Minden este nagyon későn kerülök ágyba (úgy fél -12 és fél-egy között), mert akkor rakom össze a lakást. Más anyukák is így vannak ezzel?
Szerintem ez nem normális, de sokan így vannak ezzel. képtelenek az idejüket beosztani.
a kérdés mekkor a ház, kert, stb. ha csak maga a lakás vár rád akkor nem normális, ha kert veteményes is akkor normális.
mit csinálsz mikor alszanak délután a gyerekek? mert az minimum 1 óra. ha nem alszanak együtt akkor úgy kell kialakítanod hogy együtt aludjanak egyszerre van alvás. aztán minden nap 3 óra takarítás elég sok. a pici még máskor is alszik gondolom délelött akkor lehet mondani a nagyobbnak hogy játszon egyedül, vagy akkor nézzen tv-t és te tudsz megint egy órát dolgozni, fözni. este pedig csak ha szükséges akkor vasalj csinálj ilyeneket. pl ha minden nap össze pakolsz utánnuk akkor este kb 2 perc meddigre mindent helyére teszel.
a férjed hogy viszonyul ahoz hogy este mikor rád lenne szüksége egy takarító gépen néz? ilyenkor kellene hogy kettesben legyetek a nap dolgait megbeszéljétek össze bújatok. és korán lefeküdni hogy kialudd magad és másnap ne megint utáld a reggelt.
Háromgyerekes anyuka vagyok, bár kicsit nagyobbak.
Én egyszerűen nem vagyok hajlandó este 10 után házimunkázni.
Egyetlen kivételt tettem, az a vasalás, biztonsági okok miatt. A gyerekeknek meg kell tanulni elfoglalni magukat, de pl. a nagyobbiknak adj egy kisseprűt amíg te takarítasz. Amíg főztem, kipakolták a lábosokat a szekrényből, vagy rajzolgathat stb. a konyhaasztalnál. Persze játszani, foglalkozni is kell velük, de ha kimerülten, idegeskedve a hátralevő munkák miatt ülsz le hozzájuk, az megérzik.
Azt tudom, hogy a kicsi körüli teendők időhöz kötöttek, de próbáld átgondolni a napirendedet, biztosan lehet rajta változtatni.
(Nem tartozik a szorosan a kérdéshez, de nálunk szabály volt, hogy a "gyereknek este 8-kor ágyban a helye".)
Remélem sikerül kikeveredned ebből a helyzetből. Minden jót kívánok!
Bocsi, azt nem írtam, hogy a nagyobbik koraszülött volt, és egy héten kétszer hordani kell fejlesztésekre, az min.egy fél nap.A kicsit persze húzom magammal.Utána már nem sok energia marad.
A férjem is dolgozik ilyenkor itthon, de szerintem mindkettőnknek jobb lenne, ha mondjuk killenc - 10 körül le tudnánk ülni nyugodtan megnézni egy jó filmet, vagy felugrálás nélkül megvacsizni.
Köszi a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!