Miért vagyok ilyen 'semmi' a családban?
Kedves Kérdező, csak annyival vígasztalhatlak meg,hogy erre, mint sok egyébre is - születni kell. Ismerek pl.egy családot, ahol az anyuka elképztelte, hogy milyen gyönyörű kislánya lesz neki, de fiút szült elsőre. És azt a fiucskát nem nagyon kedvelte sose, mert ő lányt akart. És mikor meglett a kislány, attól fogva a fiúnak végképp rosszra fordult. Más hasonlók is vannak. Nem te vagy az oka.
Azért van egy jó tanácsom: Készülj fel, gondolj ki trükkös mondásokat, amik nem bántóak, de mégis magadra húzod vele a figyelmet. "Anya, ha találkozol valakivel, mondd meg neki, hogy jól vagyok, meggyógyultam" Ez majd nagy csodálkozást vált ki az anyukádból és lehet észbekap, Ja! Tényleg, a mult héten nagyon beteg voltál. Vagy ha közeledik a szülinapod: "Anya újságold el a barátnődnek, hogy a lányodnak(fiadnak) most lesz a 13. szülinapja. " Esetleg tegyél egy jó hálózsákot az ajtó eélé a földre, feküdj bele, és ha belédbotlanak, mondd, hogy azért csináltad, hogy észrevegyenek. MOndhatod azt is, hogy "mostantól (pl.) Piroska a nevem. És ha nem szólnak hozzád, mondd ezt: Megmondtam, hogy szólítsatok Piroskának, miért szólíttok mégis a régi nevemen?" Ebből esetleg észbekapnak, hogy nem is szólítottak sehogy sem. MOndhatod: Tudod Anya, én azt szeretem, ha nem szóltok hozzám, egyáltalán nem igénylem, hogy beszélgessetek velem, vagy hogy megkérdezzétek, mi volt az iskolában!" Más effélét is kitalálhatsz.
Egyszerű a válasz: MERT HAGYOD.
Mond meg nekik őszintén a szemükbe, hogy mi a bajod. És ha nem változtatnak a viselkedésükön, akkor ezután - bármennyire is nehezedre esik - ne segíts nekik, ne jófejkedj velük.
Tudom, hogy egy jótét lélek vagy, egy rendes lány, de tényleg csak AZOKON SEGÍTS, AKIK NEKED IS SEGÍTENEK.
Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!