Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Köteles ideadni a férjem a...

Köteles ideadni a férjem a gyerekeket akkor is ha eddig nem fizettem gyt-t? (most már igen) Van esélyem (majd egyszer) közös felügyeletre?

Figyelt kérdés

Nem vádakat akarok hallani. Sok mindent elrontottam ez van. Külföldön éltem 1,5 évet, közben elváltunk, a gyerekek az apjuknál maradtak. 1 hónapja jöttem haza, de nem akarja ideadni a gyerekeket, azt mondja nem akarnak jönni (de hogyan győzhetném meg őket, hogy sajnálom hogy eddig máshol éltem, ha nem találkozhatok velük???) Azt mondja ne zaklassam őket, mert különben feljelent, hogy nem fizettem gyt-t. Én csak szeretném helyrehozni a hibáimat. Egy második esély azért járna, még ha tényleg hülye voltam is.

Kéthetente köteles biztosítani a láthatást? Hogyan adjam oda a pénzt neki, ha nem veszi el?

Később változhat a gyerekelhelyezés.

Amúgy még kicsik a gyerekek 10 és 9 évesek, nem tudom van e beleszólásuk egyáltalán.

2013. márc. 28. 17:09
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Hát ha a ygerekek nem akarják én lehet nem eröltetném. Teljes szivemből meg tudom érteni ha ezek után nem akarnak veled találkozni és nem akarják hogy az életük része legyél. Vannak helyzetek amikor szerintem nincs második esély. Legalábbis nem mindenki képes rá hogy adjon második esélyt. Ha a gyerekek nyitottak rá akkor az Apának kötelessége biztosítani a láthatást.
2013. márc. 28. 22:30
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Jogi részéhez nem értek,érzelmi oldaláról írnék:

6-7 éves voltam amikor elváltak a szüleim,apámnál maradtam,leginkább nagyszüleim neveltek,anyém lelépett egy pasival.Nem láttam kb 10-11 éves koromig,pedig meg volt neki itélve a láthatás 2 hetente,de ő lemondott róla.

Aztán pasi otthagyta,nem volt senkije.

akkor keresett meg,hogy látni akar ezentúl,ő innentől jó anyuka lesz,visz magával.

Se apám,se a nagyszülők nem engedték,biróság is elutasitotta.Én se akartam látni,pedig apám mondogatta hogy adjak neki mégegy esélyt,csak az anyám.

NINCS MÉGEGY ESÉLY

Eljátszotta,lelépett,eszem ágában nem volt megkockáztatni hogy ismét megteszi,ismét fájjon.

Nem próbálkozott túl sokáig,lelépett megint,3-4 évente hallani róla.

Egy szülő nem teheti meg hogy csak ugy lelép,az nem szülő.

22/N

2013. márc. 29. 08:51
 13/16 anonim ***** válasza:
Ha megitéltek neked láthatást anno és te ezalatt a gyerekek felé sem néztél, akkor ha az apának volt egy kis esze értesitette a gyámügyet és te buktad a boltot örökre, ugyanis ha értesités nélkül nem jelensz meg a gyerekek láthatásán az k.b. ugyanolyan mintha nem vinnéd vissza őket időben. Minden indulat nélkül mondom, hogy hagyd békén őket, az én anyám is igy lépett le, k.baszott kinos volt amikor 2-3 évente megpróbált visszaszédelegni, megkönnyebültünk amikor végre leszokott erről.
2013. márc. 29. 10:11
 14/16 anonim ***** válasza:
Ja és a gyerektartás nem a láthatás ára, ha megítélték akkor is fizetned kell ha nincs láthatási jogod vagy nem vagy kíváncsi a gyerekeidre.
2013. márc. 29. 10:27
 15/16 anonim ***** válasza:
Ezek szerint a gyerekeknek nem hiányzol, nem biztos, hogy erőltetni kéne a dolgot...
2013. márc. 29. 13:18
 16/16 anonim ***** válasza:
11, 12, 13, 14, és 15 leírta a tutit. Sajnálom, de a gyerekeidet jobban...
2013. márc. 29. 13:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!