Ezek a nevek miért szörnyűek?
Fahéj, Dió, Bíborka stb. Mindig látom itt, hogy jaj de borzasztó, hogy lehet így elnevezni a gyereket.
De persze azon, hogy Hajnalka, Ibolya, Virág, Farkas vagy Kamilla senki sem botránkozik már meg.
Pedig egykutya. Akkor mégis miért egy feltűnési viszketegséges idióta, aki manapság Fahéjnak nevezi a lányát míg az, aki mondjuk Ibolyának az max. nem valami szép nevet választott?
Szerintem egy virágnév például nem egy lapon említhető a csonthéjas termésekkel. Én a Dió meg a Fahéjat maximum egy mókusnak vagy hörcsögnek tudom elképzelni. A Farkas nekem ugyanilyen "gáz" kategória keresztnévként.
A virágnevekkel viszont semmi bajom nincsen.
Ezek a nevek csak most hangzanak furcsán. Idővel eljön ezeknek a neveknek az ideje is. Először különösnek hat, majd divatos, végül elcsépelt, és a legvégső fázis a megszokott név. Így volt ez harminc éve a Krisztiánnal, Anitával is. Nagymamák a zsebükben hordták cetlire felírva, hogy el tudják mondani a szomszédasszonynak, hogy "megszületett a kisonokám, na, csak olyan külföldies, furcsa neve van, várjon, ide van felírva..."
A Málna furcsa, bezzeg a Szomszédok Almája teljesen normális, mi? :) A Piroska rendben van, de a Fehérke/Zöldike megbotránkoztató? :)
Nincs ezekkel olyan nagy baj, csak figyelni kell, hogy milyen vezetéknévhez választják.
A Farkas Piroska, Rétes Alma Fahéj, Hó Virág érdekes nevek.
2 -vel értek egyet.
Amit felsoroltál azok szép virágok és hát a kislányok azok.
A farkas pedig erős és szintén szép,egy erős fiúhoz illik.
Mondjuk nekem a Bíborka tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!