Angliában temetésekre gyászolót, gyárnépet lehet rendelni. Most ez komoly?
Az előbb hallottam a rádióban.
Szóval miért éri meg a családtagoknak, ismerősöknek gyászolót vagy gyásznépet bérelni óránként 16.000 forintért?
A hivatalos gyászolók még az elhunyt életrajzát is áttanulmányozzák, hogy el tudjanak csevegni a hozzátartozókkal.
Szerintem ez tisztességtelenség az elhunytal szemben.
Figyelj.
Voltam olyan temetésen,ahol a nagymama (80+) nem tudta hogy a kisunokat(30) bűnöző,szegény beteg volt már nagyon,nem lehetett neki megmondani.
Az unoka egy betörés közben halt meg,senki nem szerette,szüli is szégyellték,csak a nagymama imádta.
Mi, a szülők munkatársai meg voltunk kérve,hogy menjünk el ismeretlenül,a nagymama nem láthatja,hogy önszántából max 10 fő búscsúztatja a hőnszeretett kisunokáját...
Érdekes, bármilyen agyament dolgot hallok, mint Angliából ered. :D
Mint pl: az a szolgáltatás, ami a pasik helyett szerez ajándékot a barátnőjüknek/párjuknak, és direkt csúnyán csomagolják be, hogy ne legyen feltűnő...
Anyatejes fagyi...
Most több nem ugrik be, de a többi is mind angol volt.
Ez még Magyarországon (arab országokban stb) is szokás volt, nem pénzért, hanem kis búzáért, tojásért. Attól volt "szép" egy temetés, hogy mennyien voltak ott, szépen énekeltek-e a siratóasszonyok. Ez is bizonyította az elhunyt és családja gazdagságát, azt hogy megadják a módját a búcsúztatásnak.
Változnak a szokások.
Eleve ez az összeg MO-on soknak tünik, ott ennyi a legalacsonyabb órabérek közé sorolható.
Másrészt igy késöbb nem az marad meg az ismerösökben, hogy alig volt ott pár ember, senkit sem érdekelt, hogy meghalt az illetö.
Az meg, hogy minden Angliából jön - MO-on ez a szokás, mindent vagy az angolokra vagy az ameriakiakra fognak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!