Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Melyik számít nagyobb bunkóság...

Melyik számít nagyobb bunkóságnak a család számára?

Figyelt kérdés

A barátnőm egyetemen tanul, ahogy én is. De én csak levelezőn, amíg ő egy elég kemény egyetemen. Vagyis neki jóval többet kell tanulnia, mint nekem. Mi most náluk lakunk, így a saját családomat viszonylag ritkán látom.

Barátnőmmel már 4 éve együtt vagyunk. Ő a tanulás miatt eddig évente csak 3-4 alkalommal tudott velem a szüleimhez kijönni. Most javasoltam neki, hogy jöjjön ki velem, és tanuljon ott. Ha van valami kerti munka, akkor én aznap abban segítek, ha meg nincs, akkor részben én is tanulni fogok. Az étkezések során és késő este meg tudna a szüleimmel beszélgetni, egyéb időben pedig elvonulhatna.

Szerinte viszont ez sokkal nagyobb bunkóságnak számít, mint ha egyáltalán ki sem jönne velem. A szüleim és a testvéremék nem végeztek egyetemet. Így nem hiszem, hogy megértik, hogy én miért érek rá jobban, mint a barátnőm...

2013. márc. 31. 09:23
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
79%

Szerintem is ha valaki vendégségbe jön, akkor ne vonuljon el, legyen a családdal egész nap.

Szerintem 2-3 napot ki lehet hagyni a tanulást illetően is. De ha még sem, akkor jöjjön el a barátnőd egy napra, és utána hazamehet tanulni. Az a nap viszont szóljon a családról. Együtt ebédeltek, társasoztok, beszélgettek vagy akármi, délután pedig felszáll a vonatra/buszra (ahol már tanulhat), majd hazamegy és tanulhat egész este! Szerintem egy párkapcsolatban ennyit mindenképp illik megtenni, hogy az ember ellátogat a párja szüleihez és boldog ünnepeket kíván!

2013. márc. 31. 10:52
 12/13 A kérdező kommentje:

Igen, az lenne a legjobb, ha kijönne 1 napra. Azután hazamenne tanulni. De sajnos van még pár zavaró körülmény, amit inkább nem részleteznék, és ezért vagy együtt megyünk ki, vagy csak én egyedül...

Mindenesetre köszönöm szépen mindenkinek a válaszát. :)

2013. márc. 31. 13:26
 13/13 anonim ***** válasza:
10%
Én a 9.40-es vagyok, én úgy gondolom, hogy aki a gyerekkel jön, az a gyerek vendégje főleg, szóval nyugodtan elvonulhatnak, hiszen én alig ismerem, le sem tudnám kötni órákra, nem vagyok az a beszédes típus. Viszont azért mi még sűrűbben találkoznuk, hetente, kéthetente. De emlékszem eldő anyósomra, ahova mi csak évente kétszer mentünk, mert messze laktak, még fiatal voltam és féltem tőle, attól is hogy hülyeségeket beszélek, vagy ha segíteni kell, rosszul csinálom, szóval számomra kínszenvedések voltak a látogatások férjem szüleinél.
2013. márc. 31. 19:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!