Milyennek szeretnéd a temetésedet? Mi az, amit mindenképpen meg fogsz szabni az itt maradóknak, és miben hagysz szabad kezet?
Figyelt kérdés
Ismertem valakit, aki mikor már tudta, hogy nincs sok hátra, megszervezte a saját temetését, ki temesse, hova, milyen zene legyen... Nagyon különleges temetés volt, szép, megható, és nem az a siralmas hangulat, nem az elvesztésről szólt, hanem ahogy a pap kezdte, haza ment. A legtöbben csak a sírhelyet vagy az urnahelyet váltják meg, de ő igazán rákészült.2009. szept. 20. 11:20
11/21 anonim válasza:
Amit írok, nem pont a kérdésre a válasz, viszont nagyon témába illő. Anyukám, aki most 71 éves, már vagy 20 éve azzal boldogít bennünket a gyerekeit, hogy készül a halálra. Bavallom, már nagyon unjuk ezt a (szinte heti) szöveget, mert amúgy nincs semmi halálos betegsége. Nemrég az egyik ilyen témázása alkalmával, teljes hideg hangon megkértem valamire: Jól van anyu, majd ha meghalsz, kérlek gyere el hozzánk és kopogj be nekem az ablakon! Abból majd tudni fogom, hogy van e a túlvilágon élet. Először rettent kiakadt, hogy lehetek ilyen hülye, de azóta akárhányszor felhozza, mindig ezt mondom neki. Már a testvéreim is rákattantak erre.
12/21 anonim válasza:
A felhasználható szerveimet mindenképp felajánlanám, csak a szűk családomat szeretném odafenntről látni, meg van egy zene, ami nagyon odaillő:
13/21 anonim válasza:
Én hamvasztásos temetést kérek majd,viszont csak néhány ember lehet ott,virág koszorú nem kell,és azt is meghagyom hogy mindenki legyen boldog ne sírjon senki hiszen minden végzet egyben egy új kezdet is.És a Nagy utazás című dal szóljon ének nélkül.
14/21 anonim válasza:
Engem nem érdekel a temetésem. Akkor már úgyis mindegy. A lényeg azonban, hogy nem kérek felesleges haccacárét, hamvasszanak el, és szórjanak szét. Ez a legolcsóbb!
15/21 anonim válasza:
Én csak annyit tudok, hogy koporsós temetést szeretnék, és hogy ne az a sírós rívós temetés legyen, hanem ténylegesen egy búcsúztatás. De így 22 évesen nem nagyon gondolkodtam még ezen annyit, hogy minden részletet tudjak.
16/21 anonim válasza:
Valahányszor az emberiség nagy dolgokat alkotott,a nagy alkotások és a történelmi cselekedetek mögött mindig ott van a könny,az emberi sors és a halál.Egészen magától értetődő tehát,hogy az emberiség életének legdöntőbb fordulóján,az ég és a föld találkozásának metszőpontján is Jézus keresztje áll.A kereszt amely új jelentést adat életnek és új értelmet a halálnak.
17/21 A kérdező kommentje:
12:26 - Ez szép, de a kérdésre is lennél szíves válaszolni? Mert ez a válasz nem hasznos a kérdés szempontjából, ugyanis nem ezt kérdeztem.
2009. szept. 20. 12:35
18/21 anonim válasza:
Hát én is elég fiatal vagyok még de szoktam ezen gondolkodni! Én azt szeretném hogy hamvasszanak el és a hamvaimat pedig szórják szét egy szép helyen! Én sem szeretném ha szomorúak lennének, nem kell ilyen nagyon nagy megemlékezés sem csak legyen egy búcsúztató szöveg meg persze egy dal. Mégpedig Michael Jackson-You are not alone
Mert imádom Michaelt! És ez a száma ide illene!
19/21 anonim válasza:
Én nem szabok meg semmit, szerintem fölösleges. Ha nem úgy csinálják, ahogy meghagyom, akkor visszajöjjek panaszt tenni, vagy mi? Maximum annyit, hogy olyan temetésem legyen, ami a rokonokat a legkevésbé terheli anyagilag, nem kell díszes márvány jézuskrisztusos vagy angyalkaszobros sírhely, meg egyéb méregdrága dolgok.
20/21 anonim válasza:
A részletek nem érdekelnek, de majd szeretném jóóóó sokára ha elhamvasztanának és a tengerbe szórnának. A tenger a mindenem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!