Mik egy alkoholista kilátásai?
Májzsugor.
Eszedbe ne jusson őket pátyolgatni.
Nézd a jó oldalát: az ő példájukon láthatod mivé tehet az alkohol. Gyűlöld.
Ők sem voltak mindig ilyenek és az alkohol is orvul lopja be magát az ember életébe.
Meglehet függő nem mindenki lesz, de jelentős genetikai tényező a hajlam - amiről és ami ellen nem sokat tehet az ember.
Azért aki azt sejti, hogy örökölhette a hajlamot - az inkább kerüljön minden efféle dolgot - mert legalábbis az én megfigyelésem szerint a függővé válásra hajlamosság független a szertől. Akinek az egyik dolog szenvedélyévé lesz az a másik iránt is esendő - önhibáján kívül.
Nem tudom a szüleiddel mit tudsz csinálni.
A legjobb, ha kezeled a helyzetet - és ne tedd őket a magad mércéjévé se példájává - ne légy lelkibeteg, ha rosszul viszonyulnak hozzád.
sajnos az ő segítségük példájuk nélkül kell fölépítened az értékrendedet - ez az amit tehetsz ez a szabadságod, ez a felelősséged ez az ami rajtad múlik.
Minden más rajtad kívülálló körülmény - aképp kezeld ahogy tőled telik.
Megpróbálom röviden leírni velünk mi lett. Mindkét szülő alkoholista, 3 lányuk van, én vagyok a legkisebb, idén töltöttem a 29-et. Rég elköltöztünk tőlük, még iskolás korunkban 14-18 évesen, mert nem lehetett otthon megmaradni. Ezek ketten meg szépen "ették" egymást. Családon belüli erőszak, lelki terror, mindennapos merev részegségek, csak cigi és pia legyen.
2011-ben anyukámat temettük 51 évesen, most két hónapja pedig apámat 51 évesen. Hát ez lett a vége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!