot, abszolút nincs tekintettel arra, hogy itt egy kicsi gyerek van, aki olyankor már javában aludna. A szerelmének hívja az unokaöccsét, nekem meg hányingerem van, ha csak átjön egy pillantást vetni rá.

De mégis ő van itthon, most hogy mondjam az anyjának, hogy nem akarom itt látni, mikor több joga van itt lenni, mint nekem, aki "csak" a férjem és a gyerekünk révén lakok itt, eltekintve attól, hogy mi beleszállunk a rezsibe elég rendesen. Nyilván egy anya nem dobja ki a saját gyerekét, legyen az akármilyen is.

Fogalmam sincs, hogy mi lenne a megoldás. Vagyis a költözés az egyetlen, ez biztos, rajta vagyunk a dolgon, de addig is hogy tartsam távol magunktól úgy, hogy anyósom ne sértődjön be?

2013. ápr. 3. 12:56
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
74%

"és a férjed mindezt tétlenül nézi? az ő testvére, az ő háza (lesz), ő van otthon, ahogy Te írtad"

Miért a lányank nem ugyan annyira az ővé lesz.

2013. ápr. 3. 14:22
 12/15 anonim ***** válasza:

9.

akkor meg mi a kérdés. elmentek, ahoyg írod. azt is szépen leírtad, h hogyan tartod távol a ygereket (zárt ajtó, aludtam kifogások). ehhez mi már nem nagyon tudunk hozzátenni, hacsak annyit nem fűznék hozzá, h egy esetben lehetne még rosszabb a helyzet: ha a sógornőd is olyan ellenséges lenne veled, mint te vele. mert az írásodból süt az ellenszenv, abból, amit a sógornőről leírtál, úgy tűnik, ő szeretne jó viszonyt nem csak a tesójával, de veled és a közös gyereketekkel is. szóval, lehetne rosszabb, ha ő is úgy állna hozzá, mint te.. amúgy tényleg nem a nagykönyv szerinti nagynéni, de azért nem egy leprás, h ennyire tiltani kellene tőle a srácot. tudod, az sincs rá jó hatással, h érzi, h vkivel direkt nem érintkezhet. és a gyerekek ezt megérzik, csak a felnőttek hiszik, h nem.

2013. ápr. 3. 14:24
 13/15 A kérdező kommentje:
Nem, nem akar jó viszonyt, két éven keresztül nem is nézett felénk, most meg játssza nekünk a nagyhalált, hogy ő mennyire depressziós, az anyját hülyére veszi ezzel, de a férjemet és engem nem. Ki akar használni minket, most csak azért vagyunk jók, mert hitelt akar felvenni a nevünkre, mert kell neki a pénz az eddig folytatott életvitelének a finanszírozására, sajnáltatja magát, hogy ő mennyire szerencsétlen, de közben meg arra nem veszi a fáradtságot, hogy ne akkor viháncoljon a cimboráival itthon, amikor én is meghallhatom. Mert így valahogy hitelét veszti az egész korábbi siránkozása. Bocs, ha ezek után nem jópofizok vele. Nem bántom én, de nem akarom, hogy bármilyen köze legyen egy ilyen mentalitású embernek a fiamhoz.
2013. ápr. 3. 14:27
 14/15 anonim ***** válasza:
ezeket eddig nem osztottad meg. akkor tipli. tényleg nem marad más, mint keresnetek egy új otthont és újra elfelejtkezhetttek a csajról
2013. ápr. 3. 14:34
 15/15 anonim ***** válasza:
64%

kedves 11-es, kijavítom, de csakis a Te kedvedért:

"és a férjed mindezt tétlenül nézi? az ő testvére, az ő háza (IS lesz), ő van otthon, ahogy Te írtad"

most áruld el, jobban érzed magad, hogy ebbe beleköthettél?

2013. ápr. 3. 16:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!