Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyennek szeretnéd a temetése...

Milyennek szeretnéd a temetésedet? Mi az, amit mindenképpen meg fogsz szabni az itt maradóknak, és miben hagysz szabad kezet?

Figyelt kérdés
Ismertem valakit, aki mikor már tudta, hogy nincs sok hátra, megszervezte a saját temetését, ki temesse, hova, milyen zene legyen... Nagyon különleges temetés volt, szép, megható, és nem az a siralmas hangulat, nem az elvesztésről szólt, hanem ahogy a pap kezdte, haza ment. A legtöbben csak a sírhelyet vagy az urnahelyet váltják meg, de ő igazán rákészült.
2009. szept. 20. 11:20
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
92%
En mar rendelkeztem errol.Hamvasztani fognak es a sajat tavunk partjan temetnek el a kutyam melle.Remelem joooooo sokara.
2009. szept. 20. 11:23
 2/21 anonim ***** válasza:
93%

különösebben nem érdekel mi lesz a halálom után. nem számít semmit.

inkább azon szoktam gondolkodni, mit szeretnék, mikor haldoklom. miket mondanék másoknak, hogy készülnék, milyen érzés lehet meghalni stb.

2009. szept. 20. 11:28
 3/21 anonim ***** válasza:
92%

fiatal vagyok én még ehhez

DE annyit tudnak rolam,hogy hamvasztani...onnantol kezdve meg nekem mind1

2009. szept. 20. 11:28
 4/21 anonim ***** válasza:
92%

Igazán érdekes a kérdésed. Tényleg, nem a szokványos 100-adszorra olvasható.

Mi a férjemmel még fiatalok vagyunk, de már megbeszéltük, hiszen bármikor történhet velünk valami.

A férjem kívánsága, hogy a hamvait szórjam szét és csak én és a gyerekeink legyenek jelen. Nem akarja, hogy régen nem látott emberek megjátsszák a "veszteségüket", mikor alig találkoztak életükben, csak épp rokonok és illik meghívni.

Én is hamvasztást kérek és szeretném ha az urnám nem a földbe kerülne. Azt, hogy a temetőben fali urnahelyre tesz vagy magánál tartja, ez az ő döntése. Én sem szeretnék "hivatalos" temetést, csak amikor elhelyezik az urnát valahol, akkor a kis családom üljön össze és egy estét szenteljenek a megemlékezésemre. Sztori meséléssel, hogy milyen voltam, milyen élményeik fűződtek hozzám.

De az elsődleges, hogy próbálok úgy tenni a gyermekeimért és úgy élni, hogy sokáig az emlékezetükben maradhassak halálom után is és én is sokat gondolok elvesztett kedvelt rokonaimra, ismerőseimre. Addig még él a szellemed, míg emlékeznek rád.

2009. szept. 20. 11:31
 5/21 anonim ***** válasza:
91%
fiatal vagyok még, így hát nem sok dolgot találtam ki a temetésemmel kapcsolatban. Viszont a zene az a Guns n Roses-tól a Knocking on heavens door lenne az tuti:D
2009. szept. 20. 11:32
 6/21 anonim ***** válasza:
90%
Őszintén erre nem szoktam gondolni meg még fiatal is vagyok, de szerintem később sem fogok rákészülni. De végülis nekem nem fontos, hogy milyen lesz, hisz én már nem fogom látni. Csak reménykedem benne, hogy akik szerettek, ott lesznek. Ennyi számít.
2009. szept. 20. 11:36
 7/21 anonim ***** válasza:
90%
Én azt akarom hogy hamvasszanak, és egy fuvolás játsszon a temetésemen (én is fuvolázok és azért), ja, és virágot ne hozzon senki hanem az árát adják oda a családomnak.
2009. szept. 20. 11:39
 8/21 anonim ***** válasza:
91%

Ne legyen semmi katolikus hacacáré, mert ha mégis lesz, visszajárok kísérteni:D

Mindenféleképpen hangozzon el rajta X Japantól az Endless rain, mert gyönyörű szám*.*

Inkább hamvasztást akarok, a fentiek egy búcsúztatáson legyenek (illetve az előbbi ne legyenXD), a hamvaimat meg szórják szét egy szép helyen, ahol szerettem lenni.

2009. szept. 20. 11:45
 9/21 anonim ***** válasza:
90%
én igazából ezen még nem is gondolkodtam,mondjuk fiatal is vagyok még bár sose lehet tudni,én azt tudom,hogy szívesen felajánlanám a testem és a szerveim,tanulmányozásra vagy donornak!mondjuk én arra szoktam gondolni,milyen lehet a halál igaz félek is tőle!
2009. szept. 20. 11:55
 10/21 anonim ***** válasza:
90%

Én legszivesebben se hamvasztàst,se föld alà temetést nem szeretnék.

Lehet öönzö vagyok,de félek hogy a testem megég,vagy a kukacok megeszik.

Inkàbb balzsamozzanak.

Persze pénz van minden van.Nekem meg egyenlöre ilyesmire félretett pénzem nincs.

Szeretném ha folyamatosan égne egy gyertya a koporsomnàl,és lenne mindig egy csokor friss viràg is.

Azon kivül a bucsuztatàst rüvidre fognàm.Egy szép bucsuztato szöveg,egy szép szomoru dal,és nem halottashàzba,hanem a szabadban egy toparton,vagy erdö szélén.

2009. szept. 20. 12:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!